Pakilan Visan historiasta kirja. Sopimus kirjan kirjoitustyöstä allekirjoitettiin.

9.4.2008

Sopimuksen allekirjoittivat Juha Lujanen (vas.) Pakilan Visasta ja Pekka Honkanen Suomen Urheilumuseosäätiöstä.
Sopimuksen allekirjoittivat Juha Lujanen (vas.) Pakilan Visasta ja Pekka Honkanen Suomen Urheilumuseosäätiöstä.


Pakilan Visan nykyistä aineistoa urheiluarkiston säilytyksessä esittelee kirjan kokoamisesta vastaava  tutkija filosofian tohtori Ossi Viita.
Pakilan Visan nykyistä aineistoa urheiluarkiston säilytyksessä esittelee kirjan kokoamisesta vastaava tutkija filosofian tohtori Ossi Viita.

Pakilan Visan perustamisesta tulee vuonna 2011 kuluneeksi 75 vuotta. Seuran johtokunta on päättänyt tallentaa kuluneet vuosikymmenet jälkipolvien luettavaksi. Historiankirjan toteuttamisesta seura on tehnyt sopimuksen Suomen Urheilumuseosäätiön kanssa.

Sopimus allekirjoitettiin sopivasti suomen kielen päivänä 9.4. Suomen Urheilumuseon tiloissa Helsingin Olympiastadionilla. Sopimuksen allekirjoittivat Suomen Urheilumuseosäätiön johtaja Pekka Honkanen ja Pakilan Visan puheenjohtaja Juha Lujanen.

Kirjoittamistyön pohjaksi Pakilan Visa luovuttaa Suomen Urheiluarkistoon arkistoitavaksi seuran pitkäaikaisen toiminnanohjaajan ja "puuhamiehen" Aarno Suomen tallentamat seuran historiamateriaalit. Aineiston kokoamisesta ja kirjoitustyöstä vastaava tutkija, filosofian tohtori Ossi Viita kiittikin kovasti aineiston laajuutta ja selkeyttä. Myös se, että Pakilan Visan toimihenkilöt ovat työnsä kanssa ajoissa liikkeellä sai tunnustusta.

Ossi Viita on aikaisemmissa töissään kirjoittanut mm. Hannes Kolehmaisen (väitöskirja 2003) ja Ville Ritolan elämänkerrat. Lisäksi hänen töitään ovat lukuisat paikallishistoriateokset ja kuntahistoriikit sekä mm. TUL:n painijaoston historia.

Pakilan Visan puheenjohtaja Juha Lujanen kiitti urheilumuseosäätiötä siitä, että Pakilan Visa sai kirjan toteuttajaksi vaikuttavan tahon ja kokeneen historiakirjoittajan. Olemme vakuuttuneita siitä, että lopputulos on hieno urheilun- ja paikallishistorian teos, josta varmasti moni muukin järjestö voi ottaa mallia omien historiakirjojensa pohjaksi.

Kirjan toteuttamista varten Pakilan Visan johtokunta on valinnut 75-vuotis historiakirjatoimikunnan, jonka jäseniin toivattavasti mahdollisimman moni Pakilan Visan toiminnassa mukana ollut ottaa yhteyttä ja kertoo kokemuksistaan Pakilan Visassa. Toimikunta pyrkii myös kokoamaan muistelutilaisuuksiin vanhoja Visalaisia.

Myös näille Pakilan Visan internet-sivuille tulee myöhemmin historiakirjaosio, jonka kautta voi välittää toimikunnalle muisteloita Pakilan Visan historiasta. Kirjan kirjoittaja Ossi Viita toivookin, että talteen saataisiin muisteloita Visan historiasta sen perustamisesta lähtien aina 2000-luvun tapahtumiin asti.

Tehdään yhdessä hieno hakuteos Pakilan Visan 75-vuotisesta toiminnasta.

Pakilan Visan 75-vuotis historiakirjatoimikunta:

Pertti Suomi (puh.joht.) puh. 050 - 593 1011
pertti.suomi(at)hel.fi
Juha Lujanen (sihteeri) puh. 050 - 559 4814
juha.lujanen(at)pp3.inet.fi
Jorma Toivanen puh. 09 - 724 2548
jorma.toivanen(at)mbnet.fi
Heikki Luoma puh. 040 - 753 2060
heikki.luoma(at)welho.com

Linkkejä:

Suomen urheilumuseo....

Tilaushistoria.fi (Ossi Viita)