Enäjärvi

Pakilan Visa ry.n tukisäätiö hallinnoi Vihdin Enäjärven rannalla sijaitsevaa Kiviranta nimistä tilaa. Tila sijaitsee vain 45 min ajomatkan päässä Pakilasta, joten sinne voi tehdä vierailuja myös arki-iltaisin. Tämä rantatila on kaikkien Pakilan Visan toiminnassa mukanaolevien ja heidän perheidensä käytettävissä. Tietysti myös Pakilan Visan lukuisat joukkueet voivat käyttää tilaa omien virkistysretkien pitopaikkana.

Tilalla on kesäkäyttöön soveltuvia majoitustiloja, päärakennus jossa mm. keittiö, rantasauna ja runsaasti puhdasta järvi- ja metsäluontoa. Enäjärven runsas kalasto odottaa myös pyytäjiä.

Tilan käytöstä sovitaan isännöitsijä Pekka Suomen kanssa, puh. 050-532 5750.

Kivirannan hankinnan historiaa:

Pakilan Visan 75-vuotis historiakirjassa kerrotaan oman leiripaikan hankinnasta mm.seuraavaa:

Visassa todettiin viimeistään 1970-luvun alussa, miten kesäleirit olivat sen lapsi- ja nuorisotoiminnassa ensiarvoisen tärkeitä. Niiden järjestäminen oli työlästä, koska leiripaikka piti vuokrata vuodesta toiseen. Sitä pidettiin kalliina ratkaisuna. Motivaatiota leireihin vähensi, ettei vuokrapaikkoja ollut mahdollista kehittää. Seuran johdossa alkoi viritä keskustelua oman paikan hankkimisesta. Tähän tuli mahdollisuus, kun bingo tuotti kassaan sopivasti varoja. Helsingin Sanomissa ollut ilmoitus toi lukuisia tarjouksia. Sopiva paikka löytyi Vihdistä, Enäjärven rannalta ja kaupat tilasta tehtiin kesäkuussa 1971.