PakVin -96 salibandypojille pronssia Storvreta Cupissa

5.1.2009

Pakilan Visan -96 salibandypojat toivat ensimmäisellä ulkomaille suuntautuneella turnausmatkallaan kotiin pronssia maailman suurimmasta salibandyturnauksesta.

Turnausmatka alkoi 3.1.2009, jolloin lähdettiin matkaan Viking Linen terminaalista, ja onneksi kokoonnuimme ajoissa, sillä matkaan oli lähdössä myös muutama venäläinen. Lehtitietojen mukaan jokunen auto jäi jopa laivasta.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Allianshall-nimisellä areenalla. Moni poika oli odottanut innolla tätä turnausmatkaa.

1. Päivä

4.1. PakVi – Järfälla IBK 4-1 (4-0, 0-1)

Poikia ei tainnut ensimmäisessä ulkomaan-ottelussa jännittää kovinkaan paljoa. Tai jos heitä jännittikin, se ei ottelun alussa näkynyt.

Ensimmäinen erä oli PakVin hallintaa ja ruotsalaiset olivat vaikeuksissa. PakVin taitavuus ja liike oli tuttuun tapaan erinomaista eikä Järfälla pystynyt vastaamaan samalla mitalla. Ensimmäisen PakVin ulkomailla tehdyn maalin viimeisteli noin kahden minuutin kohdalla Arttu H. Henrin syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Miska vei PakVin 2-0-johtoon komealla etukulmasta sisään menneellä laukauksella. Kun Jan vielä ohjasi Joelin puolesta kentästä lähteneen laukauksen sisään ja erän lopulla hyvin pyörineessä ylivoimassa Tuomas teki Toivon syötöstä maalin, oli PakVin johto peräti 4-0.

Ensimmäisessä erässä PakVilla oli paikkoja jopa kahdeksaan maaliin, mutta huolimattomuus maalipaikoissa pelasti Järfällan useammalta takaiskulta.

Peli oli Suomeen verrattuna huomattavasti kovempaa, mutta PakVin pojat eivät panneet sitä pahakseen; Päinvastoin, moni nautti saadessaan pelata kovempaa.

Toista erää PakVi ei hallinnut yhtä suveneeristi kuin ensimmäistä ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Järfällan 4-1–kavennus tuli, kun toista erää oli pelattu tasan seitsemän minuuttia. Vaikka toinen erä oli PakVilta heikko, ei Järfälla saanut enempää maaleja aikaiseksi ja peli päättyi loppulukemiin 4-1.

4.1 Ifk Arboga IBK Vit - PakVi 0-4 (0-2, 0-2)

Iltakymmeneltä paikallista aikaa alkanut ottelu oli PakVilta turnauksen heikoin esitys. PakVin peli oli pelkkää yksinyrittämistä, pallo ei liikkunut ja jos liikkui, syötöt olivat huonoja, liike oli kateissa, ylivoima huonoa ja vedot pääosin luokattomia. Pannaan nyt väsymyksen piikkiin tämän kerran. Onneksi vastus ei ollut kovimmasta päästä ja puolustuspäässä Tuukan hyvä peli ja vastustajan huonous pelastivat PakVin suuremmilta takaiskuilta ja kun molemmissa erissä tehtiin kaksi pakkomaalia, tuloksena oli 4-0-voitto.

Valmentajan kommentti: Jo etukäteen tiedettiin ottelun olevan vaikea myöhäisen ajankohdan takia. Matkaväsymys näkyi pelaajien otteissa huolimattomuutena ja pallonmenetyksinä. Onneksi pystyimme tekemään tarvittavat maalit ja saavuttamaan päivän toisen voiton.

2. Päivä

5.1 Livets Ords IF - PakVi 1-5 (0-1, 1-4)

Eilisen iltapelin jälkeen oli vuorossa peli aamukahdeksalta, ja pelin alussa pojilla näyttikin olevan uni jäänyt vähemmälle, sillä ensimmäisessä erässä peli oli huonoa. PakVi hallitsi peliä, mutta teki ainoastaan Toivo onnistui maalinteossa Janin syötöstä.

Toisessa erässä peli alkoi olla parempaa. Samin riparimaali Oton laukauksesta vei PakVin 2-0-johtoon. Livets Ords sai kavennuksen pakkien nukahduksen seurauksena, mutta muutamaa vaihtoa myöhemmin Jere katkoi vastustajan avauksen ja kuljetti pallon kentän läpi ja ampui upeasti PakVin jo 3-1-johtoon. Toivon toinen osuma ja Rikun tahtomaali sinetöivät 5-1-voiton. PakVi puhtaalla pelillä lohkovoittoon!

Jatko-ottelu:

5.1 PakVi - Erikslund KF 7-4 (3-3, 4-1)

Ensimmäisessä jatko-ottelussa vastaan asettui Erikslund IF. Pelipaikka löytyi pienen Uppsala Sightseeingin jälkeen. Itse pelissä ensimmäinen erä oli jälleen vaikea. Edelleen PakVin pelissä oli liikaa yksin- ja yliyrittämistä ja huolimattomuutta. Vastustaja teki avausmaalin, kun pallo kimposi maalin takaa laidasta Tuukan vartioiman maalin eteen ja Erikslund-hyökkääjällä oli helppo työ pistää pallo maaliin. PakVin tasoitus tuli muutamaa hetkeä myöhemmin, tekijänä Toivo ja syöttäjänä Miska. Erikslund meni pian toistamiseen johtoon vaparimaalilla. PakVin tasoitus tuli Oton päästyä läpiajoon Henrin syötöstä ja johtomaali, kun Jan teki Toivon syötöstä lukemiksi 3-2. Ennen erän loppua Erikslund tasoitti ja jälleen vaparista, tällä kertaa puolesta kentästä.

