PakVin C93 salibandypojat Uppsalan turnauksessa 2008

3.1.2008

PakVin C93 pojat osallistuvat neljättä kertaa maailman suurimpaan juniorisalibandyturnaukseen.

Päivä I

PakVin -93 joukkue lähti vuoden ensimmäisenä päivänä periteiseen Uppsalan turnaukseen – nyt jo neljättä kertaa. Tällä kertaa pelimatkalle lähti 17 pelaajaa ja 8 aikuista. Tällä kerralla mukana oli ainoastaan poikia ja isiä – kauniimman sukupuolen edustajia ei ollut siis mukana yhtäkään. Seurue saapui onnellisesti Uppsalaan kuudella autolla keskiviikkona puolenpäivän aikoihin. Uppsalan turnauksessa oli poikien ikäluokan 93 sarjassa yhteensä 75 joukkuetta 11 eri alkulohkossa. Kyseessä oli siis todella suuri turnaus.

Hässelby SK Svart – PakVi  2-3 (1-1, 1-2)                     ”tärkeä avausvoitto turnauksessa”

PakVi kohtasi turnauksen avausottelussa Hässelbyn SK Svart –nimisen joukkueen. Peli pelattiin Celsiusskolan –nimisessä koulurakennuksessa. Sali oli todella pieni ja katsojatilat olivat tosi onnettomat.

I-erä 1-1

Peli alkoi ruotsalaisten painostuksella. Tilaa ja aikaa oli vähän pienellä kentällä ja naapurimaan pojat pyrkivät hyödyntämään sen. He laukoivat paikasta kuin paikasta ja maalivahti Villellä oli paljon töitä. Kenttä oli myös likainen ja PakVin pojat liukastelivat kentällä. Ajassa 5,07 vastustaja teki ottelun avausmaalin. Ruotsalainen pääsi etenemään vasemmalta puolelta turhan vapaasti kohti maalia ja Ville oli maalissa voimaton. Takaiskumaali herätti PakVin ja tämän jälkeen suomalaiset alkoivat hallitsemaan peliä Ajassa 9,50 vastustaja sai kahden minuutin jäähyn. PakVi alkoi jauhaa yv-peliään ja ajassa 11,21 Hemmo levitti keskeltä hyvin oikeaan laitaan. Matsku laukoi terävästi suoraan syötöstä ja peli oli tasan 1-1. PakVi taisteli erässä mainiosti ja vastasi vastustajan fyysisyyteen fyysisyydellä. Pojat tsemppasivat ja taistelivat mainiosti. Peli ei ollut erityisen kauniin näköistä, mutta se oli taistelua isolla T-kirjaimella.

II-erä 1-2

Toisessa erässä PakVi jatkoi hyvää joukkuepeliä. PakVin hyökkääjät karvasivat tehokkaasti ja vaikeuttivat vastustajan pelinrakentelua. Pakit puolestaan iskivät tehokkaasti kiinni ruotsalaishyökkääjiin ja puolustivat kuin leijonat Villen vartiomaa maalia. Ajassa 24,29 Tomi laukoi vihaisesti vaparista maalille ja Pyry ohjasi riparin maalin. Ehkäpä pojille tuli tämän jälkeen tuli liiallinen hyvän olon tunne, sillä ajassa 27,13 vastustaja onnistui tasoittamaan pelin: keskialueella tapahtui häviö kaksinkamppailusta, nopea syöttö oikeaan laitaan, kuljetus, tarkka nosto ja reikäpallo oli Villen selän takana. 45 sekuntia tämän jälkeen vastustaja sai jäähyn väkivaltaisesta pelitavasta. PakVi aloitti jälleen kuuluisan yv-pelinsä. PakVin kuviot päättyivät ajassa 29,30 yv-maaliin: Matsku laukoi ja Vili ohjasi. Tilanne oli riemastuttavasti 2-3 PakVille. Vastustaja oli lyöty ja PakVi saalisti avaustottelussa tärkeät kolme pistettä.

