Koriksen B-pojille pronssia Salon Vilppaan turnauksessa

11.1.2009

Turnauksessa olivat mukana takana vas: Yann Malaka, Tomay Ince, Mikko Laurila ja Tommi Aarnio.  Edessä vas: Elias Losinskij-Kovanko, Mikko Nurmi, Jere Hänninen ja Matias Savolainen.
Turnauksessa olivat mukana takana vas: Yann Malaka, Tomay Ince, Mikko Laurila ja Tommi Aarnio. Edessä vas: Elias Losinskij-Kovanko, Mikko Nurmi, Jere Hänninen ja Matias Savolainen.


Koripallon B-pojat osallistuivat 2.-4.1.2009 Salon Vilppaan järjestämään Adidas turnaukseen. Turnauksessa pojat sijoittuvat alkusarjassaan toiseksi ja paikka mitalipeleissä oli varmistettu. Välierässä Torpan Pojat oli kuitenkin vahvempi jättäen Visan pojat pelaamaan pronssimitaleista. Pronssiottelussa pojat kuitenkin voittivat Salon Vilppaan joukkueen ja niin pronssimitalit matkasivat poikien mukana Helsinkiin.

Pakilan Visan B-pojat aloittivat vuoden 2009 osallistumalla Salon Vilppaan järjestämään Adidas Tournament -turnaukseen. B-pojat olivat ottaneet opikseen edellisten turnausten sähläykset ja kahdeksan poikaa lähti tällä kertaa mukaan tosissaan.

Ensimmäinen peli oli perjantaina RU blueta vastaan. RU sinnitteli Pakilan Visan poikien perässä, mutta peli oli Visan hallintaa koko ajan. Puoliajalla Visa johti kuudella pisteellä. Toisessa erässä saattoi miltei kuulla, miten RU:n selkäranka katkesi ja lopputulokseksi saatiin selkeät luvut 39 - 56 Visan eduksi.

Päivällisen ja majoittumisen jälkeen pojat suuntasivat seuraamaan Hot Shot -heittokisaa, missä Visan edustajiksi oli ilmoitettu joukkueen sentterit Mikko Nurmi ja Elias Losinskij-Kovanko. Hot Shot -heittokisa ei ole vain taitokisa, vaan taktiikalla ja onnella on myös merkitystä kisassa. Elias pääsi jatkoon ensimmäisestä erästä, vaikka heittikin pienemmän tuloksen kuin Mikko. Toiselta kierrokselta putosi Eliaskin jatkosta.

Lauantaina ensimmäinen peli oli järjestäjäjoukkuetta Salon Vilpasta vastaan. Peli oli tiukkaa vääntöä alusta asti ja vielä puoliajalla tulos oli tasan 21 - 21. Onnistuneen paikkapuolustuksen ansiosta Pakilan Visa kuitenkin repäisi toisessa erässä pienen eron ja peli päättyi 37 - 32 Visan voittoon.

Päivän toinen peli oli EBT Blackia vastaan. Visan poikien pelissä alkoi näkyä väsymys, minkä seurauksena tuli muutamia huonoja ratkaisuja hyökkäyspäässä. Pojat kuitenkin yrittivät parhaansa loppuun asti, mutta hävisivät EBT:lle neljälle pisteellä (tulos 33 - 37). Tappio oli kova pettymys sekä valmentajille että pelaajille, mutta lohkon toinen sija takasi pääsyn neljän parhaan joukkoon.

Lauantai-iltana osa pojista tutustui vastakkaisen sukupuolen edustajiin kisadiscossa ja muut pojat harjoittelivat keskenään majoituskoulun salissa heittoja.

Sunnuntai-aamuna Visalla oli vastassa ehdottomasti turnauksen Fun-sarjan paras joukkue ToPo. ToPo pelasti loistavaa joukkuepeliä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Visa pystyi purkamaan ToPon prässipuolustuksen hyvin muutamaa paniikkiratkaisua lukuun ottamatta. Visan pojat puolustivat liikkuvaa paikkapuolustusta estäen ToPon kolmoset lähes kokonaan eikä puolustuksen "prinsessa" Mikko Nurmi antanut ToPolaisille tilaa 3 sekunnin alueella. Puoliajalla ero oli vain viisi pistettä ToPolle. Toisessa erässä Visa joutui virhevaikeuksiin, mikä alkoikin kääntää peliä ToPon eduksi. Ei auttanut edes Tommi Aarnion polvistuminen (tyyliin "marry me") korin edessä, vaikka heitto menikin koriin. ToPo voitti pelin tuloksella 49 - 30 ja meni loppuotteluun. Visan pojat alkoivat valmistautua henkisesti pronssiottelua varten.

Pronssiottelussa vastassa oli jälleen turnauksen järjestäjä Salon Vilpas. Pakilan Visa hallitsi peliä hienoisesti koko ajan. Tosin pojat päästivät yhdeksän pisteen johtoasemasta Vilppaan lähes tasatulokseen. Ilmeisesti katsomossa ei olisi muuten ollut tarpeeksi jännitystä. Puoliajalla pojat päättivät, ettei tätä peliä hävitä. Toisessa erässä Elias Losinskij-Kovanko onnistui loistavasti kaukoheitoissa, minkä ansiosta Visa pystyi pitämään johtoasemansa. Piinaavien loppusekuntien jälkeen pojat osoittivat toistamiseen olevansa parempia. Peli päättyi Visan voittoon tuloksella 43 - 38 ja Visalaiset saivat pujottaa kaulaansa pronssiset mitalit.

Kiitos mukana olleille pojille, Tommi Aarnio, Tomay Ince, Jere Hänninen, Matias Savolainen, Mikko Laurila, Yann Malaka, Elias Losinskij-Kovanko ja Mikko Nurmi. Pojat osoittivat esimerkillistä asennetta ja käytöstä koko turnauksen ajan.

Kiitos myös kotijoukoille, jotka kuskasivat poikia ja kävivät kannustamassa peleissä.

Terveisin Maarit Ince ja Pentti Vikki