C96-pojat salibandyn SM-finaaliin

17.4.2011

PakVin 96-pojat löivät kolmannessa ja ratkaisevassa välierässä LFT:n vakuuttavin luvuin 11-3 (3-3, 1-0, 7-0)

Forssan heikon esityksen jälkeen pelattiin heti sunnuntaina sarjan katkaiseva välierä Campossa. Voittaja pelaisi pitkäperjantaina loppuottelussa TPS:aa vastaan ja hävinneen taival jatkuisi pronssiottelulla Classicia vastaan.

PakVi huudatti kotiyleisöä ajassa 7.17 aloittamalla maalinteon. Kaius Klemetti katkaisi LFT:n hyökkäykseenlähdön ja pelasi pallon Aaro Astalalle, joka vei PakVin johtoon maalin edestä. Johto kesti vain erän puoliväliin, Jere Jaatelan rikottua maalipaikkaan päässyttä LFT-hyökkääjää. Rangaistuslaukauksesta LFT tasoitti ottelun. Heti seuraavassa vaihdossa PakVI joutuikin takaa-ajajan asemaan, kun Niko Vanhala PakVin maalinsuulla antautui toistamiseen lyhyen ajan sisään.

Maaleja iskettiin erän puolivälin jälkeen nopeaan tahtiin, 3-3-tilanteeseen asti tehtiin maali vaihtoa kohden. Miska Mäkinen käytti LFT:n puolustajia pujottelukeppeinä kulmavaparin jälkeen ja kahvitti maalivahdinkin, tilanne 2-2. Toisessakin päässä verkko heilui kulmavaparin seurauksena, kun PakVi ei seurannut tilannetta loppuun ja loppilaisten puolustaja pääsi laukomaan LFT:n taas johtoon. Taas seuraavan vaihdon jälkeen peli oli tasan, kun Arttu Häkkinen palsi pallon Kaius Klemetille, jonka tolppalaukauksen iski maaliin toistamiseen Aaro Astala. 3-3-tilanteessa joukkueet lähtivät pukuhuoneisiin erätaukoa viettämään.

Ensimmäinen erä oli ainakin kahden minuutin ajan erittäin tapahtumarikas, mutta toinen olikin sitten täysi vastakohta. Ensin Kaius Klemetti laukoi Aaro Astalan syötöstä yläriman kautta PakVin voittomaaliksi jääneen neljännen osuman. PakVin alivoima ei toiminut lauantaina Forssassa, mutta toistuvasta väärästä pelitavasta joukkueelle tullut kaksiminuuttinen, jonka Aaro Astala kärsi, selvittiin takaiskuitta. Toiselle erätauolle mentiin samoissa 4-3-lukemissa kuin ensimmäisessä ottelussa.

Kolmanteen erään lähdettäessä ei PakVi enää halunnut selkeästi päästää LFT:tä mukaan voittotaisteluun. Heti erän alkuun Sebastain Dahlström pelasi Miska Mäkisen esityöstä PakVIn viidennen maalin. Ajassa 43.13 akseli Klemetti-Astala rankaisi jälleen loppilaisia, tällä kertaa Kaius pääsi kävelemään kulmasta vetopaikkaan ja laukoi tilanteeksi 6-3, jolloin LFT otti aikalisän.

LFT:n selkäranka alkoi taittua, kun Arttu Häkkinen pääsi Tuomas Harjulan avauksesta läpiajoon ja harhautti maalivahdin kebabkioskille. LFT sai tämän jälkeen luotua pientä painetta PakVi-päätyyn, mutta kuin varkain Kaius Klemetti pääsi läpi, ja maalivahdin torjuttua eteensä oli Aaro Astala jällee paikalla iskemällä pallon verkon perukoille jo kolmatta kertaa. Loppuerä kaunisteltiinkin lukemia. Erittäin hyvällä pelipäällä olleet Klemetti ja Astala värkkäsivät kaksi maalia, joista toisen ylivoimalla, ja viimeisen maalin Astala teki Sebastian Dahlströmin syötöstä, myöskin ylivoimalla.

Viimeinen erä PakVille 7-0 ja koko ottelu 11-3, niinpä PakVi taistele pääsiäispyhinä SM-kullasta Turun Palloseuraa vastaan. Vaikka ero repesikin loppua kohden, oli kolmannen erän näytös myös PakVin hyvän, uhrautuvan ja ehyen joukkuepelin ja kovan taistelun ansiota - Forssan Rehti-Arrenalla nähty lauma yksilöitä oli hitsautunut yhden yön aikana takaisin Joukkueeksi isolla J:llä.

Tästä on hyvä jatkaa. Pitkäperjantaina 22.4 Ruskeasuon Arena Centerillä kello 14.30 alkaa finaalisarja PakVi - TPS. Tervetuloa katsomaan.