Ottelussa loukkaantui Hemmo ja Leevi: Hemmo vakavammin ja Leevi lievemmin. PakVi laukoi ottelussa 15 kertaa kohti maalia, 14 kertaa ohi ja 6 kertaa päin vastustajan kenttäpelaajia. Ruotsalaiset laukoivat puolestaan 24 kertaa päin Villen vartiomaa maalia, 11 kertaa ohi ja 7 kertaa PakVin kenttäpelaajat onnistuivat blokkaamaan vastustajan vedot.

PakVi taisteli mainiosti ja joka poika pelasi joukkueelle ja otti vastaan mustelmia joukkueen edestä. PakVi oli tehokas yv-pelissä ja onnistui tekemään kaksi yv-maalia. Ville pelasi maalissa mainiosti ja hänet palkittiin turnausjärjestäjien toimesta Ottelun tähti –paidalla.

PakVi – Väddö IF  3-0 (2-0, 1-0)             ”joukkuepelin voitto”

PakVilla oli päivän toinen alkusarjan ottelu Fyrishov Hall B-kentällä. Kenttä oli iso ja leveä. Samoin katsomotilat olivat asialliset.

I-erä

Ottelu alkoi PakVin vahvalla panoksella. Ajassa 0,42 Tomi laukoi Vilin syötöstä reikäpallon maaliin. PakVin hyökkääjä oli tekemässä ansiokkaasti maskia. PakVi pojat pitivät ottelun tempon korkeana ja antoivat pallon tehdä työtä puolestaan. Ruotsalaiset olivat vedoissaan epätarkkoja ja ne vedot, jotka tulivat kohti, torjui maalivahti Elias tyylikkään varmasti. Suomipojat eivät hävinneet fyysisyydessä länsinaapureilleen vaan karvasivat, puolustivat ja peittivät vetoja isolla sydämellä. Ajassa 9,26 Tarmo karvasi vasemmalla vastustajan puolustajalta pallon pois ja syötti keskelle Rikulle, joka laukoi ranteella hienosti maaliin. Peli oli 2-0 Pakville.

II-erä

Vastustaja aloitti ottelun toisen erän terävästi ja vyörytti monta vaarallista tilannetta Eliaksen vartioiman maalin luo. Elias oli maalissa kuitenkin vuorenvarma. PakVin pojat pitivät ottelun tempon korkeana ja valmentajat Teemu ja Kimmo vaihtoivat kenttiä nopeasti, jotta pojat eivät väsyneet. Ruotsalaiset pelasivat kahdella kentällä ja he eivät pysyneet koko ottelua PakVin vauhdissa mukana. Ajassa 24,42 Jesse karvasi vasemmasta laidasta pallon pois ruotsalaispakilta ja syötti keskellä olleelle Santerille. Santeri laukoi kahdesti, jälkimmäisen kerran omasta riparista tolpan kautta maaliin. Peli oli 3-0 PakVille ja vastustajan selkäranka sanoi naps. Ajassa 25,22 vastustaja sai kahden minuutin jäähyn maassa pelaamisesta. PakVi pelasi tyylikkäästi 2 minuutin yv-pelin: palloa siirrettiin rauhassa pelaajalta toiselle ja pojat pelasivat vastustajan av-nelikön pelaajilta mehut pois. Peli päättyi PakVin upeaan 3-0 voittoon. Joukkue voitti yksilöt.

PakVi laukoi ottelussa 20 kertaa kohti maalia, 8 kertaa ohi ja 8 kertaa päin vastustajan kenttäpelaajia. Väddö puolestaan laukoi 18 kertaa kohti Eliaksen vartiomaa maalia, 14 kertaa ohi ja 6 kertaa päin PakVin kenttäpelaajia.

Päivä II

PakVi – Nyfors IK  2-5 (2-2, 0-3)            ”nihkeä aamupeli”

PakVi kohtasi alkulohkon viimeisessä pelissä Nyfors IK –nimisen joukkueen. Peli oli aikaisin aamulla klo 7.30 paikallista aikaa. Poikien herätys oli klo 6.00 ja 6.15 alkoi aamulenkki valmentajien johdolla. Iskät valmistivat sillä välin pojille maittavan aamiaisen: leipää, hedelmiä ja tuoremehua. Pojat nauttivat pika-aamiaisen ja tämän jälkeen suunnattiin pelipaikalle. Yön aikana Ruotsin maalla oli tapahtunut outo sääilmiö: lunta oli satanut noin sentti.

