(Kuva loppuottelun netti-tv lähetyksestä)
Loppuottelun tulostaulu taiston tauottua PakVin voitoksi (Kuva loppuottelun netti-tv lähetyksestä)
Voittopokaali PakVin poikien haltuun. (Kuva loppuottelun netti-tv lähetyksestä)
Mestarit kuvassa

Salibandyn 96-pojat osallistuvat toistamiseen maailman suurimpaan junioriturnaukseen. Viime kaudella joukkue toi kotiinviemisinä pronssiset mitalit.

Matka Silja Serenadella sujui mukavan rauhallisesti, ja edessä oli saapuminen kylmään Tukholmaan, josta matka jatkui bussilla Uppsalaan. Matkalla koimme tunnin odotuksen ruotsalaisella moottoritiellä sattuneen kuolonkolarin johdosta.

Alkulohkossa PakVi sijoittui toiseksi edeten A-jatkopeleihin. PakVi pudotti neljännesvälierässä FBC Uppsala Ungdomin ja puolivälierässä viime kaudellakin kohdatun Erikslund KF:n edeten välieriin, jossa otettiin revanssi PakVin viime vuonna pudottaneesta hallitsevasta mestarista Västerås IB:stä. Tasaisen taistelun jälkeen peli meni rangaistuslaukauskilpailuun, jossa PakVi oli parempi lukemin 2-0 voittaen koko ottelun 3-2.

Välierä

04.01.2010 07.30 Fyrishov B PakVi - Västerås IB 3-2 rl.

Loppuottelu

04.01.2010 10.15 Fyrishov A Salems IF - PakVi 3-4

1. Ottelu: PakVi - Visby IBK 3-2 (0-2, 3-0)

Storvreta Cupin avausottelu oli kuin Suomen jääkiekkomaajoukkueilla konsanaan: paikkoja on, peli on hallinnassa, mutta vastustaja tekee maalit. PakVi hallitsi peliä ja loi jatkuvasti paikkoja, mutta ensimmäisessä erässä maaleja teki Visby. Kahden ja puolen minuutin paikkeilla ruotsalaiset katkaisivat lyhyeksi jääneen korkean avauksen ja vastahyökkäyksen päätteeksi pallo oli maalissa. Neljä minuuttia myöhemmin Visbyn johto kasvoi 2-0:aan, kun onnekas rystylaukaus ohitti hämmentyneen Nikon.
Ensimmäisessä erässä PakVi laukoi 5 kertaa ohi, 9 kertaa päin vastustajan pelaajia ja Visbyn maalivahti torjui 11 kertaa. Visby laukoi viidesti ohi, neljä kertaa päin PakVin pelaajia ja Niko torjui neljästi.
Toinen erä oli vielä selvemmin PakVin hallintaa kuin ensimmäinen. Jälleen kerran paikkoja oli, mutta vastustajan maalivahti venyi uskomattomiin suorituksiin. PakVin kiri alkoi Seban heitettyä pallon Miskalle, joka pääsi puolustajien välistä karkaamaan läpiajoon kaventaen lukemiksi 1-2. Sama parivaljakko oli asialla myöhemmin, kun Miska teki toisen osumansa jälleen läpiajosta Seban avattua korkean pallon omasta päädystä. Voittomaalin iski Jan O. joka otti Jeren avauksen vastaan ja ampui kääntövedon, joka yllätti Visby-vahdin. Loppu olikin johtoaseman puolustamista, ja voitto kirjattiin PakVille 3-2-lukemin.
Toisessa erässä PakVi laukoi 10 kertaa ohi, vastustaja blokkasi 2 laukausta ja maalivahti keräsi 13 torjuntaa. PakVi blokkasi Visbyn laukauksen 2 kertaa, Visby ampui kolmesti ohi ja Niko torjui kerran.
Päivän toinen ottelu oli iltapeli Åkersberga IBF:ää vastaan.

2. Ottelu PakVi - Ackers Åkersberga IBF 2-2 (1-1, 1-1)

Toisessa ottelussa tehtiin historiaa, sillä ottelu oli PakVin ensimmäinen tasapeli vieraalla maalla. Siihen varsinaiset ilonaiheet sitten loppuvatkin. Peli oli tyypillinen iltapeli.

