PakVin D96 salibandypojat päättivät kautensa Särkänniemi Cupin voittoon

18.5.2009

-96:sten menestyksekäs kausi sai arvoisensa päätöksen viikonloppuna Särkänniemi Cupissa, Tampereella

Jo viidettä vuotta peräkkäin PakVi:n kauden päätöstapahtuma oli Särkänniemen Salibandy-cup. Turnaus on aina ollut PakVi:lle menestyksekäs, kolme voittoa ja yksi hopea oli jo koossa ennen tätä viikonloppua. Eikä joukkue pettänyt tälläkään kertaa, vaan voitti turnauksen vakuuttavalla tavalla.

Alkusarjassa PakVi voitti kaikki neljä otteluaan hyvillä esityksillä yhteismaalein 41-2. Vastustajina olivat Tiikerit Thunderball, Koovee Keltaiset, Merikoski SBT ja Box. PakVi esitti kaikissa peleissä tasokasta salibandyä, pallo liikkui ja joukkuepeli oli PakVi:a parhaimmillaan.

Puolivälierässä vastaan asettui FBT Karhut United Rocks, joka oli pelannut hyviä otteluita Lounais-Suomen piirisarjassa ja voittanut mm. TPS Cougarsin. Karhut tarjosikin hyvän vastuksen, pelaajien liike oli tähänastisista vastustajista parasta ja taistelutahto oli kohdallaan. Niinpä peli oli alkuhetkistä lähtien kiihkeä ja vauhdikas. PakVi pystyi kuitenkin ottamaan alun pienen epävarmuuden jälkeen otteen haltuunsa ja loi hyvällä pelinrakentelulla jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja. Näin PakVi selvisi ansaitusti 8-1 -voitolla välieriin.

Välierävastustaja oli vanha tuttu Tapanilan Erä. Pelit Erää vastaan ovat aina olleet hyvätasoisia ja yleisöön meneviä, eikä tälläkään kertaa petetty runsaslukuista kannattajajoukkoa. PakVi oli ensimmäisessä erässä hieman terävämpi ja hallitsi tapahtumia. Ottelun kulminaatiopiste oli ehkä aivan erän viimeisillä sekunneilla PakVi:n tekemä 0-2 -johtomaali. Näin toiseen erään päästiin turvallisen tuntuisessa johdossa. Toisen erän alkupuolella Erällä oli kuitenkin erittäin hyvä vaihe, ja kavennusmaali roikkui ilmassa. Vedot lähtivät hyviltä paikoilta kuitenkin maalin ohi, ja kun PakVi pääsi kuittaamaan toisen erän puolivälissä 0-3 -johtomaalin, peli alkoi olla selvä. Molemmat tekivät lopussa vielä yhden maalin, ja näin PakVi selvisi finaaliin 1-4 -voitolla.

Loppuottelu Oilers Salamia vastaan oli aluksi PakVi:n selvää hallintaa, ja toisen erän alussa PakVi johti ansaitusti ja ratkaisevan tuntuisesti jo 2-6. Siinä vaiheessa peli olisi pitänyt rauhoittaa eikä yrittää väsyneenä enää tehdä lisämaaleja. Oilersin 3-6 -kavennusmaali sai Oilersin pojat syttymään erinomaiseen taisteluun, ja pelin hallinta oli tässä vaiheessa selvästi espoolaisilla. Niinpä he iskivätkin vielä kaksi kavennusmaalia, eikä tasoituskaan ollut kaukana. Pari viimeistä minuuttia PakVi sai kuitenkin pelinsä taas paremmin kasaan, ja tilanne alkoi rauhoittua. Oilersin kannalta aika loppui kesken, ja näin PakVi voitti finaalin niukasti, mutta koko peli huomioon ottaen ansaitusti 5-6. Oilersilla on muutamia erittäin taitavia, nopeita ja ulottuvia kavereita, joita PakVi ei välillä tahtonut saada kuriin. Kun Oilersin koko joukkuekin syttyi hyvään taisteluun, peli oli loppuottelun arvoinen. Järjestäjät palkitsivat loppuottelun MVP:t. Näistä PakVi:n pojat saivat kaksi kolmesta: Tuukka vei maalivahtipalkinnon ja Miska pokkasi hyökkääjäpalkinnon.

Näin salibandykausi 2008-2009 alkaa olla taputeltu, jäljellä on enää hegemoniaottelu isät-pojat. Kausi alkoi Mestareiden Cupin voitolla, jatkui pronssimitalilla Uppsalan Storvreta -turnauksessa, Etelä-Suomen aluemestaruudella, Etelä-Suomen Alueliigan voitolla D-pojissa ja lopuksi vielä Särkänniemi-cupin voitolla. Kiitokset pojille, vanhemmille ja muille tukijoukoille hauskasta ja tuloksellisesta pelikaudesta. PakVi:n uutistoimitus kiittää lukijoitaan ja vaikenee – mutta vain kesätauon ajaksi. Ensi kaudella on tiedossa taas uudet pelit ja uudet kujeet!