Salibandyn C96-poikien puolivälieräennakko

23.3.2011

Salibandyssa C2-ikäluokan SM-sarjan puolivälierät käynnistyvät sunnuntaina 27. maaliskuuta. PakVin vastustaja on Indians Espoosta.

Nyt, kun on alueelliset SM-karsinnat ja 14 ottelun mittainen SM-sarja taivallettu läpi kunnialla on edessä varsinainen kauden kohokohta eli pudotuspelit. Peliaika kasvaa 3x20 minuuttiin muuttuen samalla tehokkaaksi ja pudotuspelisarjat pelataan yksittäisinä otteluina paras kolmesta -menetelmällä.

Maaliskuun 27. päivä pyörähtävät puolivälierät käyntiin, PakVin urakka alkaa kotiluolassa eli Campo-Sportissa kello 13.00. Vastustaja on kauden aikana kahdesti aiemminkin kylässä käynyt Indians, joka sijoittui länsilohkossa neljänneksi ja säilytti pudotuspelipaikkansa kaadettuaan playoff-karsinnassa PSS:n 5-3.

PakVi pelasi tappiottoman sarjan, ja ainoat pistemenetykset olivat kolme toisen kierroksen tasapeliä. Indians puolestaan taisteli loppuun saakka paikasta OLS:n, KK-V:n ja KooVeen kanssa, varmistaen neljännen sijan vasta viimeisissä otteluissa.

Edelliset ottelut ovat olleet Alueliigaa (alku- ja ylempää loppusarjaa), ja päättyneet PakVin voittolukemiin 8-3 ja 8-1. Indiansia ei kuitenkaan kannata lähteä aliarvioimaan, sillä intiaanilauma todennäköisesti haluaa kolmannella yrittämällä hakea voiton PakVin kotikentältä.Toinen osaottelu pelataan 2.4 Espoossa ja mahdollinen kolmas ottelu 3.4.

TPS - HIFK

Turun palloseura voitti länsilohkon ja valitsi ensimmäiselle kierrokselle vastaansa HIFK:n, joka pääsi tähän vaiheeseen kirjaimellisesti yllättämällä PakVin lohkossa neljänneksi jääneen Rangersin playoff-karsinnassa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3-2 vaikka olikin ottelussa varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla selvästi ottavana osapuolena.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella aiemmin kerran, Storvreta Cupissa, jossa HIFK voitti 2-0. TPS on kauden aikana marinoitunut länsilohkossa, jossa vastus on ollut kovaa, kun taas HIFK on kulkenut lähestulkoon voitosta voittoon toki suhteellisen kovassa Etelä-Suomen alueellisessa jatkosarjassa.

HIFK on parhaimmillaan yksittäisissä otteluissa, joissa se voi tiiviillä puolustuspelillä ja harvat tilanteet hyödyntämällä yltää yllätysvoittoihin. Nyt, kun pelit pitenevät ja jatkopaikkaan vaaditaan useampi voitto, tulevat materiaalierot paremmin esille ja TPS pyörittää jo pelkällä rutiinilla IFK-pakan hajalle.

TPS jatkoon 2-0

Classic Dynamo - OLS

PakVin jälkeen toiseksi itälohkossa sijoittunut Tampereen Classic pelasi vahvan ensimmäisen kierroksen notkahtaen vain PakVille, Joensuussa numeroin 11-3. Toisella kierroksella Classic pelasi tasan PakVin kanssa, mutta hävisi LFT:lle ja Rangersille. Classicin käskyttäjä Ray Backman, joka luotsaa myös seuran miesten edustusjoukkuetta, on luonut Classicille tehokkaan nopeisiin hyökkäyksiin perustuvan pelitavan, jolla tulosta syntyy. Vastavuoroisesti joukkueen puolustus ei ole vahvimmasta päästä, ja tamperelaiset ovat ahdingossa, mikäli vastustaja saa luotua paineen Classic-päätyyn. Heikkoutta paikkaamassa Classicilla tosin on yksi ikäluokan parhaista maalivahdeista.

OLS ei länsilohkossa ryöstänyt pisteitä TPS:ltä eikä Erältä, muttei toisaalta hävinnytkään taakse jääneille joukkueille Indiansia lukuun ottamatta. Oman lisänsä ottelupariin tuo välimatka Oulun ja Tampereen välillä. OLS on pitkiin etäisyyksiin ehtinyt totutella, toisin kuin Classic, jonka pisin reissu pysähtyi Joensuuhun. Classic on kuitenkin otteluparin ehdoton ennakkosuosikki.

Classic jatkoon 2-0

Erä - LFT

Ennakkoon ehkäpä mielenkiintoisin ja yllätyksellisin puolivälieräpari! Kun hakemalla hakee, niin löytää kauden alusta joukkueiden Mestareiden Cup-kohtaamisen, joka oli päättynyt LFT:lle 6-2. Tuo tulos voidaan heittää romukoppaan, sillä se ei kerro enää mitään.

LFT on mielialajoukkue, joka syttyessään laittaa kenet tahansa ahtaalle, mutta joka hävitessään voi hävitä suurinumeroisesti. Mikäli LFT saa hyvän alun otteluihin ja koko sarjaan, voi Erä olla vaikeuksissa. LFT:llä on hyviä pelaajia ja laadukas maalivahti, eikä joukkue anna tasoitusta joukkuepelinkään suhteen, mutta kysymysmerkki on, jaksaako joukkue? LFT:llä on pienen paikkakunnan seurana vain 14 kenttäpelaajaa, joten pitkissä otteluissa ja varsinkin niiden loppuhetkillä LFT on mitä luultavimmin vaikeuksissa. Joukkue pelaa pelinsä evakossa Forssassa, sillä Lopesta ei löydy liiton vaativat mitat täyttävää salibandyhallia.

Erä puolestaan on materiaaliltaan leveämpi joukkue, joka on tehojen suhteen LFT:n tavoin pitkälti ykköskenttänsä varassa.  Avausmaalin merkitys otteluparissa on suuri, sillä se määrää pitkälti pelin kulun, mutta Erä on todennäköisemmin se joukkue, joka pystyy pelin itselleen tappioasemasta kääntämään. Mikäli Erän kakkos- ja kolmoskentät pystyvät nostamaan tasoaan ja ottamaan vastuuta pisteidenteosta, on Erä vahvoilla, mutta mikäli sarjasta tulee ykköskenttien taistelua, ottelupari tulee olemaan todella tiukka.

Erä jatkoon 2-1