Muuten hienon Fyrishovin liukas kenttä tuotti muutamille luistelijoille vaikeuksia, mutta kenttä on samanlainen molemmille joukkueille, se ei ole mikään selitys. Järjestäjien saatua ajanotto viiden minuutin kohdalla sekaisin, ei PakVi tainnut ollut valmis jatkamaan peliä. Åkersberga teki avausmaalin PakVin löysän maalineduspelaamisen seurauksena ja PakVi jäi jälleen takaa-ajajan asemaan. Tällä kertaa eteen ei annettu kahta maalia, vaan Seba heitti Aaron syötöstä hienon vedon yläkulmaan.

Ensimmäisessä erässä PakVin laukauksista maalivahti torjui 3, ohi meni 1 ja vastustaja blokkasi 9. Åkersberga laukauksista Tuukka torjui 8, 3 meni ohi ja PakVi blokkasi kaksi vetoa.

Toinen erä oli PakVin etsikkoaikaa. PakVi hallitsi peliä näennäisesti, mutta peli oli yksinyrittämistä jokaisen pelaajan halutessa olla Ratkaisija, se, joka tuo pelin tasoihin ja johdattaa joukkueen voittoon. Kesken painostuksen Åkersberga siirtyi johtoon nopeasta maalinedusvaparista. Tasoitusta odotettiin ja sen teki Aaro ylivoiman jälkeen hieman onnekkaallakin vedolla kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia ja 45 sekuntia.

Vaikka PakVi pyörittikin lähes kokonaan viimeiset kymmenen minuuttia hakien maalia, ei lisämaaleja nähty ja peli päättyi 2-2. PakVin totuttua joukkuepeliä ei nähty, peli oli väkinäistä ja peruspelaaminen huonoa alkaen hakemisesta aina syöttöihin asti. Toisessa erässä PakVi laukoi ohi 7 kertaa, maalivahti torjui saman verran ja Åkersbergan kenttäpelaajat blokkasivat kuusi laukausta. Tuukka torjui kahdesti toisessa erässä, Åkesberga ampui ohi kolmesti ja saman verran laukauksia PakVi sai blokattua.

Ottelun jälkeen edessä olivat iltatoimet ja hyvät yöunet, tarkoituksena valmistautua seuraavan päivän koitoksiin.

3. Ottelu IK Sirius IBK - PakVi 3-3 (1-1, 2-2)

Alkulohkon viimeinen koitos oli Stenhagen Kulturissa, jonne löydettiin tänä vuonna perille ilman maisemienkatselukierrosta. Vastus oli alkulohkoa johtanut IK Sirius IBK.
Aiemmissa alkulohkon otteluissa PakVi päästi vastustajan 1-0-johtoon. Tämäkään ottelu ei tuonut poikkeusta, vaan (tällä kertaa toimivan) pelikellon näyttäessä aikaa 8:20 Sirius johti 1-0, laukauksella, joka muutti suuntaa PakVin puolustuksesta. Tasoitusmaalia tarvitsi onneksi odotella vain niinkin pitkälle kuin seuraavaan vaihtoon. Otto karvasi vastustajalta pallon, kiersi maalin, pelasi pallon Latelle, joka malttoi siirtää vielä Arttu H:lle. Veto suoraan syötöstä lähes tyhjään maaliin.
Ensimmäisessä erässä Niko torjui 2 laukausta. PakVi peitti 6 vetoa ja ampui 4 kertaa ohi. Siriuksen maalivahti torjui neljä PakVin laukausta, Sirius ampui kerran ohi ja blokkasi 4 PakVin laukausta. Tuomarit aiheuttivat jälleen kerran ihmetystä viheltäen välillä hienosti ruotsalaisille ja kerran jopa esitellen tuomaripaitojen taskuja.
Toiseen erään pelistä tehtiin vaikea antamalla Siriukselle vielä yksi maali. Hyökkääjät jäivät seisomaan Siriuksen avattua pallon nopeasti hyökkääjälle, joka pääsi kävelemään puolustajien välistä läpiajoon. Ruotsalainen kiitti ja kumarsi ja laittoi pallon Nikon ohi verkkoon.
Tasoitusta saatiinkin odottaa kolmisen minuuttia. Hyökkääjät malttoivat pelata pallon puolustukseen. Tuomas heitti pallon maalille, josta sinne eksynyt Seba ohjasi tasoitusmaalin. Seuraavassa vaihdossa PakVi meni ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Late heitti pallon Arttu H:lle kulmaan ja jatkoi liikettä maalille. Syöttö takaisin ja muuten äänekkäät Sirius-fanit hiljaiseksi.
Johdon puolustaminen ei kuitenkaan onnistunut. Puolitoista minuuttia ennen loppua Sirius sai vapaalyönnin. Nopea kierto ja rannari maaliin PakVin hyökkääjien ja puolustajien katsella vedon viuhumista ohi maalia vartioineen Nikon. Niko torjui 5 laukausta toisessa erässä Siriuksen maalivahdin yltäessä neljään. PakVi laukoi kolmesti ohi ja 6 kertaa päin vastustajan pelaajia. Sirius laukoi 5 kertaa ohi ja PakVi peitti vastustajien laukauksista kolme.
Tasapelin seurauksena lohkon kakkostila ja ensimmäisen pudotuspeliotteluun vastustajaksi viitoslohkon voittaja FBC Uppsala.

