Korikirahvit yllätyshopealle MBT-turnauksessa

7.1.2009

Pakilan Visan 2000-01 syntyneet pojat yllättivät iloisesti heti uuden korisvuoden alkajaisiksi 2.-3.1. Malmi Basket turnauksessa. Kolmella voitolla joukkue marssi aina finaaliin asti. Loppuottelussa PuHu West oli kuitenkin taitavampi. Palkinnoksi taistelusta Korikirahvien kaulaan pujotettiin hopeiset mitalit. Mitaleitakin tärkeämpää olivat monet onnistumiset ja iloinen yhdessäolo koripallon merkeissä.

Ottelut:

PakVi - PuHu-01 37-4
Turnauksen ensimmäinen ottelu myöhään perjantai-iltana oli Korikirahvien
yksipuolinen näytös. Syötöt osuivat oikeaan ja heittojyväkin oli kohdallaan. Sinnikkäästi yrittäneille vastustajille ei annettu mitään mahdollisuuksia.

PakVi - EBT 19-15
Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui lohkon ennakkosuosikki, kookas EBT:n joukkue. Espoolaiset pelasivat kovaa sääntöjen rajamailla ja he olivatkin tauolla täpärässä johdossa.
Toisella jaksolla Pakilan pojat saivat oman pelinsä kulkemaan ja tulokseksi nitro-ottelusta tuli neljän pisteen voitto.

PakVi - MaSu-00 24-15
Tilanne ennen alkulohkon viimeistä ottelua oli niin kiharainen, että voitto tai korkeintaan kolmen pisteen tappio veisi pojat finaaliin, yli neljän pisteen tappiolla joukkue putoaisi sijoille 5.-6. Ottelun alku olikin murheellinen: turnausisäntä MaSu karkasi 8-0 johtoon. Aikalisän jälkeen Korikirahvien joukkue heräsi ja armottoman taisteluasenteen siivittämänä joukkue vei seuraavat minuutit peräti 18-2. Loppukin sujui mallikkaasti ja yhdeksän pisteen voitolla Pakilan Visa lunasti kaikkien yllätykseksi paikan turnauksen loppuotteluun.

PuHu West - PakVi 23-8
Otteluohjelman laatija ei ollut uskonut Visan poikien finaali-paikkaan tai sitten kyseessä oli huono pila. Kiihkeän MaSu-pelin jälkeen pojilla oli nimittäin 10 minuuttia aikaa käydä vessassa ja nostaa jalat kattoon. Sitten piti juosta uudestaan kentälle. Vastassa oli taitava ja hyvin levännyt PuHu Westin joukkue. Lopputulos oli siis arvattava. Aikuisten isolla kentällä 2 tuntia ja 15 minuuttia yhteen menoon pelannut PakVin joukkue ei pystynyt pistämään enää kapuloita vantaalaisten rattaisiin.

Sunnuntai-aamuna pelimiesten jalat taisivat olla melkoista setsuuria, vai kuinka moni aikuinen maratoonarikaan jaksaa juosta täyden maratonin
niin, että alla on kaksi tuntia ennen juostu 20 km:n lenkki? Tämän tempun tekivät Visan 8-vuotiaat: viidessä ja puolessa tunnissa kolme kovavauhtista peliä - ja tuloksena treeneihin lisäpotkua antavat hienot hopeiset mitalit.

Joukkueen piste- ja levypallorohmuja olivat Niilo, Noel ja Ville. Puolustustsemppareista näkyvimmät olivat Matias, Sasha ja Mikael. Syöttöpelissä ja nokkelissa oivalluksissa kunnostautuivat erityisesti
Johannes, Marek ja Leevi. Ja vielä lopuksi: kannustuksesta selviytyivät loistavasti kaikkien poikien kotijoukot.

Lisätietoja: /koripallo/pojat_2000-2001/