"Ich bin ein Berliner" (JFK) - Visan B-pojat Zehlendorfissa

26.5.2015


Internationales Pfingstturnier pelattiin helluntaina Berliinissä jo 31.kerran. Mukana oli pari sataa joukkuetta kymmenestä eri maasta. Suomea edusti järjestäjien kielenkäytön mukaan "Team Finland" - Pakilan Visan B-pojat.

Vuonna 1963 John F. Kennedy väitti kaikkien vapaiden ihmisten olevan berliiniläisiä. Vuonna 2015 Visan B-pojat pelasivat JFK:n silmien alla hänen kunniakseen nimetyssä koulukompleksissa seitsemän ottelua kahdessa vuorokaudessa ja osoittivat oman berliiniläisyytensä. Sarjapeleissä tuohon urakkaan menee muuten kaksi kuukautta.

Vuonna 1945 toisen maailmansodan viimeisissä taisteluissa Berliinin viimeiset puolustajat olivat raajarikkoja ja nuoria poikia. Vuonna 2015 Pakilan Visalaiset pääsivät itse elämään tuota historian ajanjaksoa. Sunnuntai-illan klo 21 peliin harsittiin parilla rullalla teippiä, jääpusseilla, turnaustohtorin tekoiho-toimenpiteellä ja särkylääkkeillä kokoon joukko, jossa oli kuulemma yksi ehjä pelaaja. Tuo terve pelaaja olikin ollut koko kevään poissa polvioperaation vuoksi. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin kyseinen pelaaja tunnusti pelin jälkeen, että muuten oli hyvä olo, mutta takareidet ja pohkeet oli täysin jumissa, nivunen kipeä, leikattu polvi turvonnut, vatsa ihan sekaisin ja päätä särki...

Tällä asenteella, pieniä vaivoja valittelematta, taisteltiin. Lauantain alkulohkon kolme peliä olivat kovaa kyytiä. Saksalaisten taso tiedettiin kovaksi, olihan vastassa Bundesliiga-joukkueitakin ja koko turnauksen lopulta voittanut Hertener Löwen.

Jatkopelit alkoivat riemastuttavalla voitolla järjestäjien Zehlendorfin joukkueesta. Näin Visan pojat selviytyivät "B-finaaleihin" eli keskilohkoon. Siinäkin pelejä piisasi ja otteet kovenivat. Hienoja kolmosia nähtiin - korin alla vähän hävittiin 1-2 vuotta vanhemmille vastustajille, mutta kurinalainen hyökkäyspeli puri - varsinkin kuviot Pyrintö ja Seagulls aiheuttivat päänvaivaa saksalaisille.

Viimeiseen sijoitusotteluun saatiin vastustaja Norjasta, Ullern Basket. Maanantai-aamu ja kello 8.00 - hyvä lähtökohta uupuneille pelaajille. 102-vuotiaan koulun lattialla sadan vuoden pölyjä haistellen nukkuu näköjään paremmin kuin norskien hotellissa. Ainakin Visan pojat juoksivat karkuun heti alussa ja nappasivat tyylikkään voiton hölmistyneistä norjalaisista.

Joukkueen lopullinen sijoitus turnauksessa oli 21, kun mukana oli 26 joukkuetta. Ei häikäisevää, mutta oikeutettua ja paremmin kuitenkin kuin sakemanneilla itsellään euroviisuissa lauantai-iltana.

Pelien jälkeen päästiin vielä tutustumaan Brandenburgin porttiin, Aleksanderplatziin ja Berliinin keskustan aurinkoiseen iltapäivään. Vesi-ilmapallot oli onneksi pääosin käytetty jo edellisinä päivinä, joten joukkueen lentokenttäbussiin "saatellut"  40 mellakkapoliisin ryhmä tuntui kyllä hiukan liioitellulta...

Tarkempi matkakuvaus ilmestyy joukkueen kotisivulle lähipäivinä.