Minitytöt huippuvireessä Eskilstuna Basket Cupissa

2.5.2017

Pakilan Visan minityttöjen kolme joukkuetta matkusti vappuviikonloppuna Eskilstuna Basket Cup – turnaukseen Ruotsiin. Pelillisesti joukkueet pärjäsivät hienosti ja mikä tärkeintä: turnausfiilis oli korkealla alusta loppuun asti.

 

Matkaan lähdettiin kukonlaulun aikaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Pienten kommellusten jälkeen saavuimme perille samaan kellonaikaan kuin Suomesta lähdimme.

Matka jatkui reilun tunnin bussireissulla kohti Eskilstunaa. Suomessa ihmeteltiin lumivalkeaa maata, Ruotsissa oli jo kylvötyöt käynnissä, kirsikkapuut kukkimassa ja bussimatkalla näimme kauniiden maisemien lisäksi mm. peuroja.

Perillä Eskilstunassa majoituimme Skjulstaskolaniin ja lähdimme kaupungille kävelylle ja syömään kunnon koripalloilijoiden tapaan McDonaldsiin.

Pelit alkoivat kaikilla joukkueilla. Ottelut pelattiin halleissa, joissa oli useita pelejä yhtä aikaa käynnissä ja tunnelmaa riitti. Tunnelmasta oli helppo innostua niin pelikentällä, vaihtopenkillä kuin katsomossakin. Oli hienoa, kun melkein joka pelissä meillä oli iso joukko pelaajia ja vanhempia kannustamassa. Kannustuslaulut kaikuvat niin ruotsiksi kuin suomeksikin. Kehittivätpä Visan tytöt oman cover-versionsakin isäntien "hiivaa, hiivaa, leivon, pullaa"-laulusta.

Turnauksessa mini-ikäluokissa erikoisuutena olivat easybasket-säännöt. Peliaika oli 6 x 5 minuuttia ja pelaajavaihtoja sai tehdä vain erätauoilla. Korit olivat minikorkeudella. Lisäksi 06-ikäluokalla palloa ei saanut riistää kahdesta kädestä ja uskomatonta kyllä - hyökkäysaikaa ei ollut, ei liioin kolmen sekunnin sääntöä!

Jos oli herätty varhain, niin vastaavasti pääsimme nukkumaan viimeisten pelien jälkeen supermyöhään. Tulipahan uni kaikille, vaikka oltiinkin vieraassa paikassa...

Sunnuntaina alkusarjat pelattiin loppuun ja visalaisista 06 Gul selviytyi lohkovoittajana a-finaaleihin. 05 joukkue taisteli lohkokakkosena myös a-finaaleihin. Illan viimeisessä ottelussa koristermein ilmaistuna "06 Grön sammutti valot Skjulstahallenista" eli joukkue taisteli huutomyrskyssä voittoon ja b-finaalien toiselle kierrokselle.

Sunnuntaina tytöt ehtivät myös tehdä tuttavuutta länsinaapureihin pihapeleissä. Epävirallisessa maaottelussa Norrköping Dolphinsin pojat Hampus, Calle ja kumppanit saivat tunnustaa Visan tytöt paremmikseen. Ehkä pojilta oli kissa karannut... tai sitten tytöt vaan olivat yksinkertaisesti taitavampia.

Päivän aikana oli aikaa myös kierrellä paremmin Eskilstunassa ja kaupoissa – suosikkina tietysti lelukauppa.  Matkat taitettiin turnausbussilla, jonka tunnelma haki vertaistaan.  Haitaribussiin ahtautui parhaimmillaan liki sata koripalloilijaa ja ruotsalaiset discohitit saivat kovaa vastusta suomalaisten laulamasta "Sata salamaa"-biisistä. Aplodeja annettiin puolin ja toisin vauhdikkaille bussiesityksille.

Hyvää ruokaakin saatiin kisaruokalasta. Tacoja, tortilloita ja vähän ruotsalaisempaakin. Välillä tosin pöytäjutut ja imitaatiot olivat niin hauskoja, että  vedet pärskähtelivät pitkin pöytiä. Ja turnaushuumori kukki muutenkin, edes hävittyjen pelien jälkeen ei kauaa harmittanut.

Maanantaina kaikki Visan joukkueet pelasivat vielä viimeiset ottelunsa. Hyviä pelejä tuli kaikille paljon, voittoja turnauksessa visalaisille yhteensä kuusi, mutta ihan pokaaleille asti ei vielä näin ensimmäisellä kerralla ylletty. Palkinnoksi pelaajat ansaitsivat jätskiannokset turnauksen sponsorin amerikkalaisesta jätskiautosta ja sitten olikin jäljellä enää majoitusluokan siivoaminen.

Ennen lentokenttämatkaa oli aikaa vielä nauttia auringonpaisteesta ja köttbullareista Eskilstunan keskustassa. Vilahtipa vapun kunniaksi paikallinen vappumarssikin kadun kulmasta.

Suuri kiitos kaikille mukanaolleille ja kannustajille niin paikan päällä kuin kotonakin. Valmennustiimi on erittäin ylpeä koko joukkueesta ja innolla odotamme jo seuraavaa turnausmatkaa!