Salibandyjuniorit Tupla Cupissa

27.9.2015

Pakilan Visan salibandyjuniorit ovat 26-27.9 pelattavassa Tupla Cupissa edustettuna kolmen joukkueen voimin. 04-pojat pelaavat ikäluokkansa kilpasarjassa ja 06-pojat osallistuvat yhdellä joukkueella sekä kilpa- että haastajasarjaan.

04-poikien kauden avaus pelattiin Myllypurossa, vastassa SSBL:n sarjassakin samaan lohkoon tuleva FC Tuusula. Ennen peliä tavoite oli, ettei perinteinen ensimmäisen pelin kirous toistuisi. Toisin kävi - kymmenen minuutin pelin jälkeen Tuusula oli siirtynyt 4-0-johtoon käytännössä PakVin omista, helpoista virheistä saamien tilantiden pohjalta, ja ottelu oli käytännössä taputeltu jo tässä vaiheessa.Niko kavensi ylivoimalla ja Elias heti seuraavassa vaihdossa, mutta tuusulalaisten kuitattua vielä yhden maalin olivat taukolukemat 5-2.

Toisen erään pelin kuva ei muuttunut, PakVi hallitsi hienokseltaan peliä mutta ei saanut päätettyä tilanteita tehokkaasti, kun taas Tuusula kyttäsi PakVin virheitä ja iski niistä. PakVi sai Tuusulan 6-2-johtomaalin jälkeen iskettyä pari kavennusta, mutta aika loppui kesken ja pisteet lähtivät vastustajan matkaan lukemin 6-4.

Toisessa pelissä vastassa vanha vihulainen Pirkanmaan suunnalta, KooVee. Peli oli PakVin kannalta murheellinen, sillä viimeistely ontui jopa aamupeliä pahemmin. PakVi pyöritti peliä mutta onnistuneet ratkaisut (lukekaa: maalit) jäivät puuttumaan. KooVeella ruuti oli sen sijaan kuivaa, ensimmäisen erän jälkeen tilanne 4-0 tamperelaisille ja loppulukemat 6-1. PakVille jäi siis mahdollisuudet A-sarjan jatkopeleihin vain kahdella voitolla jäljellä olevista peleistä.

Lauantain kolmannessa pelissä vastaan asettui Itä-Helsingin ylpeys, SSV. Toisin kuin aiemmissa peleissä, PakVin viimeistely toimi tällä kertaa, ja tauolla PakVi johti 3-0 Eliaksen osuttua kahdesti ja Vilpun viimeisteltyä kerran. Toinenkin erä oli PakVin hallintaa, joskin peli muuttui puskemiseksi eikä oma peli toiminut niin hyvin pelaajien miettiessä lähinnä omaa henkilökohtaista pistesaldoaan joukkuepelin sijaan. Oskari kaunisteli numeroita kahdesti ennen SSV:n kavennusta - loppulukemat PakVille 5-1.

__________________________________________________________

06-pojilla ensin tulessa oli kilpasarjajoukkue, joka avasi turnauksen kohtaamalla Erä Sinisen. Ottelu päättyi lopulta PakVin hurjan viime minuutin nousun jälkeen pistejakoon 4-4. Toisessa pelissä vastassa uusi tuttavuus, Metsäkylän Nouseva. Tämäkin ottelu päättyi tasapisteisiin, lukemat tällä kertaa 6-6. Kolmannessa ottelussa vastaan asettui SB Vantaa Leijonat, ja ennakkoasetelmat olivat kutkuttavan jännittävät. Voitolla PakVi pääsisi varmasti jatkoon, mutta tuloksesta riippuen sijat 1-4 olivat kaikki avoinna. Tärkeimmässä paikassa PakVi ei saanut itsestään kaikkea irti, vaan SB Vantaa otti 4-0-voiton ja tipautti PakVin viimeiseksi ja suunnaksi tuli sunnuntaille B-sarjan jatkopelit.

B-puolivälierässä vastassa oli Tiikerit Red, joka vei tasaisen kamppailun nimiinsä lukemin 7-5. PakVin peli oli pirteämpää, mutta tarvittavia maaleja ei vain onnistuttu tekemään.

06-poikien illan päätti haastajasarjajoukkue, joka avasi turnauksen 15:50 ottelulla Erä Valkoista vastaan. PakVi oli ajoittain mukana pelissä, jopa johtaen alkuvaiheessa, mutta Erän rutiini oli liian kova ja loppulukemat kirjattiin taululle 9-4 Erälle, PakVista maalinteossa onnistuivat Perttu, Matvei kahdesti sekä Tuomas. Toisesta ottelusta ei pitkää tarinaa jäänyt kerrottavaksi, PakVi oli läpi ottelun SB-Prota jäljessä eikä onnistunut maalinteossa, tolppaa lähemmäksi kun ei päästy. Loppunumerot, tyrmäävät 8-0, kertovat pelin kulusta riittävästi.

Kolmannessa pelissä vastassa oli kilpajengin tavoin SB Vantaa, tällä kertaa vain vastustajan lisänimenä oli Buffalot Leijonien sijaan. PakVi meni alkuvaiheessa johtoon, Vilhon kiertorannarin upottua takakulmaan ja Natan laitettua pallo hyvän karvauksen jälkeen verkkoon. Peli oli tasaista puolin ja toisin, mutta PakVi sai pidettyä mustapaitaisen vastustajansa poissa vaarallisilta paikoilta riittävän hyvin, tauolle mentiin 2-0-johdossa.Toiseenkin erään saatiin salama-alku Lukan noustua laidalta ja heilauttaen jälleen verkkoa SB Vantaan maalivahdin selän takana ja Matvein viimeisteltyä Eeron huippusyötöstä 4-0 20 minuutin pelin jälkeen oli kaikki PakVin kannalta hyvin. SB Vantaa pääsi kertaalleen vielä kaventamaan - ja pilaamaan hyvin maalissa pelanneen Leon nollapelin - mutta voitto kirjattiin PakVille 4-1 ja sunnuntaina päivä jatkuu B-sarjan välierällä Loviisaa vastaan.

Loviisa osoittautui välierässä paremmaksi lukemin 7-1, joten tie vei B-sarjan pronssiotteluun, jossa vastaan tuli toistamiseen SB Vantaa Buffalot. PakVi meni 2-0-johtoon alussa hyvän karvauksen seurauksena, mutta puolustuksen heikosta hetkestä SB Vantaa sai kavennettua. Kavennus kuittaantui Vilhon lämättyä pallon puolesta kentästä maaliin vain hetki ennen erätaukoa, joten taukolukemat olivat 3-1. Toinen erä meni pitkään maalittomana, ennen kuin niitä tuli neljä neljään minuuttiin. Ensin Vilhon pelin toinen vapari maali puolesta kentästä, perään SB Vantaan kavennus ja päälle Tuomaksen kukkupallo pitkälti oman alueen puolelta joka upposi maaliin Natan härnättyä vastustajan maalivahtia juuri sopivasti ja Laurin nousun pakin paikalta päätyttyä upeaan laukaukseen, oli peli lopulta PakVille 6-2.