Päivän Helsingin Sanomissa muisteltiin ilmoituksessa Visan Bingo-iltoja

30.5.2016


Toimitsijatyöt hoidettiin talkoilla eri joukkueiden ja urheilulajien kesken. Koripalloilija Sari Danilotschkin jakamassa palkintoja voittajalle.
Toimitsijatyöt hoidettiin talkoilla eri joukkueiden ja urheilulajien kesken. Koripalloilija Sari Danilotschkin jakamassa palkintoja voittajalle.
Yksi seuran Bingon ahkerimmista toimitsijoista oli Veli Tervo.
Yksi seuran Bingon ahkerimmista toimitsijoista oli Veli Tervo.

Helsingin Sanomat, 30.5.2016 muisteli palstallaan pääkaupunkiseudun Bingotoimintaa. Palstalla oli kolme bingoilmoitusta sunnuntailta 12.11.1978. Ja yksi näistä ilmoituksista Helsingin suosituimpiin bingopaikkoihin lukeutunut Pakilan Visan bingoilmoitus.

Pakilan Visassa Bingotoiminta käynnistyi jo kuitenkin sunnuntaina 3.11.1969. Pakilan VPK.lle kerääntyi lukuisia Bingon pelaajia ja Bingotoiminta tuottikin seuran kassaan mukavasti varoja. Bingosta saaduilla varoilla seuraan hankittiin mm. legendaariset "Visan volkkarit", joilla sitten huristeltiin ottelu- ja kilpailumatkoilla. Toimitsijahommat bingossa hoidettiin talkoilla ja niihin osallistuivat niin kori- ja lentopalloilijat kuin myös yleisurheilijat ja naisjumpparit.

Bingon tuoton merkitys näkyi erityisesti seurassa urheilua harrastavien lasten ja aikuisten maksamissa harrastusmaksuissa. Nykymaksuihin verrattuna harrastaminen oli todella edullista. Esimerkiksi 50 markan kausimaksulla sai harjoitella vapaasti, lisenssit maksettiin seuran puolesta eikä ottelutoiminnasta koitunut pelaajille lisäkustannuksia. Myös turnauksiin osallistumista ja yleisurheilijoiden leiritys- ja matkakuluja seura kustansi melko avoimella tavalla.

Bingon tuotoilla hankittiin myös nuorten leiripaikaksi Kivirannan tila Enäjärven rannalta Vihdistä. Tällä yli 2 ha.n tilalla järjestettiin mm. nuorten kesäleirejä useiden vuosien ajan.  Bingo oli hyvä esimerkki tuon ajan talkoohengestä urheiluseurassa. Kun vielä talouden pyörittämisessä oli mukana tuottoisat veikkauspisteet sekä lukuisat myyjäiset  voidaan hyvin todeta sen olleen taloudelliseti seuran historian parasta aikaa. 

Laaja artikkeli Pakilan Visan bingotoiminnasta seuran 75-vuotis historiakirjassa Visa Pakilasta (Ossi Viita 2011).