Uusia koripallo-ohjaajia koulutettiin, peruskurssilla mukana 30 visalaista.

29.10.2006

Pakilan Visa järjesti yhdessä Suomen Koripalloliiton kanssa koripallo-ohjaajien peruskurssin. Kurssilla oli mukana 34 innokasta koripallovalmennuksesta kiinnostunutta henkilöä. Näistä 30 lähinnä seuran omia B-ikäisiä junioreita. Kurssi järjestettiin Paloheinän ala-asteen koululla 28.-29.10.

Kurssilla kurssilaiset saivat perustietoa koripallosta ja sen harjoittelusta. Yhteensä 15 tunnin opetusjakso sisälsi  9 tuntia luokkaopetusta ja 6 tuntia saliharjoitteita.

Lauantaipäivän aikana kurssilla käytiin läpi mm. koripallon historiaa ja perussääntöjä, saatiin opastusta veryttelyjen ja venyttelyjen tärkeydestä ja käytännön toteutuksesta sekä suunniteltiin ja toteutettiin harjoituksia. Lisäksi tutustuttiin palloleikkien maailmaan ja käytiin perushyökkäysmallit koripallopelistä.

Sunnuntaina kurssi alkoi luennolla lasten ja nuorten liikunnan tavoitteista ja liikunnallisesta kehityksestä. Liikuntasaliosuudessa käytiin läpi puolustusmallit ja ylivoimatilanteet sekä harjoiteltiin pelin taktisia ja teknisiä elementtejä. Kurssi päättyi Pelin Henki keskusteluihin ja kurssin vetäjien antamiin vastauksiin kurssilaisten arjen valmennustyöhön liittyviin kysymyksiin. Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Koripalloliiton kouluttajat Martina Roos, Juha Dahlström ja Mikko Mäntylä.

Kiitos kouluttajille asiantuntevasta opetuksesta ja kiitos kurssilaisille innokkaasta mukanaolosta kurssilla.

Heikki Suomi
koripallojaoston puh.joht.