Neljännesvälierä: FBC Uppsala Ungdom - PakVi 2-4 (1-2, 1-2)

Neljännesvälierään lähdettäessä taktiikkana oli tehdä avausmaali, jotta otteluun saataisiin hyvä alku ja päästäisiin kerrankin johtoasemaan.

Kun peliä oli pelattu 3:07 FBC Uppsala johti 1-0 - ensimmäisen laukauksensa jälkeen.

PakVi joutui siis jälleen hakemaan tasoitusmaalia. Sen teki Miskan syötöstä ajassa 9:10 Seba pienehköstä kulmasta hyvällä vedolla. Ensimmäistä kertaa turnauksen aikana PakVi johti erätauolla, kun Seba pääsi laukomaan pallon verkon perukoille riistettyään sen vastustajalta. Ensimmäisessä erässä Tuukka torjui kerran, uppsalalaisten ampuessa kerran ohi. Vastustajan maalivahti torjui 9 suomalaisvetoa, ja PakVin vedoista kahdeksan kilpistyi vastustajiin ja saman verran paukkuivat päätylaidat.

Pakit unohtivat vartoida nousevaa vastustajan hyökkääjää, jolle pallo pelattiinkin kulmasta. Tilanne 2-2. Johtoon mentiin uudestaan Arttu H:n ammuttua Jan O:n antaman kulmavaparin hienosti ylänurkkaan. Kun vastustaja sai jäähyn ajassa 23:13 alkoi PakVin ylivoima jauhaa ja Tuomas ampui ajassa 23:53 lähes keskiviivalta itselleen syntymäpäivälahjan, pallo tarkasti alakulmaan ja loppunumeroiksi 2-4. Vastustajan maalivahti torjui toisessa erässä kuusi kutia ja vastustajan puolustus viisi yhdeksän mennessä ohi maalin. Tuukalla oli tässäkin erässä vain yksi koppi, Uppsalan ampuessa kuusi kertaa ohi maalin ja 4 kertaa päin PakVin pelaajia. Puolivälierävastukseksi asettui Erikslund KF Grön, lohkon 6 voittaja.

Puolivälierä: PakVi - Erikslund KF Grön 5-1 (3-1, 2-0)

Myös puolivälierään lähdettiin hakemaan avausmaalia. Vastus oli vanha tuttu, Erikslund, joka kohdattiin viime vuonna neljännesvälierävaiheessa PakVin voittaessa 7-4.

Oli ilahduttavaa huomata, että ruotsalainen pelitapa alkaa iskostua poikiin. Arttu H. otti kaksiminuuttisen ensimmäisessä vaihdossaan ruotsalaisen jäätyä alle. Alivoimaa pelattiin huimat 22 sekuntia ennen kuin Niko kaivoi pallon selkänsä takaa Erikslundin mentyä johtoon. Jälleen kerran nopeasta vaparista, jota ei vain suostuttu peittämään.

Ottelu oli PakVilta omaa peliä. Vaikka edellisistä otteluista tuttua puskemista ja yksinyrittämistä oli vielä, alkoi myös näkyä viitteitä paremmasta. Arttu J. tasoitti ajassa 3.31 puolustajan paikalta Toivon annettua hyvän poikittaissyötön. Maalivahti sai jalkansa väliin, mutta onnistui vain ohjaamaan pallon maalin yläosaan.

Lähes sama kombinaatio teki PakVin voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Tällä kertaa Toivo vaan oli maalin tekijä ja syöttäjän sukunimi vaihtui Häkkiseksi. Seba ja Aaro värkkäsivät kolmannen osuman ja PakVin taukojohto 3-1 oli ansaittu. Niko torjui 1. erän aikana kolme laukausta ja puolustus peitti 2 Erikslundin laukoessa kolme kertaa ohi maalin. Vastustajan maalivahti nappasi pallon kiinni 7 kertaa, PakVi ampui 6 laukausta ohi ja 3 päin vastustajan kenttäpelaajia.