Ottelu pelattiin jälleen Celsiusskolanin minikentällä. Luvassa oli siis kosolti nopeita tilanteita.

I-erä 2-2

Ottelu alkoi ruotsalaisten vahvalla otteella. He laukoivat paljon ja laadukkaasti. Maalissa oleva Ville joutui heti torjuntahommiin. Pelissä oli vauhtia paljon enemmän kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Positiivista oli, että PakVin pojat eivät jääneet millään tavoin ruotsalaisten jalkoihin vaan pelasivat Ruotsin sääntöjen mukaan kovaa, mutta rehdisti. Erityisesti Oskari, Leevi ja Santeri rymistelivät ilahduttavasti. Ajassa 5,35 ruotsalaiset näyttivät vaarallisuutensa: nopea vastaisku vasemmasta laidasta, syöttö keskelle ja tilanne oli 0-1 naapurimaan pojille. 23 sekuntia tämän jälkeen PakVi kuittasi tilanteen: Leevi eteni hyvin vasemmasta laidasta ja syötti keskelle Tarmolle, joka laukoi suoraan syötöstä reikäpallon maaliin. Nykysalibandyssa useimmat maalit tehdään poikittaissyötöstä tai poikittaisliikkeestä. Maalivahdit ovat niin hyviä, että muunlaiset vedot menevät enää harvoin maaliin. Ajassa 7,30 ruotsalaiset siirtyivät jälleen johtoon. Kaksi minuuttia tämän jälkeen PakVi tasoitti pelin: Matsku syötti keskelle Pyrylle, joka sijoitti pallon varmasti ylämummoon. Maali syntyi siis jälleen hyvästä poikittaissyötöstä.

II-erä 0-3

Ruotsalaiset aloittivat ottelun toisen erän vahvasti. He nostivat karvaustaan ja vaikeuttivat siten PakVin pelinavauksia. PakVin pakit joutuivat antamaan liikaa kaaripalloavauksia. Samoin puolustajien avaussyöttöjen anto kesti liian pitkään. Lisäksi puolustajien ja hyökkääjien välimatka oli usein liian pitkä. PakVin lyhytsyöttöpeli ei siis sujunut totutulla tavalla. Ville esitti maalissa lukuisia huipputorjuntoja ja piti siten PakVin mukana pelissä. Ajassa 22,21 tapahtui väistämätön: ruotsalaiset pääsivät 3-1 ylivoimahyökkäykseen ja lopulta pallo kimposi epäonnekkaasti Villen selän taakse oman puolustajan mailasta. Tämän jälkeen PakVi painoi monta kertaa pelin painopisteen omalle hyökkäysalueelleen, mutta maalit jäivät puuttumaan. Ruotsalaiset sumputtivat taidokkaasti oman maalinsa edustan ja lähtivät nopeasti vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Vastustaja onnistui tekemään ottelun kahden viimeisen minuutin aikana kaksi maalia: molemmat maalit tehtiin ripareista ja aivan Villen edestä. Nämä maalit ovat hyvä osoitus siitä, miten tärkeää tarkka maalieduspelaaminen on niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä.

Ottelu päättyi PakVin 2-5 tappioon. Pojat pelasivat mainion ensimmäisen erän, mutta tämän jälkeen paukut eivät riittäneet voittoon. PakVi sijoittui hienosti toiseksi omassa alkulohkossaan kuudella pisteellä.

Klo 14.15 PakVilla on ensimmäinen jatkopeli vanhassa tutussa Allianshall –peliareenalla alkulohkon 13 voittajaa vastaan. Ottelun jälkeen pojat palasivat hotelille aamiaiselle ja tämän jälkeen alkoi valmistautuminen iltapäiväpeliä varten.

Täby FC Vit – PakVi  8-0 (2-0, 6-0)         ”tyrmäystappio”

PakVi kohtasi mitalisarjan ensimmäisessä jatko-ottelussa Täby FC Vit –nimisen joukkueen, joka oli voittanut alkulohkossaan SSV Jaguarsit 3-2. Ottelu pelattiin Allianshall –nimisessä paikassa, joka oli tuttu paikka PakVin pojille – siellä oli pelattu aiemminkin monta kertaa edellisillä turnausmatkoilla.

