A-tytöille pronssimitalit koriksen aluefinaaleissa

26.4.2009

Mitalitytöt ottelun jälkeen. Takarivi vas. Henna Seppälä, Tarja Saarnikoski (valm.), Reetta Seppälä, Nelly Söderlund, Kati Martikainen ja Jenni Laurila. Eturivi vas. Suvi Linkoneva, Katja Doudanova, Katariina Leskinen, Siiri Köli ja Anniina Suomi. Edessä Marina Shbib.
Siiri Köli (4) murtautuu LePyn puolustuksen välistä.
Marina Shbib (24).
Katja Doudanovan ajossa on myös vauhtia.

A-tyttöjen korisjoukkue yllätti iloisesti jo pelkästään selviytymällä 2. divisioonan aluefinaaleihin. Pitkin kautta hieman epätaisaisesti pelannut joukkue voitti sarjan loppuvaiheessa tärkeitä otteluita ja sarjataulukon neljäs sija toi paikan aluefinaaleissa.

Malmin kauppaoppilaitoksen salissa käydyissä finaaleissa oli loistava tunnelma pelaajaesittelyineen ja kuulutuksineen. Semifinaaliottelussa vastassa oli sarjataulukon ykkönen ToPoLa Lauttasaaresta. Vaikka alussa Visan tytöt saivatkin pelinsä kulkemaan ajoittain hyvin, niin lukuisat korin alta heitetyt ohiheitot takasivat Lauttasaarelaisille puoliajalla 12 pisteen johdon. Kolmas erä oli sitten tasaisempaa puurtamista, mutta neljännessä erässä ToPoLa karkasi, erä heille 29-16. Pelin lopputulos 80-52. Pelin tsempparina palkittiin Visan tytöistä Henna Seppälä.

Sunnuntain pronssipelissä vastustajaksi asettui LePy Leppävaarasta. Lepy oli kauden aikana voittanut Visan tytöt kolmesti, joten etukäteen heitä pidettiin vahvempina voittajasuosikkeina. Peli lähti kuitenkin lostavasti käyntiin. Jokainen tyttö teki töitä joukkueen eteen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Kaksi ensimmäistä erää mentiinkin tasatahtia, puoliajan tilanne 43-38 visalaisille.

Valmentaja Tarja Saarnikosken tauolla tyttöjen kanssa sopima "200" lasissa pelaaminen näkyi kolmannen jakson pelissä. Tytöt pelasivat varmasti kauden parhaan jaksonsa. Hyökkäyksessä pallo liikkui ja syötöt osuivat kohdalleen. Puolustuksessa koko kentän paikkaprässi alkoi tehdä tehtävänsä. Erä Visalle 17-6. Neljännessä erässä alkoi näkymään pilkahdus siitä että voitto voi sittenkin olla meidän. Tämä aiheutti pientä hermostumista tyttöjen peliin. Onneksi kannustusjoukkojen huutojen siivittämänä tytöt malttoivat pelata pelin loppuun ja saavuttaa todellakin ansaitun voiton. Loppulukemat Visalle 75-55. Pelin tsempparina palkittiin Nelly Söderlund.

Pronssimitali oli enemmän kuin ansaittu. Jokainen tyttö nautti pelaamisesta. Taas näytettiin että iloisella ilmeellä, hyvällä yhteishengellä ja isolla sydämellä mennään pitkälle ihan vain harrastuspohjalta.