Salibandyn F-pojat kahdeksanneksi Särkänniemi Cupissa

4.5.2013

Ilves Yellow - PakVi alkamassa
Avausottelu päättyi voittoon

Särkänniemen Salibandy cup oli houkutellut Mansen seudulle satoja joukkueita eri ikäluokkiin. F2-pojissa joukkueita oli 21, ja PakVi aloitti turnauksen E-lohkossa kahden paikallisen joukkueen kera.

Avauspäivänä PakVi pelasi kaksi alkulohko-otteluaan, minkä jälkeen pelit jatkuisivat tuloksesta riippuen joko puolivälieräkarsinnassa tai sijoitusottelussa sijoista 15-21. Ensimmäinen vastustaja oli paikallinen Ilves Yellow, joka oli kärsinyt aamulla tappion KooVeelle lukemin 6-2.

Uutta tuttavuutta vastaan peli oli aluksi hermostunutta vaikka PakVi peliä avauserässä hieman hallitsikin. Toki voi olla, että turnausjärjestäjien yllättävä päätös muuttaa pelit viidellä viittä vastaan pelattaviksi vaikutti hieman, eivätkä pojat olleet tottuneet tavallista isompaan kenttään ja kahteen ylimääräiseen kaveriin kentällä. Turnauksen avauserä päättyi lopulta 2-2-tasatilanteeseen.

Toisessa erässä PakVin peli vapautui. Ilves lähti hyökkäämään rohkeammin, minkä seurauksena PakVille aukesi enemmän tilaa hyökkäyspäässä puolustuksen pysyessä tiiviinä. Ilves kävi 3-2-johdossa, mutta PakVi kuittasi tämän ja iski nopeaan tahtiin muutaman lisää, minkä seurauksena vastustajan selkäranka murtui ennen kukaan ehti edes sanoa "juu nääs päivää". Loppulukemat 7-3 varmistivat PakVin pääsyn vähintään kakkospaikalle ja pelien jatkumista sunnuntaiaamuna kello 8 puolivälieräkarsinnassa.

Toisessa ottelussa ratkaistiin lohkovoitta ja vastassa oli KooVee. PakVi ei pysynyt KooVeen liikkeessä yhtä hyvin mukana, vaan etenkin omassa päässä oli vaikeuksia läpi ottelun. Kun hyökkäyspäässä oltiin lisäksi tehottomia, muodostui ottelusta PakVin kannalta vaikea. Ensimmäisen erän jälkeen KooVee johti 4-1, eikä PakVi saanut toisessa erässä enää kiriä aikaiseksi - niinpä loppulukemat kirjattiin isäntäseuran hyväksi 6-1.

Lohkon kakkossijan myötä PakVi kohtasi sunnuntaiaamuna Light Ironin Pornaisista. Voitolla pelit jatkuisivat puolivälierissä, tappiolla sijoitusottelussa. PakVi oli ottelun alusta päätellen vastustajaa paremmin hereillä, sillä peli oli PakVin osalta ehkäpä turnauksen parasta. Yhteensä viisi maalia ensimmäiseen erään, useimmat selkeän hallinnan ja/tai hienojen pallorallien päätteeksi. Vastustaja iski vain kaksi, joskin toisen harmillisesti vain viisi sekuntia ennen erän päätössumeria. Toinen erä oli lopulta maaliton, joten PakVi jatkoi puolivälieriin 5-2-voitolla.

Puolivälierässä vastaan asettui Blues, joka oli jo kauden alusta Tribal Cupista tuttu. Silloin tappioita tuli kaksi, molemmat suurinumeroisia, eikä käsikirjoitus muuttunut tältä osin nytkään. PakVi sinnitteli mukana, eikä periksi annettu - vastustaja oli tällä kertaa vain liian hyvä. Loppulukemat lopulta koko turnauksen voittoon marssineelle Bluesille 10-2.

Turnaus päättyi otteluun sijoista 5-8, PakVin vastustaja Blackbirds United Musta Keravalta. Liekö aikainen herätys vaiko jaloissa painanut Blues-peli vienyt suurimmat voimat PakVin pelaajista, sillä loppulukemat kirjattiin vastustajalle harmillisen murskaavasti 11-1. Ottelusta todettakoon, että vastustaja oli parempi, mutta lukemat mairittelevat vastustajaa - PakVi olisi pystynyt todennäköisesti panemaan paremmin kampoihin vastustajalle. Loppujen lopuksi turnauksesta jäi käteen kahdeksas sija; Vaikka viimeinen ottelu päättyikin rumaan tappioon, on suoritukseen oltava tyytyväinen, olihan turnaus raskas varsinkin pienellä kokoonpanolla pelattaessa.