Toinen erä oli PakVin hallintaa. Ajassa 21.20 Erikslund otti aikalisän. Uudet kuviot olivat tehokkaat, sillä 27 sekuntia myöhemmin PakVi kasvatti johtonsa 4-1:een Aaron laukauksen liruessa jostain raosta maaliin. Syötön maaliin antoi Miska. Minuuttia myöhemmin Otto esitteli laukaustaan ampumalla laidasta maalin takayläkulmaan.

Loppupelin ajan Erikslund haki vimmatusti kavennusta ottaen jopa maalivahtinsa pois, mutta välieräpaikka meni PakVille lukemin 5-1. Niko torjui 7 laukausta toisessa erässä pitäen joukkuetta pystyssä. Kenttäpelaajat auttoivat peittämällä 8 laukausta ja neljää ohimennyttä ei tarvinnut kenenkään ottaa kiinni. PakVi laukoi 9 kertaa ohi, vastustajan maalivahti torjui 10 ja kenttäpelaajat blokkasivat 4 laukausta.

Välierä pelataan maanantaiaamuna, vastustaja on hallitseva mestari Västerås IB, joka kohdattiin viime vuonna samassa vaiheessa.

Välierä: PakVi - Västerås IB 3-2 RL. (0-1, 2-1)

Välierävastustaja oli viime kaudella samassa vaiheessa kohdattu Västerås IB, joka pudotti tänä vuonna puolivälierässä Rangers Viikingit lukemin 4-1. Västerås tiedettiin kivikovaksi joukkueeksi, mutta pelin alku oli haparoivaa. Västerås painoi ensimmäisessä erässä päälle kuin yleinen syyttäjä ja vain Nikon huipputorjunnat pitivät pelin tasalukemissa ensimmäiset kymmenen minuuttia. Västerås meni johtoon ajassa 10.24, kun viime vuonnakin Pakvin kaatanut numero 23 ampui pallon ylänurkkaan ohi Nikon.

Maalin jälkeen PakVi alkoi päästä peliin mukaan. Västerås ei siltikään antanut PakVin luoda paikkoja, vaan haki aktiivisesti toista maalia. Sitä ei kuitenkaan tullut, vaan tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Nikolle kertyi ensimmäisessä erässä 11 torjuntaa. Västerås ampui ohi 7 laukausta ja PakVin pelaajia päin 4 kertaa. Västeråsin maalivahti torjui neljästi, PakVi ampui ohi 2 ja vastustajan kenttäpelaajia päin 3 vetoa.

Toisessa erässä Pakvi jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi. Paikkoja alettiin luoda tehokkaammin, ja Jan O. tasoitti pelin ajassa 18.33 survottuaan pallon verkkoon maalin edestä, Seban laukauksen reboundista. Valitettavasti Västerås osoitti, miksi se voitti turnauksen viime vuonna. Sama tuttu numero 23 teki PakVin kenttäpelaajista pujottelukeppejä ja käveli läpiajoon ja laukoi varmasti pallon maaliin. Västerås-maalivahti sai kokea Seban vedon lujuuden Seban tasoitettua pelin minuutia myöhemmin Aaron antamasta kulmavaparista, pieni kierto ja pallo etukulmasta sisään.

VIB otti aikalisän ajassa 25.46 ja haki vimmatusti voittomaalia. Jotta draama olisi täydellinen, Tuomas pelasti puolisentoista minuuttia ennen loppua pallon lähes maaliviivalta. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauskilpailuun. Toisessa erässä Niko torjui 8 laukausta ja vastustajan veskari 5. VIB ampui ohi 5 kertaa PakVin ampuessa 8. VIB blokkasi PakVin vedot seitsemän kertaa ja PakVi Västerås-kudit kuusi kertaa.

PakVi sai kunnian aloittaa rangaistuslaukauskisan. Aloittaja - Arttu H. - ei turhia hienostellut vaan laukoi hitaan, syvällä maalissa pelanneen maalivahdin ohi. Nikon ei tarvinnut VIBin venyttelyt väliin jättäneen pelaajan yritystä edes torjua, vaan veto painui syvälle kentän kulmaan. Miska ja Late epäonnistuivat, samoin Västeråsin yrittäjät. Kun Tuomas teki rl-kisan lukemiksi 2-0 ja VIBin toiseksi viimeinen vetäjä epäonnistui, oli PakVi selvittänyt tiensä finaaliin rangaistuslaukausten jälkeen lukemin 3-2.

