Salibandyjuniorit Särkänniemi Cupissa - tuliaisina sijat 3 ja 7

2.5.2015

Pakilan Visan salibandyjuniorijoukkueet osallistuvat Tampereella pelattavaan Särkänniemi Cupiin. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä sunnuntain puolivälieriin. 04-pojilla tie vei sijoitusotteluihin, 06-pojat pääsivät pelaamaan mitaleista.

E2-pojat

04-pojat lähtivät Särkänniemeen puolustamaan ja kirkastamaan edellisvuotista hopeamitaliaan.

Lauantain alkulohkokamppailuissa vastaan tuli aluksi Classic Ruotula. Classic oli jo hävinnyt KooVeelle aamupelissä, joten pelin henki oli selvä - PakVi selviäisi voitolla puolivälieriin vähintään lohkokakkosena.

Alku olikin komeaa näytöstä PakVilta. Pallo liikkui, tilanteita tuli ja ottelu oli selkeää PakVin hallintaa. Tilanteita luotiin ja onnistuttiin käyttämään siihen malliin, että erätauolle mentiinkin PakVin johdossa.

Toinen erä oli alkuvaiheessa jäähyjen sävyttämää mutta loppua kohden PakVin ote alkoi harmillisesti kirvota ja Classic päästettiin peliin mukaan turhan helposti omista virheistä. Summeri pelasti PakVille 4-3-voiton ja paikan puolivälieriin.

Toisessa ottelussa vastassa astetta kovempi KooVee, edelliskauden pronssijoukkue. PakVi ei missään vaiheessa saanut hyökkäyspeliään kunnolla toimimaan - pelinavaaminen onnistui mutta hyökkäyspäässä Visa oli pehmeä eikä tamperelaisisännillä ollut vaikeuksia pitää helsinkiläisiä vieraitaan poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Kun KooVee vielä viimeisteli tehokkaalla prosentilla niin lukemat olivat PakVin kannalta murheelliset 7-1. Puolivälieräpaikka oli silti varma, ja vastustajien tamperelaisuusaste pysyi täydessä sadassa prosentissa kun puolivälierävastustajaksi asettui ilman lisänimiä turnauksessa esiintyvä Classic.

Puolivälierä oli turnauksen siihen asti tärkein peli ja PakVi pelasi ottelun tärkeyden mukaisesti! PakVi taisteli erinomaisesti: Hyökkäykseen päästiin hyvin ja puolustus oli uhrautuvaa - taso nousi molemmissa huomattavasti KooVee-peliin verrattuna. Ensimmäinen erä oli maaliton, vaikka molemmilla omat paikkansa oli.

Toisessa erässä sama meininki jatkui. Vauhdikas ja viihsyttävä peli aaltoili, molemmilla oli omat paikkansa. Avausmaalin teki Classic, mutta tamperelaisjoukkue ei johtoasemasta kovinkaan pitkään päässyt nauttimaan PakVin pian kuitattua tilanteen tasoihin. Vaikka PakVi ottelun loppuhetkillä pääsi luomaan pari erittäin vaarallista maalipaikkaa, varsinainen peliaika päättyi 1-1 ja mentiin rangaistuslaukauskilpailuun. Rankkarit menivät sitten Classicille 3-1 ja Classic jatkoi välieriin - ja meni turnauksessa voittoon asti - kun taas PakVin kohtalo oli jatkaa turnausta sijoituspelissä.

Sijoitusottelussa vastaan tuli SBS Masku, jota vastaan PakVi kärsi 6-4-tappion. Peli oli PakVin hallintaa ja pallo kyllä pyöri maskulaisten päässä, mutta erona Classic-peliin ei tällä kertaa saatu keskialuetta tukittua, vaan vastustaja pääsi pitkillä avauksilla murtamaan puolustuksen ja napauttamaan tarvittavat maalit. Sijoitukseksi jäi 7. sija.

F2-pojat

PakVin ensimmäistä kauttaan pelaava 06-poikien juniorijoukkue lähti Tampereelle luonnollisesti ensimmäistä kertaa. Avausottelussa vastaan asettui Nokian KrP Siniset, jota vastaan saatiin terävä alku. PakVi iski hyvässä tahdissa maaleja ja peli oli hyvässä kuosissa, erätauolle lähdettiin PakVin 5-1-johdossa. Toisen erän alkuun PakVi kasvatti johtonsa parhaimmillaan kuuteen maaliin, kunnes ottelun lähestyessä loppuaan KrP pääsi peliin hieman mukaan ja pääsi kaventamaan kolmesti. PakVin johto kuitenkin piti ja taival Särkänniemi Cupissa alkoi 7-4-voitolla.

Päivän ja alkulohkon toisen pelin vastustaja oli kaimaseura Vesilahden Visa, joka oli hävinnyt ensimmäisen ottelun KrP:lle selvin lukemin. Visojen kohtaamisessa voitto meni lopulta Pakilaan, kun avauserän jälkeen tilanne oli komeasti 7-0 ja loppulukemat PakVille 11-0. Tilastomainintana todettakoon että jokainen joukkueen kenttäpelaajista pääsi pisteille, kuusi kahdeksasta onnistui maalinteossa ja maalivahti piti varman nollapelin.

Sunnuntaina pelit jatkuivat puolivälierällä NoPSia vastaan. PakVi sai hyvän alun pelissä ja meni nopeasti johtoon. Tämän jälkeen ote siirtyi nokialaisille, jotka saivat loppua kohden tilanteen tasoihin. Ohi NoPS ei kuitenkaan mennyt, joten voittaja ratkottiin rangaistuslaukauksilla. Ensimmäiset laukojat onnistuivat, toisella kierroksella PakVin laukoja sai pallon maaliin NoPS-vetäjän epäonnistuessa, harmillisesti kolmansien laukojien suhteen onnistumiset menivät toisinpäin. Ensimmäisillä jatkolaukojilla NoPS epäonnistui ja PakVin vedon painuessa verkkoon selvittivät 06-pojat tiensä välieriin.

Välierävastustajaksi asettui Classic Sininen, ja harmillisesti PakVin pojat pelasivat turnauksen heikoimman pelinsä tärkeimpään paikkaan. Heikko asenne kostautui huolimattomana ja löysänä pelaamisena - vedot paukkuivat ohi ja yli, syötöt pomppivat ja helppojen pallonmenetyksien määrä oli niin suuri ettei raportoija pysynyt lyhyellä matematiikallaan enää mukana. Classic olisi ehkä ollut voitettavissa, mutta se olisi vaatinut PakVilta sitä kuuluisaa omaa peliä. PakVille 2-4-tappio ja suuntana pronssiottelu.

Pronssiottelussa kohdattiin SB Luja, ja alku oli karmaiseva. Ensimmäisessä vaihdossa kaksi maalia omiin ja toisessa vaihdossa tilanteeksi jo 3-0. Tämän jälkeen pojat ryhdistäytyivät, kapteeni taisteli itse käytännössä PakVin tasoihin erätaukoon mennessä ja toisessa erässä muutkin ryhdistäytyivät. Toisessa erässä PakVi siirtyi nopeasti 5-3-johtoon, jonka jälkeen maalihanat aukesivat kunnolla. Loppulukemat 9-6 viimeisteltiin vain 18 sekuntia ennen loppua, minkä seurauksena 06-pojat päsivät juhlimaan ensimmäisiä mitaleitaan komean tasonnoston ja ryhtiliikkeen jälkeen.