Salibandyn C96-pojille voitto finaalitrilleristä

22.4.2011

C96-ikäluokan SM-finaalien avausottelu Pakilan Visan ja Turun palloseuran välillä päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen PakVin jatkoaikavoittoon lukemin 10-9 (2-2, 4-5, 3-2, 1-0)

Vaikka ottelun alku oli PakVin hienoista hallintaa, avausmaalin tekivät turkulaisvieraat. Ajassa 8:18 PakVin puolustus jähmettyi ja vastustaja pääsi pujottelemaan pakin paikalta PakVin maalille. Heti seuraavassa vaihdossa TPS rikkoi Kaius Klemettiä ja PakVi pääsi ylivoimalle. Pakkopelin aikana Aaro Astala pääsi iskemään PakVin tasoituksen Arttu Häkkisen poikittaissyötöstä. Ajassa 15.05 sama kaksikko oli jälleen asialla, tällä kertaa Häkkinen tekijänä ja Astala syöttäjänä. TPS tasoitti, kun ensimmäisen maalin toisinto estettiin vain rikkomalla rangaistuslaukauksen arvoisesti. Taukotilanne 2-2.

Toisen erän avausmaalin teki PakVi, Toivo Osein laukauksen yllätettyä TPS-maalivahdin ajassa 21:41. Minuuttia myöhemmin TPS tasoitti puolustajan lauottua pallon puolesta kentästä PakVi-maaliin. TPS:n neljäs maali syntyi jälleen rangaistuslaukauksesta. Miska Mäkinen tasoitti ottelun ajassa 24:59 päästyään Ville Pussisen avauksesta läpiajoon.

Toisen erän puoliväliin PakVille sattui musta hetki ja TPS teki kuuden minuutin aikana kolme maalia. PakVin puolustus ei ollut yhtä tiivistä kuin vaikkapa LFT:tä vastaan. kun taas TPS:n miesvartiointi tuotti vaikeuksia PakVin avauspelille ja PakVi takoi päätä TPS:n uhrautuvaan puolustukseen. Toisen erän loppuun PakVi pääsi maalin päähän Jan Ollikkalan karvattua pallon kulmasta maalin eteen Toivo Oseille, joka nosti pallon maalin kattoon ja ajassa 38:03 Tuomas Harjula laukoi ylivoiman juuri päätyttyä PakVin maalin päähän turkulaisvieraista. PakVin erän lopun hyvä ote katkesi jäähyyn - syynä liian monta pelaajaa kentällä - ja tauolle mentiin tilanteessa 6-7 TPS:n hyväksi.

Kolmas erä alkoi PakVin alivoimalla. Alivoima kestettiin, mutta juuri jäähyn loputtua TPS meni 6-8-johtoon. PakVi pääsi vuorostaan kokeilemaan ylivoimaa ajassa 44:00, tuloksetta. TPS lisäsi johdon kolmeen maaliin ajassa 48:33 päästyään PakVin keskialueen pallonmenetyksen jälkeen hyökkäämään kahdella yhtä vastaan.

PakVi haki kavennusta pitkään, mutta kello tikitti uhkaavasti erän loppua kohden. Turkulaiset kuluttivat jäähypenkkiä erän aikana kolmesti ja kolmas kerta sanoi toden. Aaro Astala siirsi Tuomas Harjulan laukauksen maalin edessä Miska Mäkiselle, joka kavensi pelin ajassa 57:53. Tämä käänsi pelin suunnan. PakVi otti maalivahdin pois ja alkoi hakea kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Juuri PakVin maalin ollessa tyhjä oli TPS päästä lyömään lopullisen sinetin pelille, mutta pallo ajautui kulmaan, josta se karvattiin pois ja pelattiin Miska Mäkiselle, joka jatkoi Arttu Häkkiselle. Häkkinen laukoi tilanteeksi 8-9. Tämän jälkeen PakVi alkoi hakea tasoitusosumaa, joka veisi pelin jatkoajalle. Kello tikitti uhkaavasti, mutta PakVi pyöritti ja haki paikkaa. Lopulta - sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua - Arttu Häkkinen teki tasoitusmaalin.

Edessä oli jatkoaika, jota pelattiin vaivaiset 18 sekuntia. PakVin oma Mats Sundin, Arttu Häkkinen, pääsi nousemaan laidasta ja laukomaan PakVin voittomaalin Tuomas Harjulan syötöstä. PakVilta loistava nousu kolmen maalin takaa-ajoasemasta, Suomen mestaruus on PakVille katkolla Turussa sunnuntaina 24.4.

Pronssia C96-poikien SM-sarjassa voitti Classic, joka pieksi pronssiottelussa LFT:n 7-6.

Turussa pelataan 24.4 kello 17 ja mahdollinen kolmas finaali Campo-Sportissa kentällä 1 maanantaina 25.4 kello 14.30.