04-salibandypojat Talvicupin voittoon Tampereella

29.2.2016

Tamperelainen KooVee järjesti Talvicup-turnauksen Vuoreksen koululla lauantaina 27.2. Mukana oli neljä joukkuetta, isäntäjoukkue KooVeen ja PakVin lisäksi KU-68 Kangasalasta sekä Pirkkalan Pirkat.

Turnauksessa pelattiin ensin yksinkertainen alkusarja neljän joukkueen kesken, jonka jälkeen alkusarjan kaksi parasta kohtasivat finaalissa ja kolmas ja neljäs pronssiottelussa.

PakVin osalta turnaus alkoi 9:45 pelatulla ottelulla KooVeeta vastaan. Matkarasitukset eivät tuntuneet poikien jaloissa, vaan viiden minuutin pelin jälkeen taululla olivat 0-3-lukemat PakVin hyväksi. Sen jälkeen tahti hiipui, ja erän lopulla KooVeekin sai maalitilinsä auki. Jeren ottelun toinen maali toisen erän alussa vei PakVin jälleen kolmen maalin johtoon, mutta KooVee kuittasi kavennuksen heti 20 sekuntia tämän jälkeen. PakVi pääsi erän aikana pelaamaan vielä seitsemän minuuttia ylivoimaa mutta tuloksetta - lisämaaleja ei nähty, joten loppulukemat kirjattiin 2-4 PakVille.

Toiseen otteluun lähdettiin vain vartin tauon jälkeen ja vastassa oli isokokoinen KU-68. Ensimmäinen erä oli varsinkin loppua kohden KU-68:n hallintaa mutta Julius piti maalinsa puhtaana ja Kasperin tehtyä ajassa 4:15 PakVille 1-0-maalin, mentiin erätauolle PakVin maalin johdossa. Avauserän lopulla otettu jäähy kuitenkin kostautui toisessa erässä KU-68:n tultua tasoihin ylivoimalla toisen erän alussa. Loppupelin ajaksi ote siirtyi enemmän PakVille, ja toisen erän puolivälissä Matias, Väinö ja Jere onnistuivat maalinteossa kukin kertaalleen, joten voitto PakVille lopulta 4-1-luvuin.

Alkusarjan kolmatta ottelua ennen PakVin finaalipaikka varmistui jo muiden otteluiden mentyä sopivasti ristiin, joten viimeinen peli oli merkityksetön - ja se näkyi poikien otteissa. PirPiä vastaan pelattu peli oli selkeästi turnauksen huonoin, joukkuepeli loisti poissaolollaan ja yrittäminen oli väkinäistä. PakVi meni ottelussa kolmesti johtoon, maalintekijöinä Alex kahdesti ja Eetu kerran, mutta pirkkalalaiset tasoittivat joka kerta, viimeisen kerran ilman maalivahtia, ja pisteet jaettiin 3-3-tasatuloksella.

Pronssiottelussa KU-68 voitti Pirkat 8-5 ja sai näin ollen pronssia, joten kultamitalin kohtalon finaalissa ratkaisivat PakVi ja KooVee.

Loppuottelun avausmaalin iski KooVee kun pelikello oli ehtinyt laskea alle minuutin verran, näin PakVi jäi ensimmäistä kertaa turnauksessa tappioasemaan. Ajassa 5:02 PakVi tasoitti, tasoituksen iski turnauksen piste- ja maalipörssin voittanut Jere Aapo Tuohinon syötöstä. Sama parivaljakko oli asialla myös ajassa 11:30 kun PakVi siirtyi johtoon. Tässä vaiheessa ottelu oli hyvin PakVin hallussa, mutta reilu minuutti myöhemmin omalla alueella tehty harhasyöttö tarjosi avopaikan KooVeelle eikä paikka jäänyt käyttämättä ja peli oli tasan. Tämän jälkeen PakVin peli lamaantui täysin ja KooVee rankaisi erän lopulla vielä kahdesti, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin 2-4-tilanteessa.

Erätauolla tavoite oli saada PakVin pojat hereille; Omalla pelillä tilanteita tulee, puolustuspäässä oltava tarkkana ja Pirkkoja vastaan esitetyllä yksinyrittämisellä ei saada tulosta aikaan. Elintärkeä kavennusmaali tulikin heti erän alkuun Matiaksen kaukovedon upottua verkkoon asti ajassa 15:43, Aapo Tuohinon tasoitettua peli pitkän pyörityksen jälkeen ajassa 18:40 ja Jeren viimeisteltyä hattutemppunsa reilu minuutti myöhemmin, syöttäjänä jälleen 1+4 tehot finaalissa kerännyt nuorempi Aapo. Välissä kokeiltiin jälleen PakVin ylivoimaa mutta tulos oli jälleen pyöreä nolla. Kuin toisintona avauserästä, KooVee sai PakVin oman pään hasardisyötöstä tasoituksen aikaan erän lopulla, mutta tällä kertaa maali ei johtanut tamperelaisten hallintaaan, vaan Kasperi siirsi PakVin jälleen johtoon kun toista erää oli jäljellä vain 15 sekuntia.

Finaalissa pelattiin alkusarjasta poiketen kolme 15 minuutin erää, mutta kolmas erä osoittautui vähämaaliseksi. Alex ohjasi pallon Kasperin laukauksen reboundista kertaalleen sisään kun peliaikaa oli kulunut 31:49, mutta tämän jälkeen pelissä ei enää hyväksytysti tehtyjä maaleja nähty kummassakaan päässä - PakVi joutui kolmannessa erässä myös kahdesti alivoimalle, mutta alivoimapeli toimi tällä kertaa hyvin. Loppusummerin soidessa taululla olivat 7-5-lukemat ja PakVin kultajuhlat pääsivät alkamaan.