Salibandyn C96-pojat Suomen mestaruuteen

24.4.2011

Pakilan Visan 96-pojat käyttivät ensimmäisen mahdollisuuden katkaista finaalisarja hyväkseen ja voittivat TPS:n toisessa finaalissa 5-3 (3-2, 1-0, 1-1) voittaen SM-kultaa puhtaasti voitoin 2-0.

Ottelu alkoi PakVin komennossa, ensimmäinen erä oli  Visan selkeää hallintaa. Aaro Astala laukoi pallon maaliin ajassa 1:23 ja Kaius Klemetti kasvatti PakVin johtoa ajassa 3:07. TPS ei saanut ensimmäiseen erään paikkoja ja PakVi oli dominoivampi osapuoli. Isännät pääsivät peliin mukaan PakVin maalilla pelanneen Tuukka Vesan huono avaus päätyi TPS-hyökkääjän lapaan eikä tämä erehtynyt. Tässä vaiheessa pelikello näytti aikaa 5:53.  PakVin johto kasvoi taas kahteen Arttu Häkkisen kikkailtua pallon TPS-maaliin.

Erän loppua kohden TPS alkoi sada otetta pelistä ja pääsi erätauolle maalin takaa-ajoasemassa, kun ajassa 18:59 turkulaisten kuviot purivat ja pallo kaivettiin toistamiseen PakVin maaliverkosta.

Mikäli ensimmäinen erä oli PakVi-pyöritystä, pääsi TPS peliin paremmin mukaan toisessa erässä. PakVin maali pysyi kuitenkin koskemattomana Tuukka Vesan pelattua hyvän erän ja tehtyä muutamia huippupelastuksia. Arttu Häkkinen joutui istumaan kaksiminuuttista kiinnipitämisestä, mutta PakVin alivoima toimi hyvin ja TPS pidettiin poissa maalipaikoilta. Ajassa 33:19 Aaro Astala laukoi erän ainoan maalin Arttu Häkkisen syötöstä ja PakVi johti 4-2. Näissä lukemissa lähdettiin toiselle erätauolle.

Kolmanteen erään TPS herätteli PakVia, kun vapaalyönti puolesta kentästä yllätti Tuukka Vesan ja pallo löysi tiensä maalin alakulmaan. Ajassa 48:26 Otto Lehkosuo pelasi pallon maalin edestä korkealla mailalla ja tuomari vihelsi rangaistuslaukauksen. Vaikka TPS oli Ruskeasuolla onnistunut kahdesti rangaistuslaukauksista, selvitti maalinsuulle vaihdettu Niko Vanhala tilanteen ja PakVin johto piti.

Jälleen kerran alivoima tapettiin onnistuneesti. Alivoiman päätyttyä Miska Mäkinen pelasi jäähyaitiosta päässeen Otto Lehkosuon läpiajoon, eikä tämä erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti yläkulmaan. TPS lähti loppua kohden painostamaan, mutta PakVi pystyi rauhoittamaan peliä ja pitämään turkulaiset poissa maalipaikoilta. Pelikellon näyttäessä 55:27 pääsi PakVi ylivoimalle. Vaikka ylivoimalla ei palloa TPS-maaliin saatu, aika kului PakVin hyväksi. Ajassa 58:25 TPS otti aikalisän ja haki erän loppuun kavennusta ilman maalivahtia. Ruskeasuon tapahtumat eivät toistuneet, vaan Pakilan Visa voitti ottelun 5-3 ja Suomen mestaruuden voitoin 2-0.