Koriksen C-pojille pronssia Pussihukkien turnauksessa

1.2.2009

Pronssipelin voittajat ilman mitaleita
Pronssipelin voittajat ilman mitaleita
Me saatiinkin mitalit
Me saatiinkin mitalit

Vantaan Pussihukkien perinteisessä Ricoh-turnauksessa oli tänä vuonna mukana Pakilan Visasta C-poikien joukkue. Poikien 96 Challenger sarjassa joukkue sijoittui hienosti kolmanneksi voitettuaan pronssiottelussa Kori-80:n joukkueen Keravalta lukemin 52-25.

Ensimmäinen ottelu pelattiin perjantai-iltana Vantaanjoen koululla Wartti-Basketia vastaan. Pojat  olivat hiukan ”jäässä” ja peli oli muutenkin vähän sekaisin. Tuloksena oli 52 pisteen tappio.  Lauantain alkoi ottelulla Porvoon Tarmoa vastaan. Nyt oli valmentajan johdolla kerrattu kuviot ja sovittu pelipaikat ja tulosta syntyi; voitto tuli 27 pisteen erolla.

 

Päivän toinen ottelu pelattiin Sykkiä vastaan. Poikia taisi edellinen ottelu hieman painaa, koska Sykki karkasi ensimmäisessä erässä reiluun johtoon. Toisessa erässä Visa hiukan parempi, mutta kiri ei riittänyt ja tappiota tuli 14 pistettä.

 

Lauantain viimeisessä pelissä oli panoksena pääsy turnauksen pronssipeliin. Tällä kertaa vastaan asettui Kori-80. Pojat pelasivat loistavasti voittaen 28 pisteellä ja tie pronssiotteluun oli varmistettu.

 

Sunnuntaina sitten huilattiin aamupäivällä muiden pelatessa vielä alkusarjan pelejä. Iltapäivän pronssipeliin tuli tuttu vastustaja, Kori-80. Itse pelissä alussa vähän hermoiltiin, koska olihan nyt tarjolla mitalit. Pojilla ei kuitenkaan mennyt ”herne nenään”, vaan pronssimitalit voitettiin 27 pisteen erolla. Pojat pelasivat hienosti joukkueena ja itsekkäät suoritukset olivat jääneet pukuhuoneeseen. Loppuvihellyksen jälkeen tunnelma olikin sitten voiton huumaa itse pojilla ja paikalla olleille vanhemmille. Tunnelma kuitenkin latistui melko pian, koska huomattiin, ettei mitään mitaleja jaetakkaan. No pojat sitten tuumailivat, että se taantuma on iskenyt myös turnausjärjestäjiin. Mutta kun pojat olivat ”suihkussa”, järjestäjät tulivat pyytämään anteeksi, koska olivat unohtaneet palkintojen jaon. Loppujen lopuksi mitalit jaettiin arvokkaasti ja kotimatka mitali kaulassa alkoi.

 

Turnauksessa olivat mukana Topias Saarenpää (4), Samuel Jokela (5), Lauri Tolvanen (10), Jesse Riilas (13), Tomay Ince (14), Juho Myllylä (20), Timo Oksanen (31), Veikko Koskinen (45), Jesper Suojoki (53) ja valmentajana toimi Mikko Laurila.

Tulokset:

Wartti Basket II - Pakilan Visa      69 - 17
Porvoon Tarmo - Pakilan Visa 28 - 55
Pakilan Visa - Kori-80 II 56 - 28
Pronssiottelu:
Pakilan Visa - Kori-80 II 52 - 25

 

Teksti ja kuvat: Teijo Oksanen