Voitto ja kolme tappiota Salibandyn Tribal Cupissa

Salibandyn E2-pojat (04-05-syntyneet) osallistuivat viikonloppuna Westend Indiansin järjestämään Tribal Cupiin

la 13.09.2014 08.00 Otahalli, kenttä 2 PakVi - Oilers Eagles 7-1
la 13.09.2014 14.15 AC Ruskeasuo, kenttä 3 KorsKa Oranssit - PakVi 7-2
la 13.09.2014 18.45 AC Ruskeasuo, kenttä 3 PakVi - Blackbirds Musta 3-4
su 14.09.2014 08.45 Otahalli, kenttä 1 PSS Pantterit - PakVi 5-0

Ensimmäinen ottelu oli B-lohkon ainoa ennen puoltapäivää alkanut kamppailu, jossa PakVin vastustajana oli Otaniemen perukoilla Oilers Eagles. Huolimatta aikaisesta alkamisesta, PakVi oli selkeästi valmiimpi otteluun - valmennusjohto ottaa kysyttäessä tästä kunnian itselleen - ja pysyi koko ottelun askeleen edellä Öljymiehiä.

Avausmaali tuli ajassa 6.10, kun PakVi pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan ja uusi vahvistus Aapo tarjoili pallon Oskarille, jonka hyvä viimeistely vei PakVin 1-0-johtoon. Avauserän lopussa ja toisen alussa PakVi oli tehokkaimmillaan - vajaassa viidessä minuutissa neljä maalia. Ensin ajassa 12.37 pitkän vaihdon ja karkeasti arvioituna kolmen hukatun avopaikan jälkeen Matteo pääsi vippaamaan pallon maaliin ja 14.08 Matias vei Oskarin esityöstä PakVin tauolle 3-0-johdossa. Toisen erän alku olikin Matias-show'ta, kun heti aloituksen jälkeen hyvällä vedolla PakVi jo 4-0-johtoon ja sama mies karvaa pallon ja antaa hyvän syötön Oskarille, jonka laukaus pysäyttää kellon aikaan 17.00 ja vie PakVin 5-0-johtoon.

Osakri kaunisteli reboundeista - esityöt Matias ja Niko - numerot ennen loppua jo 7-0:aan, kunnes 41 sekuntia ennen ottelun loppua Oilers sai maalitilinsä auki. Kiriä ei kuitenkaan syntynyt, vaan PakVi avasi turnauksen komealla 7-1-voitolla.

Turnaus jatkui Ruskeasuon Arena Centerissä kello 14.15, kun vastaan tuli KorsKa Oranssit. Ennakkoon vastuksen piti koventua aamusta ja niin myös kävi. Korsolaiset tarvitsivat alle minuutin avausmaalin tekemiseen ja takoivat ensimmäisessä erässä taululle 3-0-lukemat.

PakVin ongelma oli jälleen hyökkäyspäässä. Toki on myönnettävä, että KorsKa puolusti joukkueena hyvin, mutta siitä huolimatta paremmalla viimeistelyllä PakVikin olisi ansainnut lisämaaleja - laukaukset hyviltäkin paikoilta olivat niin heppoisia, että KorsKa-vahdilla ei ollut vaikeuksia pitää maaliaan puhtaana pitkälle toiseen erään asti. Samaan aikaan toisessa päässä laukaukset heikkomiltakin paikoilta upposivat maaliin todella tehokkaasti. PakVi sai toisen erän lopulla kaksi kavennusta (5-1 ja 6-2) ja molemmat KorsKa kuittasi lähes heti perään. Loppulukemat siis tylyt 7-2, PakVi tällä kertaa ottavana osapuolena.

Illan kolmannessa ottelussa kohdattiin vanha vihulainen pidemmältä pääradan varrelta, Blackbirds. Vaikka ottelu alkoikin PakVin kannalta huonosti - kahdeksan sekuntia ja tilanne 0-1 - niin tällä kertaa puolustussuunnassa PakVi oli parempi kuin edellisessä pelissä ja maaliverkko omassa päässä pysyi lopun avauserästä puhtaana. PakVi tasoitti pelin jo ajassa 3.03 Aksun laukauksen painuttua Blackbirds-maaliin.

Erän loppuun PakVi joutui alivoimalle, joka jatkui toisen erän puolelle mutta joka selvitettiin takaiskuitta. Ainoa harmi oli, että vain hetki jäähyn loppumisen jälkeen Blackbirds teki 2-1-johtomaalin. Tätä ei onnistuttu heti kuittaamaan, vaan Blackbirds karkasi 3-1-tilanteeseen ennen PakVin kavennusta. PakVikin pääsi vuorollaan pelaamaan kahden minuutin ylivoiman, tuloksetta - vaikka paikkoja taas kerran oli - ja kuten urheilussa usein käy, jos itse ei tee paikoistaan niin vastustaja kyllä lyö pallon reppuun. Muutama minuutti oli pelikellossa jäljellä, kun Blackbirds meni 4-2-johtoon. PakVi sai kavennettua pelin 4-3:een, mutta aika loppui kesken ja kiri typistyi lyhyeen. Positiivista kuitenkin oli, että KorsKa-otteluun verrattuna pallonhallinta oli PakVilla parempaa ja puolustuskin toimi suhteellisen hyvin. Pallonhallintaa ei vain tälä kertaa saatu näkymään tulostaululle.

Sunnuntaiaamun ottelussa PakVi kohtasi PSS Pantterit, ja säilyttääkseen edes teoreettisen mahdollisuuden jatkopeleihin PakVin tuli voittaa ottelu vähintään kahdeksalla maalilla.

Kahdeksan maalin maalijuhlia ei tällä kertaa kuitenkaan nähty, pikemminkin päinvastoin, sillä PakVi ei onnistunut maalinteossa kertaakaan. Avauserä Porvooseen 1-0, toinen erä 4-0 ja koko ottelu tylysti 5-0.

Ero syntyi lähinnä hyökkäyspään terävyydestä. PakVi sai pelin auki puoleen kenttään ja muutaman kerran pienoista pyöritystäkin luotua, mutta vaarallisille maalipaikoille ei päästy ponnettoman pelin tähden, jolloin kaikki laukaukset tulivat kaukaa ja yleensä ilman maskia. Vastaavasti PSS toisessa päässä pääsi pahimmillaan juoksemaan maalipaikalle ja laukomaan pallon - laadukkaalla laukauksella - maaliin. Vaikka virallista statistiikkaa ei pidetty, niin PakVi ei saanut oikeasti hyviä vetoja maalille tuskin viittäkään ja maalien jäädessä nollille, oli tulos ruma.