Toiseen erään PakVi ryhdistäytyi. Kombinaatio Jan-Toivo värkkäsi erän aluksi PakVin 4-3-johtomaalin. Otto teki ottelun toisen maalinsa, nyt syöttäjänä oli Arttu H.. Kuudennen PakVin maalin teki Tuomaksen syötöstä Miska.

Kolmen maalin johto kutistui kahteen tuomarin hyväksyessä tolpasta ohi kimmoneen laukauksen maaliksi. Tosin tuomarin väittämää pallonmentävää reikää ei voinut löytää verkosta pelin jälkeen. Kyllähän siinä verkossa monta reikää on, mutta ovat ne niin pieniä, ettei niistä pallo mahdu.

Kolmen maalin johto piti, sillä Toivo teki hienon pyörityksen päätteksi Miskan syötöstä ottelun loppunumeroiksi 7-4.

Puolivälierä:

PakVi - Bele Barkarby IF Grön 6-3 (3-1, 3-2)

Puolivälierässä PakVi ei ollut hereillä. Vastustaja painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta puolustus ja varsinkin Niko olivat hereillä ja pelastivat PakVin takaiskuilta. Ottelun avausmaalin teki Otto Arttu H:n syötöstä. Sama parivaljakko oli asialla PakVin toisessakin maalissa. Molemmat maalit syntyivät hyvien avauksien ja syöttöjen sekä hyvän liikkeen ansiosta. PakVin kolmas maali syntyi Tuomaksen hienosta laukauksesta puolesta kentästä. Esityön maaliin teki Henri. Bele Barkarby sai ensimmäisessä erässä pallon vain kerran hyvin työnsä PakVin maaliin ja tauolle mentiin siis PakVin johtaessa 3-1.

Toiseen erään lähdettiin vauhdikkaasti, sillä pelikellon näyttäessä vain muutamia sekunteja, Arttu H. vei Oton esityöstä PakVin 4-1-johtoon. Erän vanhetessa Bele Barkarby sai tilaisuunsa kaventaa, kun ensin Toivo ja heti perään Otto saivat jäähyt. Vaikka vastustaja otti maalivahdinkin pois ja sai pyörittää hetken aikaa kuudella kolmea vastaan, PakVin alivoima kesti takaiskuitta.

Tosin kavennus tuli vain muutama minuutti alivoiman päättymisestä. Maalin edessä vartiomatta jäänyt vastustaja sai pallon ja laukoi sen Nikon vartioimaan maaliin. Kuittaus tuli nopeasti, Henrin laukaus suoraan Arttu H:n syötöstä painui Barkarbyvahdin taakse. Neljä minuuttia ennen loppua Jereltä avauksen saanut Miska vielä viimeisteli läpiajosta lukemiksi 6-2. Bele Barkarby sai tehtyä vielä yhden kavennuksen puolisentoista minuuttia ennen loppua ja peli päättyi lopulta lukemiin 6-3.

Lopuksi vielä kiitos TPS Cougarsille kannustuksesta.

3. Päivä

Välierä:

6.1 Västerås IB Röd - PakVi 4-1 (2-1, 2-0)

Välierävastustaja Västerås IB tuli pelin alusta asti kovaa päälle. Avausmaalin teki kuitenkin PakVi, maalintekijänä Miska. Pienen etsikkoajan jälkeen PakVi oli kuitenkin vaikeuksissa; Hyökkäyksiinlähtö oli huonoa, syöttöpeli ei kulkenut ja vedot suuntautuivat pääasiallisesti ohi maalin. Västerås käytti tilaisuutensa ja tasoitusmaali tuli, kun PakVin blokkauksen epäonnistumisen seurauksena pallo muutti suuntaa ja veto painui verkon perukoille. Pian edellisestä Västeråshyökkääjä laittoi pallon PakVin maalin takaa maalille ja pallo pomppi maalin edessä olleista PakVi-pelaajista maaliin. Erätauolle mentiin 2-1-lukemissa.

Toisen erän alussa PakVi sai ylivoiman, mutta palloa pyöri omalla aluella eikä PakVi saanut aikaan hyviä maalipaikkoja. Peli ei kulkenut enää eilisen puolivälierän tavoin ja aika kului. Västerås sai aikaan vielä kolmannen maalin puolustuksen jätettyä miehen maalilla vartioimatta. Peli muuttui tehottomaksi ja väkinäiseksi puurtamiseksi eikä tulosta syntynyt. Minuutti ennen loppua PakVi haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maalipaikkoja ei syntynyt. Kuusi sekuntia ennen loppua Västerås viimeisteli loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin. PakVille pronssia.

Tulokset ja sarjataulukot Storvreta Cupin sivulla

Kokonaisuutena turnaus oli hyvä ja vielä jäi nälkää tulla takaisin ensi vuonna. Edessä on vielä ruokailu paikallisessa MacDonalsissa, finaalin katsominen sekä paluumatka Suomeen. Kiitos pojille hyvistä peleistä ja hyvin sujuneesta matkasta sekä kiitos vanhemmille kyydityksistä ja kannustuksesta.