Pakilan Visan historian käsikirjoitus luovutettu toimikunnalle

7.4.2011

Kuvassa vasemmalta Jorma Toivanen, Pertti Suomi (historiakirjatoimikunnan puheenjohtaja) ja Heikki Luoma. Heillä yhteensä yli 150 vuotta toimintaa Pakilan Visassa.
Kuvassa vasemmalta Jorma Toivanen, Pertti Suomi (historiakirjatoimikunnan puheenjohtaja) ja Heikki Luoma. Heillä yhteensä yli 150 vuotta toimintaa Pakilan Visassa.

Pakilan Visan 75-vuotishistorian käsikirjoitus luovutettiin 6. huhtikuuta sovitun aikataulun mukaisesti Visan johtokunnan nimeämälle historiatoimikunnalle. Seuraavien viikkojen aikana toimikunnan pj. Pertti Suomi, sihteeri Juha Lujanen sekä jäsenet Heikki Luoma ja Jorma Toivanen lukevat käsikirjoituksen lävitse ja tekevät siihen tarvittavat korjausesitykset.

Käsikirjoituksen laajuus on 209 sivua. Lisäksi se sisältää lähdeviitteitä 13 sivua, lyhenne- ja lähdeluettelon sekä neljä liitettä: Pakilan Visan jäsenmäärät, luottamushenkilöt, yleisurheiluennätykset/Helsingin Viestin Visan voittajajoukkueet ja Pakilan Visan palkitut jäsenet. Käsikirjoituksessa ovat jo kaikki elementit valmiina. Teettäjän esipuheen on kirjoittanut seuran kunniapuheenjohtaja Aarno Suomi.
 
Historiaan on antanut tietoja 34 nykyistä ja vanhaa visalaista. Työn selkärankana on Aarno Suomen keräämä aineisto; seuran pöytäkirjat, toimintakertomukset, kilpailutulokset, seuralehdet, lehtileikkeet ja muu monipuolinen materiaali. Lisäksi arkistotietoa on otettu Suomen Urheiluarkiston Pakinkylän Veljien, Suomen Työväen Urheiluliiton ja Suomen Työväen Urheiluliiton Suur-Helsingin piirin arkistoista.
 
Pakilan Visan 75-vuotishistoria ilmestyy elokuussa, jolloin pääsee tutustumaan Pakilan Visan värikkäisiin vaiheisiin seuran omasta historiateoksesta. Kirjasta löytyvät vastaukset ainakin seuraaviin kysymyksiin: Mikä asia on arvokkainta Pakilan Visan toiminnassa? Kuka on seuran 75-vuotisen taipaleen paras urheilija? Mikä oli seuran rahasampo vuodesta 1969 alkaen? Miksi Pakilan Visan oma urheilutalo hanke kaatui? Mitä lajia ”Pakilan Puutarhuri”, ”Knockonen”, harrasti menestyksekkäästi? Entä mitä ihmettä pojat tekivät Mongoliassa?
 
Pakilan Visan 75-vuotishistorian kirjoittaja Ossi Viita kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia niitä visalaisia, jotka ovat häntä tässä työssä auttaneet. Häneen voi olla edelleen yhteydessä (ossi.viita@stadion.fi). Erityisesti kaivataan Visan toimintaan liittyviä valokuvia.