Helsinki Junior Challenge päättyi mitalirikkaasti

25.5.2013

Salibandyn F-pojat päättivät kauden 2012-13 Helsinki Junior Challengessa 25-26. toukokuuta. PakVilaiset osallistuivat turnaukseen sekä kilpa- että haastajasarjassa.

Lauantaipäivä alkoi molemmissa sarjoissa yhdeksän kieppeillä kilpasarjan käynnistyessä kello 8.50 ja haastajasarjan pari kenttää kauempana kello 9.10. Ensimmäisessä ottelussa kilpasarjan puolella PakVi kohtasi Indians Yellow'n, jota ei sarjakauden aikana ollut kohdattu - joskaan westendiläisseura ei ollut mitenkään uusi tuttavuus PakVille. Intiaanit pääsivät ottelun alussa 1-0-johtoon, mutta ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku olivat PakVin selvää hallintaa, ja parhaimmillaan taululla komeilivat 5-1-lukemat PakVin hyväksi. Indians kavensi vielä kahdesti, mutta PakVin turnaus alkoi kuitenkin ansaitulla 5-3-voitolla.

Ruskeasuon neloskentällä nähtiin aikalailla samanaikaisesti lisää PakVi-juhlaa, kun Erä Lions Valkoinen kaatui haastajasarjan avausottelussa. Kilpasarjan peliin verrattuna ainakin maaleja nähtiin reilummin, ottelun päättyessä PakVin eduksi 9-4.

Toiset ottelut menivät kulkivat käsi kädessä niin ajallisesti kuin tuloksellisesti. Ottelut alkoivat taas 20 minuutin välillä toisistaan ja sujuivat avausotteluita heikommin. Kilpasarjassa vastustaja oli lohkon lopulta voittanut Tiikerit Haukat, joka poistui ottelusta voittajana lukemin 5-3. Haastajapuolella vastustaja oli Light Iron Salamat - ottelusta ei tarvinnut pisteittä kuitenkaan lähteä, sillä tuloksena oli 5-5-tasapeli.

Päivän kolmansiin otteluihin jäi panosta, sillä molemmissa sarjoissa lohkon kaksi parasta jatkaisivat A-pudotuspeleissä ja kaksi heikointa B-pleijareissa. Kilpasarjassa lohkon kakkossija ratkaistiin PakVin ja SSV Voima Masterin välillä. Kakkospaikan haltijasta ei ollut ottelun jälkeen epäselvyyttä, sillä ottelu päättyi murskaaviin 9-1-lukuihin - valitettavasti vain SSV:n hyväksi. PakVin kohtalona oli jatkaa B-välierässä sunnuntaina.

Haastajapuolella PakVia vastaan asettui PEP Juvanaalit. Tälläkään kertaa voittajasta ei ollut epäselvyyttä - PakVi latoi taululle kahdeksan maalia eivätkä Juvanaalit saaneet palloa PakVin verkkoon kertaakaan. Knoppitietojen ystävillä mainittakoon, että kyseessä oli kolmas kerta tällä kaudella kun PakVi piti maalinsa koskemattomana. PakVi jatkoi sunnuntaina haastajasarjan A-jatkopeleihin lohkoykkösenä.

Päivä vaihtui sunnuntaille ja edessä oli molemmissa sarjoissa playoff-koitokset. Haastajasarjan pudotuspeleissä ensimmäisenä oli Playoff qualifier, vapaasti suomennettuna playoff-karsinta - voitolla välieriin, tappiolla katsomon puolelle lopputurnauksen ajaksi. Vastustajana oli PSS G5, jonka nimestä voi jo päätellä joukkueen olevan G-junioreita, toisin sanoen vuotta nuorempia kuin PakVin pojat. Ikäero ei kuitenkaan näkynyt kentällä, vaan PakVi oli ajoittain vaikeuksissa porvoolaisten kanssa. Ongelma ei kuitenkaan ollut se tavanomainen maalinteon tehottomuus vaan pikemminkin pelin tekeminen - paikkoja luotiin kuin sattumalta ja peli oli kaukana kauniista. Loppuhetkillä PakVi sai pallon porvoolaisten maaliin sen verran useasti, että voitto jäi Helsingin sisälle lukemin 7-4.

Haastajasarjan pudotuspelit jatkuivat kello 11.20 toista porvoolaisjoukkuetta, Tarkkista vastaan. Joukkue ei ole varsinaisesti minkään seuran alaisuudesta, vaan Tarkkisen kyläyhdistyksen alainen. Ensimmäinen erä oli PakVilta heikko, ja Tarkkinen pääsikin karkuun ennen kuin PakVi ryhdistäytyi toiseen erään. Kiri 6-5-tappioasemassa päättyi, kun Tarkkinen löi pallon tyhjään maaliin. PakVin 7-6-kavennus kaksi sekuntia ennen loppua oli vain kosmetiikkaa. Tarkkinen jatkoi finaaliin, PakVille asetettiin haastajasarjasta pronssiset mitalit kaulaan.

Kilpasarjan B-välierä pelattiin haastajasarjan pelien välissä ja vastassa oli mikkeliläisvieras Hatsina. Peli oli nihkeää, sillä PakVilla oli vaikeuksia maalinteossa ja pitkään näyttikin siltä, että Hatsina onnistuu sinnittelemään mukana pitkään. Lopussa PakVi teki tarvittavat maalit ja peli pakilalaisten hyväksi 5-2.

B-finaalin vastustaja selvisi Westendin paikallisottelussa, jossa Indians Black oli vahvempi. Indians Yellow'n PakVi olikin kohdannut jo alkusarjassa. Inkkarit johtivat vielä toisen erän alkuminuuteilla 2-1, mutta sen jälkeen PakVi meni menojaan. Loppulukemat olivat PakVin hyväksi 4-2, joten PakVi voitti B-finaalin eli sijoittui viidenneksi kilpasarjassa. B-finaalivoiton kunniaksi PakVille annettiin vielä mitalit muistoksi turnauksen päättäneestä voitosta.

Kuva-antia turnauksesta löytyy joukkueen omilta sivuilta.