KORIPALLOLIITON ALUEKOULUTTAJA SEURAKÄYNNILLÄ

21.4.2006

Kauden 2005-2006 aluevalmennuksen päävalmentaja Riku Punkkinen oli ohjaamassa seuramme koripallojunioreita ja samalla antamassa valmennusvinkkejä seuramme koripallovalmentajille. Metsolan ala-asteen koulun liikuntasalissa pidettyyn tilaisuuteen osallistui nelisenkymmentä seuramme junioripelaajaa ja valmentajaa.

1992 ikäluokan tytöistä ja pojista muodostettu demoryhmä saikin kokea mielenkiintoisen harjoitustilaisuuden, jossa Riku Punkkinen kävi läpi monta mielenkiintoista harjoitetta koripallotaitojen kehittämiseksi.

Riku tähdensi pelaajille mm. liikkuvuusharjoitteiden tärkeyttä kasvuiässä, sekä toistojen merkitystä lajiharjoitteiden opettelussa. Vaikka joskus tuntuukin tylsältä opetella samaa asiaa yhä uudestaan ja uudestaan, ei hyväksi koripalloilijaksi kehity liian pienillä toistomäärillä.

Myös puolustustyöskentelyn harjoittaminen mahdollisimman todentuntuisesti aina harjoituksissa oli korostetusti esillä hänen vetämässään demoharjoituksessa. Myös yksilön vastuuta harjoitusaktiivisuudesta koko joukkueelle oli Rikun viesti pelaajille.

Koripalloliiton uusi lähestymistapa seuratoimintaan, antamalla konkreettisesti valmennusapua kenttätyössä, koettiin Visan valmentajien keskuudessa erinomaiseksi asiaksi.