F04-pojille hopeaa salibandyn Särkänniemi Cupista

4.5.2014

Salibandyn F04-pojat lähtivät toistamiseen Tampereella järjestettävään Särkänniemi Cupiin. Edellisvuonna tuloksena oli putoaminen puolivälierävaiheessa ja kahdeksas sija.

Avausottelussa lauantaina vastaan marssi Steelers Hämeenlinnasta. Steelers oli alusta asti hereillä ja pääsi ensimmäisten kolmen vaihdon aikana lyömään pöytäkirjaan jo tylyt 3-0-lukemat. Tämän jälkeen PakVinkin pojat alkoivat hiljalleen pelaamaan - jos alussa oli katsottu vierestä hämeenlinnalaisten menoa, alkoi tappioasemassa PakVi muistaa, kuinka pelattiin omaa peliä. Kun pallo alkoi liikkua omille ja paine siirtyä vastustajan päähän niin tulostakin alkoi tulla. Muutama maalin edestä survottu osuma ja yksi komea rangaistuslaukaus toivat PakVin tasoihin. Harmillisesti tasatilanteessa PakVi jäätyi uudestaan ja Steelers pääsi hieman turhankin helposti tekemään loppulukemiksi 5-3 ja varmistamaan alkulohkon voiton.

PakVin jatkopaikka ratkesi lauantaipäivän toisessa ottelussa, jossa kohdattiin Kangasalan puolella Ilves Yellow. Tässä ottelussa oli PakVin vuoro olla kuskin paikalla heti alusta asti, ja PakVi johtikin parhaimmillaan 3-0 ja 6-2. Harmi kyllä pelaaminen etenkin puolustuspäässä oli ajoittain luvattoman löysää ja Ilves pääsi murisemaan aivan PakVin kintereille. Lopulta PakVille kirjattiin ottelusta 7-6-voitto, mikä tiesi turnauksen jatkuvan pudotuspeleillä sunnuntaina.

Lauantai-ilta vietettiin Särkänniemessä suomalaisessa kesäsäässä - rakeita, lunta ja hyvin kylmää - mutta sunnuntaina Tampereen seudun maisemakierros jatkui Ylöjärvellä, jossa aamulla 8.40 PakVin vastustajaksi asteli Tiikerit Tornadot. Pelillisesti ottelu oli PakVin hallintaa - ja lauantaiseen Ilves-peliin nähden PakVi pleasi selkeästi paremmin - vaikka Tiikerit ottelun avausmaalin tekivätkin. Hieman ennen erätaukoa PakVi tasoitti ottelun ja toisessa erässä pallo alkoi löytää tiensä maaliin asti useammin. Loppulukemat PakVille 4-1 ja suuntana puolivälierävaihe.

Puolivälierissä vastaan asettui Etelä-Suomen kilpasarjasta tuttu Blackbirds Valkoinen, joka oli edellisvuonna kohdattu Särkänniemessä sijoitusottelussa - joka päättyi PakVin 11-1-tappioon. Niinpä menneitä kohtaamisia ei lämmöllä muisteltu, kun välieräpaikasta lähdettiin pelaamaan.

Keravalaiset saivat ottelun avausmaalin, mutta PakVin vyörytyksen käynnistyttyä toden teolla pelin hallinta siirtyi selkeästi PakVille. Hallinta päättyi 3-1-tilanteeseen Blackbirdsin päästyä peliin mukaan PakVin pelaajien istuessa jäähypenkillä - ylivoimalla 3-2 ja tasakentällisin tasoitus 3-3:een. Huolimatta PakVin menetetystä johdosta, oli peli molemmilta joukkueilta hienoa salibandyä ja PakVi taisteli aivan eri tavalla kuin lauantaipäivän otteluissa. Molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa - PakVi kahdesti, mutta toinen hylättiin - joten edessä oli salibandyn piinaavin tilanne - pudotuspeliottelun ratkaisu rangaistuslaukauskilpailulla. Siinä PakVi oli parempi maalein 2-0 ja selvitti tiensä välieriin.

Välierävastus olikin täysin uusi tuttavuus, PIsku Mustat eli Pekolan Iskun F-junnujoukkue. Vastustaja pelasi suoraviivaisesti ja vaikka PakVi hallitsi ottelua ja loi enemmän paikkoja, oli viimeistely avauserässä tehotonta. Erätauolle mentiin PIskun 1-0-johdossa.

Toinen erä olikin sitten ensimmäisen vastakohta, sillä PakVi sai maalihanat auki tehokkaammin kuin maalitehtaan huoltomies ja mätti taululle selkeät 7-1-voittolukemat. Onnistumisia saatiin laajalta rintamalta eri pelaajien onnistuttua maalinteossa ja usein vielä hienojen hyökkäyskuvioiden päätteeksi.

Oman välieräkamppailun jälkeen PakVi saikin huomata, että finaalivastus on alkulohkosta tuttu Steelers, joka pudotti omassa välierässään KooVeen rangaistuslaukausten jälkeen.

Oli harmillista, että PakVin nousujohteinen turnaus ei saanut päätöstä finaalissa, vaan finaalin avasuerä oli Steelersin juhlaa. Sama joukkue, joka pelasi upeasti taistellen puolivälierän ja välierän oli kuin varjo entisestään ja antoi hämeenlinnalaisten ottaa ohjat pelissä. Kun ensimmäinen 20-minuuttinen oli pelattu, oli PakVi 3-0-tappiolla.

PakVin peli ei tasakentällisin lähtenyt lentoon missään vaiheessa, mutta onneksi ylivoima toimi ja sitä päästiin pelaamaan. PakVi sai ottelun aikana neljä kahden minuutin ylivoimaa, ja kolme niistä onnistuttiin hyödyntämään - viimeinen kolme minuuttia ennen ottelun päätössummeria. Vielä kolmisen minuuttia ennen loppua PakVi oli onnistunut pääsemään peliin mukaan ja tasoittamaan tilanteeksi 3-3.

Kun viimeiset minuutit l'henivät loppuaan ja näytti siltä, että ratkaisua saatetaan joutua etsimään rangaistuslaukauskisasta, tuli Pakvin koko puolustukselle kaamea blackout, jonka seurauksena Steelers-pelaaja pääsi kävelemään yksin läpi ja tekemään 4-3-osuman, jota PakVi ei saanut enää tasoitettua. Näin ollen Särkänniemi Cupin 2014 voitto meni Steelers Mustalle - onnea siitä heille - PakVin jäätyä hopealle. KooVee nappasi pronssiset mitalit.