Mini- ja mikrotytöt Junior Basket Tournamentissa Turussa

15.5.2016

Kotimaisen koriskevään huipennus, JBT, keräsi taas satoja juniorijoukkueita sateiseen Turkuun 13.-15.5. Pakilan Visasta mukana olivat 05-tytöt ja 06-tytöt.

Turnauksissa on aina viehätyksensä. Moni nukkuu ensimmäistä kertaa luokkahuoneen lattialla, moni oppii maantietoa uusien vastustajien kotikaupunkeja arvaillessa. Salit ovat outoja, säännötkin välillä. Kivointa on, kun saa koko viikonlopun olla yhdessä jengikavereiden kanssa. Aikataulu on tiukka, pelaamaan, syömään, pelaamaan, syömään, suihkuun, lepäämään jne.

Tämän vuoden JBT:ssä pienten tyttöjen pelit, majoitus ja ruokailu oli sijoitettu ympäri kaupunkia, joten logistiikka tarjosi melkoisia haasteita. Onneksi monella tytöllä oli vanhempia mukana kannustamassa ja kuljettamassa, niin siitäkin selviydyttiin.

Taso turnauksessa oli korkea ja kun monessa pelissä sallittiin erittäin kovat otteet, ei kyyneliltäkään säästytty. Kovalla tsempillä kaikki tytöt kuitenkin pääsivät aina takaisin peliin ja molempien Visan joukkueiden peleissä nähtiin hienoja suorituksia. Puolustusta, syöttöjä, harhautuksia ja upeita koreja. Hienoja pelisuorituksia tärkeämpää oli kaverin kannustamien ja vahva yhteishenki niin peleissä kuin vapaa-ajallakin.

Ottelutulokset järjestäjien kotisivuilta: http://jbt.torneopal.fi/taso/seurat.php?seura=1368