Koripallo

All the inquiries of the basketball activities of Pakilan Visa Sports Club, please contact
Ari Elo e-mail: ari.elo@kolumbus.fi tel: 045 - 135 7585 

TULE MUKAAN PELAAMAAN KORISTA !
Iloista liikuntaa koripallon parissa


Pakilan Visalla on koripallossa mukana 30 ryhmää sekä palloiluliikuntakerhot 3-6 vuotiaille lapsille sekä tenavaliikkari 1-2 vuotiaille lapsille. Varsinaisiin  koripalloryhmiin pääset mukaan ilmoittautumalla suoraan harjoituksissa valmentajalle. Otamme aina joukkueisiin mukaan uusia pelaajia. Mikäli ryhmät kasvavat liian suuriksi, pyrimme muodostamaan ikäluokkiin uusia joukkueita.

Ota mukaan harjoituksiin sisäliikuntavarusteet (t-paita, shortsit, tossut). Uusia koristossuja ei välttämättä heti tarvita, puhtaat lenkkarit riittävät. Palloakaan et heti alussa välttämättä tarvitse. Nuoremmissa ikäluokissa uusille pelaajille pallo kuuluu seuramaksun hintaan.

Seuramaksun suuruus vaihtelee joukkueittain, riippuen joukkueen harjoitus- ja ottelumääristä. Seuramaksu sisältää harjoitukset, ottelut, salivuokrat, erotuomaripalkkiot, seuran yhteiset tilaisuudet, seuran jäsenmaksun sekä tiedotus- ja hallintokulut.

Nuoremmissa ikäluokissa seuramaksu maksetaan vasta ilmaisen tutustumisjakson jälkeen.
 
Joukkueiden sivuille pääset myös vasemman laidan poimintopalkeista.

Tervetuloa mukaan vaikka koko perheen voimin.

Pakilan Visan ottelut koripalloliiton sarjoissa
Tästä linkistä kaikkiin Pakilan Visan joukkueiden otteluihinViralliset pelipallot ja pallojen koot.
Minkäkokoisella pallolla lapseni pitäisi pelata? Milloin on aika siirtyä aikuisten pallokokoon?

Rakenna lapsellesi pihalle kori, mutta millä mitoilla?
Kaikkein tärkeintä ei ole tehdä hienoa, kaikilta osilta virallisia sääntöjä täyttävää rakennelmaa. Pihapeleihin ja harjoitteluun käy hyvin yksinkertaiset ratkaisut. Korilevy seinään tai tolppien varaan riittää varsin hyvin. Korin korkeus on kuitenkin se, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Alle 12 -vuotiaat pelaavat 260 cm korkeudella olevaan koriin. Yli 12 -vuotiaiden kori on 305 cm korkeudella.


Tästä linkistä pääset Basket.fi sivuston Koripallon perustietopakettiin....

Onko koriksen säännöt tuttuja?

Basket.fi sivuston sääntökokoelmaan pääset tästä....

PDF-tiedostoKoripallo - Katsojan opas.pdf (927 kB)
Lataa tästä KORIPALLON KATSOJAN OPAS jossa on paljon koristietoa niille jotka haluavat tietää koriksesta enemmän. Mukana mm. erotuomarin käsimerkit.

Basket.fi uutiset

Upea Pirkka Street Basket -tapahtuma Oulussa (tänään)

Kevään Pirkka Street Basket -kiertue paketoitiin tänään hienolla tapahtumalla Oulussa

Peli-Karhut teki jatkosopimukset omien kasvattien kanssa (tänään)

Naisten Korisliiga kauteen valmistautuva kotkalaisseura kirjoitti jatkosopimukset Emma Johanssonin ja Amanda Mäkelän kanssa.

Daniel Jansson liittyy Susijengin valmennusjohtoon (tänään)

Vuosikymmenen ajan nousujohteista uraa Saksassa tehnyt ja kahdesti Saksan Pro A:n vuoden valmentajaksi valittu kouvolalaislähtöinen Daniel ”Danny” Jansson, 45, liittyy alkaneena kesänä Susijengin valmennusjohtoon. Tuoreeltaan Saksan Bundesliigan Heidelbergin kanssa päävalmentajasopimuksen tehnyt Jansson aloittaa kesänsä Susijengissä välittömästi.

Susijengi olympiakarsintoihin intensiivisen kesäkuun kautta (tänään)

Susijengillä on edessään ennenkokemattoman intensiivinen alkukesä ennen heinäkuun alussa Espanjan Valenciassa pelattavia olympiakarsintoja. Miesten maajoukkuetoiminnot pyörähtävät käyntiin Open Gym -leirityksellä ja Rising Stars -ryhmän Latvian leirityksellä, jonka jälkeen Susijengi aloittaa valmistautumisensa olympiakarsintoihin kaksine kotimaaotteluineen.

Meritoituneet Trunic ja Ramondino FABC:n klinikalle luennoitsijoiksi (tänään)

Suomen Koripallovalmentajat ry. (FABC) järjestää 29-31. heinäkuuta Tampereella pelattavien 18-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen yhteydessä kansainvälisen valmentajaklinikan. Nenad Trunic on yksi Euroopan kovimmista ja parhaimmista kouluttajista, suoranainen legenda. Ramondino on puolestaan luonut vahvaa valmentajauraa Italiassa.

Vauhdikas Pirkka Street Basket Vaasassa (eilen)

Vuoden hauskinta koulupäivää koriksen parissa vietettiin tänään Vaasassa

Koripalloliitto käynnistää 7–12 -vuotiaiden valmentajille suunnatun lastenvalmennusverkoston (eilen)

Uusi syksyllä käynnistyvä verkostomallinen koulutusohjelma tukee lasten valmennuksen kehittymistä Suomessa ja auttaa valmentajia seuratoiminnan arjessa. Valmentajahaku on auki 16.6. saakka.

Vapaaehtoishaku 16-vuotiaiden PM-kisoihin on avattu (eilen)

16-vuotiaiden koripallon PM-kisat 2024 pelataan Kisakalliossa, Lohjalla 3.7.-8.7.2024. Vapaaehtoistyön merkitys on korvaamaton ja sen avulla rakennamme PM-kisoista toimivan ja hauskan kokonaisuuden kaikille osapuolille. Tervetuloa mukaan, hakuaikaa vapaaehtoistehtäviin on 14.6.2024 asti!

Severi Kaukiainen voiton päässä mestaruudesta – Ranskassa ja Italiassa tiukat välierätaistelut (eilen)

Severi Kaukiainen on lähellä Viron mestaruutta, kun Kalev/Cramo on voiton päässä mestaruudesta. Perttu Blomgrenin Domzale on tiukan paikan edessä Slovenian finaalissa ja Ranskassa sekä Italiassa käydään kovaa taistelua finaalipaikoista.

Saila Asumaniemelle Heikki Tuomala -palkinto - Pekka Valpola pokkasi erikoiselämäntyöpalkinnon (eilen)

Koriksen Superlauantain yhteydessä lauantaina jaettiin Heikki Tuomala -palkinto. Lisäksi Seurapalveluyksikkö jakoi vuosittaiset palkinnot.