Loppuottelu: Salems IF - PakVi 3-4 (1-1, 2-3)

Kuin 96-syntyneiden MM-finaali. Tosin lähinnä siksi, että vastustajat olivat ruotsalaisia ja finaali pelattiin Fyrishovin A-hallissa ja finaalin rekvisiitat ovat hulppeat.

Vaikka pojista kukaan ei sitä myöntänyt, peliesityksistä näki pienoista jännittyneisyyttä, joka alkoi viimeistään kun pimeään halliin marssittiin tulenlieskojen läpi ja kuultiin suomalaisten kannustus ennen jokaisen pelaajan esittelyä. Ei pidä tietenkään unohtaa, että finaali näkyi suorana netissä.

Välierään nähden vastus oli heikompi ja PakVi sai taas pelin hallintaansa, mutta koko turnauksen perisynti eli tehottomuus iski jälleen. PakVi loi ensimmäisessä erässä hyviä veto- ja maalipaikkoja, mutta aina jossain vaiheessa epäonnistuttiin, viimeinen syöttö oli huono, yritettiin vielä harhauttaa tai se veto suuntautui kolme metriä yli ja kaksi ohi. Jännittyneisyys purkautui osalla yliyrittämisenä, vaikka oma peruspelikin olisi riittänyt.

Seitsemänteenkään peliin ei saatu avausmaalia, vaan Salems siirtyi johtoon kuin varkain. Korkea roikkupalloavaus yli hyökkääjien, pakit sohivat osumatta ja Salemsin hyökkääjä nappaa pallon.

Tappioasemassa PakVi tuntui vasta syttyvän, kuten joka pelissä. Heti salemsin vaihdon jälkeen kokeiltiin syöttelemistä. Muutama nopea poikittaissyöttö, pallo Toivolle ja veto maaliin suoraan syötöstä ja tilanne tasan ensimmäisen erän jälkeen. PakVin laukauksista 11 vastustajan maalivahti torjui, 7 meni ohi ja 6 peitettiin. Salems-vedoista 6 Niko torjui, 3 meni ohi ja 7 PakVi blokkasi.

Toisessa erässä PakVi siirtyi johtoon ajassa 22.21. Salems unohti Miskan keskelle vapaaksi, Arttu H. syötti ja veto alakulmaan. Seuraavassa vaihdossa oli Salemsin vuoro tasottaa peli, ja jälleen korkeasta pallosta. Pallo pakkien taakse ja ohjaus maaliin, 11 sekuntia edellisestä.

Pitkä vaihto kostautui ajassa noin - kellossa oli häikkää - 30.54. Pallo saatiin PakVin puolustajille, mutta jo puolitoistaminuttisen vaihdon jälkeen haluttiin vielä yksi hyökkäys. Pallo menetettiin oman vaihtoaition edessä ja Salems pääsi läpiajoon. Niko sai kätensä väliin, mutta pallo oli hyökkääjällä edelleen ja edessä tyhjä maali. Tilanne 3-2.

PakVi tasoitti neljä minuuttia myöhemmin Seban nostettua maalille ja Jan O:n laitettua pallon omasta reboundistaan sisään. Ajassa 37.10 Toivo yllätti vastustajan maalivahdin lähes tyylipuhtaalla vanhanaikaisella tehden maalin, joka jäi ottelun voittomaaliksi. Samassa ajassa Salems otti aikalisän.

Salems alkoi tosissaan hakea tasotusmaalia, mutta PakVi pystyi rauhoittamaan pelin ja pitämään palloa ajan kuluessa kohti loppuaan. Kun se viimein loppui, oli PakVin juhla valmis alkamaan. Toisessa erässä Niko torjui 8 vetoa vastustajan veskarin joutuessa kovempaan tulitukseen kuin ensimmäisessä erässä, 14 torjuntaa. PakVi ampui 11 kertaa ohi ja 9 kertaa päin Salemsin kenttäpelaajia. Salemsin vedoista ohi suuntautui vain 2 ja PakVi peitti vetoja 7 kappaletta.

Edessä oli vielä pokaalin haku, mitalit Mika Kohoselta ja finaalin parhaiden palkitseminen. Niko sai finaalin parhaan maalivahdin tittelin ja Toivo valittiin finaalin parhaimmaksi hyökkääjäksi, mikä miellytti erityisesti Toivo-fan clubia H-katsomossa. Kiitos kaikille finaalissa kannustaneille, mutta erityisesti Indians Blackille, Erälle ja TPS Cougarsille, jotka jaksoivat kannustaa koko finaalin ajan - huutaen kovempaa kuin ruotsalaiset.