INFO kesä 2022

Pakilan Visan lasten päiväleiritiedote

7.6.2022


TERVETULOA PAKILAN VISAN LASTEN PÄIVÄLEIRILLE 2!Pakilan Visan kesäleirit ovat käynnistyneet, ja parhaillaan on menossa 1. leiriviikko. Tänäkin vuonna Visan leirit täyttyivät. Leiripaikka on kolmen vuoden tauon jälkeen taas Suomalais-venäläinen koulu (Kaarelankuja 2), joka tarjoaa meille erinomaiset olosuhteet uudistetuissa ulko- ja sisätiloissa. Odotettavissa on mukava ja aktiivinen leiriviikko! Myös ensi viikolla sää näyttäisi pääosin suosivan leiriläisiä.

Ryhmiin jako
Leirille osallistuu 80 lasta, jotka jaetaan iän mukaan neljään eri ryhmään. Jokaisessa ryhmässä on 20 leiriläistä ja 2 ohjaaja. Ryhmät on jaettu värikoodeihin iän mukaan: vihreä, keltainen, oranssi ja sininen. Ryhmät pysyvät koko leirin ajan samoina!. Ryhmiin jaossa leiriläiset voivat vaikuttaa siihen, että pääsevät haluamansa kaverin kanssa samaan ryhmään. Leiriläisten ryhmiin jako tapahtuu maanantaiaamuna niin, että alkuseremonian jälkeen pyydämme lapsia siirtymään sen kaverin/kaverien läheisyyteen, joiden kanssa haluaa samaan ryhmään. Oman ryhmän tulevia ohjelmia voi sen jälkeen seurata nettisivuiltamme sekä myös sisäänkäynnin luona olevista tauluista. Ensimmäisellä leiriviikolla olleet vaihtavat ryhmää toiselle viikolle.

Leirille saapuminen
Leirille saavutaan joka päivä klo 8.00–9.00.
HUOM! Ensimmäisenä päivänä 6–8-vuotiaat suositellaan tulemaan klo 8.00-8.25 ja 9–12-vuotiaat klo 8.30-8.55.
MUISTA OTTAA MUKAAN TÄYTETTY LUPALAPPU, jonka voi tulostaa osoitteesta: https://www.pakilanvisa.fi/kesaleirit/leiriohjelma-2022/

TÄRKEÄÄ!!!
Jokaisen lapsen tulee ilmoittautua joka päivä aulavastaavalle sekä tullessa leirille että lähtiessä leiriltä pois! Ilmoittautuminen on ulko-ovella.

Ohjelma
Leirien alustava ohjelma on julkaistu osoitteessa www.pakilanvisa.fi/kesaleirit. Leirin ohjelma tapahtuu suurimmaksi osaksi ulkotiloissa, joten sopivat varusteet ovat kaiken a ja o. Ohjelma voi elää, ja seuraavan päivän ohjelma on aina luettavissa sisäänkäynnin ilmoitustauluilta.

Varusteet
Jokainen saa oman ryhmänsä värisen leiripaidan. Turvallisuussyistä leiripaita pitää olla päällä joka päivä. Lapsen mukana tulee olla säänmukaiset ulkoliikuntavarusteet, juomapullo, hattu ja aurinkorasva! Nämä on hyvä pakata reppuun. Kannattaa korostaa lapsille huolellisuutta omien vaatteiden ja tavaroiden ylläpidosta. Ohjaajat toki muistuttavat tästä. Retkipäivinä vaatetta voi olla mukana enemmänkin.  

Kännykän käyttöä ei sallita ohjelmien aikana, paitsi turvallisuusvälineenä retkillä ja suunnistamassa. Retkipäivien lisäksi puhelin tulee olla mukana ensimmäisenä leiripäivänä, jotta lapsi voi tallentaa ohjaajan numeron puhelimeensa.

Retket
Kaikki pääsevät kiipeilemään KORKEE-kiipeilypuistoon Paloheinään! Isot (siniset ja oranssit) tiistaina, pienet (vihreät ja keltaiset) keskiviikkona. Pienet menevät sinne bussilla, isot polkupyörillä. HUOM! Kypäräpakko! Jos lapsella ei ole mahdollista ottaa mukaan pyörää, siitä tulee ilmoittaa leiripäällikölle. Jos lapsella on omat kiipeilyhanskat, ne voi ottaa mukaan. Muistutamme tavaroista edellisenä päivänä.

Pienemmät tekevät lisäksi retken Haltialan kotieläintilalle, mahdollisesti myös isot. Isot vierailevat Urheilumuseossa Olympiastadionilla, pienet Lastenmuseossa. Museoihin ja Falkullaan menemme julkisilla kulkuvälineillä. (Isot menevät Falkullaan pyörillä.)  Oman bussikortin saa ottaa mukaan julkisilla kulkuvälineillä tehtäville retkille. Turvallisuussyistä pienten ryhmäläisten selkään liimataan tarra Pakilan Visa ja leiripäällikön puhelinnumero.

HUOM! Retkiohjelma saattaa muuttua sään mukaan!

Uintiretki on luvassa isommille leiriläisille, mikäli sää sallii. Jokaisen uimataito tarkistetaan huoltajalta ilmoittautuessa. Uimavalvontaan tulee mukaan lisää ohjaajia. Pienemmille emme valitettavasti voi taata riittävän turvallista uintitapahtumaa. Pienet leikkivät vesileikkejä pihalla.


Ruokailu
Ruokailu tapahtuu koulun ruokasalissa. Tarjolla on lämmin lounas ja salaattia, maitoa ja vettä. Ruoka on tavallista kouluruokaa. Allergiatiedot ja erikoisruokavaliotoiveet on välitetty keittiölle.

Leiripäivän päättyminen
Virallinen, ohjattu toiminta päättyy klo 15.30. Lapsi on haettava leiriltä viimeistään klo 16.00. Muista katsoa seuraavan päivän ohjelma!
 

SAIRAANA EI SAA TULLA LEIRILLE! Mikäli lapsi sairastuu, rahat (loppu)leiristä palautetaan lääkärintodistusta vastaan.

YHTEYDENOTOT LEIRIN AIKANA:
Leiritoimintaan liittyvät asiat ja poissaoloilmoitukset leirin aikana:
Leiripäällikkö Veera Elo puh. 045-123 7916
 

Ilmoittautumiseen ja laskutukseen liittyvät asiat:
Leiriemäntä Ansku Jääskeläinen, p. 044-5596035 / leirit.pakilanvisa@gmail.com

 

Check list

  • lupalappu, jossa mahdollinen kuvauslupa ja yksinkulkulupa
  • sisä- ja ulkoliikuntavarusteet (huomioi sää!)
  • juomapullo
  • hattu
  • aurinkovoide
  • hyvät liikuntaan sopivat kengät
  • vaihtovaatteet jos sataa tai kastuu vesileikeissä
  • puhelin ensimmäisenä päivänä ja retkipäivinä
  • leiripaita (jaetaan ekana päivänä)