I-erä 2-0

Ottelu alkoi ruotsalaisten vahvalla otteella – naapurimaan pojat painoivat pallon väkisin PakVin maalin läheisyyteen. Ruotsalaiset liikkuivat aktiivisesti ja huomattavasti nopeammin kuin suomalaiset. PakVin pojat seurasivat ruotsalaisten liikettä – PakVi ei pystynyt luomaan peliä aktiivisesti vaan vastasi passiivisesti ruotsalaisten peliin. Ajassa 6,37 tapahtui väistämätön: PakVin sitkeä puolustustaistelu murtui ensimmäisen kerran ja reikäpallo oli Eliaksen selän takana. Kuvaavaa oli, että PakVi ei saanut erän aikana yhtään vetoa vastustajan maalia kohti.

II-erä 6-0

Toinen erä oli täydellistä ruotsalaisten hallintaa – PakVin pojat yrittivät parhaansa, mutta henkinen selkäranka oli jo katkennut ja yritys oli väkinäistä. Pojat eivät pystyneet pelaamaan omaa peliään – vastustaja oli yksinkertaisesti luokkaa parempi kuin PakVi. Ruotsalaisilla oli enemmän juoksuvoimaa ja ennen kaikkea halua voittaa ottelu. Ruotsalaiset veivät PakVin pojilta pelistä pois tilan ja ajan.

Peli päättyi ruotsalaisten selkeään voittoon – PakVi oli lyöty ja joukkueen selkä oli painettu molskiin. PakVi laukoi ottelussa 5 kertaa kohti maalia, 4 kertaa ohi ja 6 kertaa päin vastustajan kenttäpelaajia. Vastustaja laukoi 27 kertaa kohti Eliaksen vartioimaa maalia, 11 kertaa ohi ja 11 päin PakVin kenttäpelaajia.

PakVin pelit päättyivät tappion myötä ja vapaa-ajan vietto alkoi. Ensimmäiseksi pojat pohtivat mennäänkö kiinalaiseen vai pizzeriaan. Toinen vaihtoehto voitti ja koko joukkue söi iloisella mielellä kyseisen ravintolan tuotteita Uppsalan illassa. Tämän jälkeen joukkue siirtyi katsomaan kahden suomalaisen joukkueen keskinäistä jatkopeliä. Pelin voitti eräs kahden joukkueen pelaajista koottu ryhmä luvuin 5-1.

PakVi pelasi turnauksessa neljä ottelua: kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Hemmo loukkaantui ensimmäisessä ottelussa eikä voinut pelata enää sen jälkeen. Turnauksen opetuksen voit tiivistää muutamaan asiaan: aikaa ei enää ole niin paljon kuin aikaisemmin, syöttöjen pitää olla tarkkoja ja kovia, syötön vastaanottajan pitää olla hereillä, useimmat maalit tehdään poikittaissyötöstä, otteluun henkinen valmistautuminen on äärimmäisen tärkeää, pelaajan ei kannata kysyä miten ketjukaverit voivat helpottaa hänen pelaamistaan vaan miettiä sen sijaan enemmän miten hän itse voi auttaa ketjukavereittensa pelaamista jne.

Tärkein turnauksen opetus oli kuitenkin se tosiasia, että PakVi on kahdesta tappiosta huolimatta hyvä joukkue, jonka pelaajat ovat tosi mukavia nuoria aikuisen alkuja. Viisi uutta tulokasta: Elias, Jesse, Pyry, Oskari ja Tuukka ovat sopeutuneet hyvin joukkueeseen ja Uppsalan matka oli varmasti erityisesti heille mukava kokemus. Joukkueen pojat oppivat toivon mukaan pelimatkan aikana tärkeitä taitoja ja tietoja. Pojat voivat hyödyntää näitä tulevaisuuden pelikentillä: salibandykentillä, koulussa / työelämässä ja vapaa-ajalla. Pojat hankkivat pelimatkan aikana sellaista sosiaalista pääomaa, jonka arvoa ei voit mitata. Pojat muistanevat tämän Uppsalan matkan hyvin vielä aikuisina.

PakVi haluaa kiittää kaikkia mukana olleita pelaajia ja mukana olleita valvojia.