Salibandyn 07- ja 09-pojat Särkänniemi Cupissa

11.5.2017

Pronssia voittanut 07-joukkue

Tampereella 6-7.5 pelattuun salibandyn Särkänniemi Cupiin Pakilan Visa osallistui kahdella joukkueella. 07-pojat osallistuivat F1-poikien haastajasarjaan ja 09-pojat G1-poikien sarjaan.

2007-joukkue lähti turnaukseen pienoisella yhdistelmäjoukkueella, sillä kokoonpanon 12 pelaajasta vain seitsemän pelasi tällä kaudella 07-sarjaa. Vahvistuksina ringissä oli kolme pelaajaa seuran 2008-syntyneiden joukkueesta sekä kaksi pelaajaa hyvinkääläisen SCH:n riveistä.

Turnaus alkoi lauantaina ottelulla paikallista KooVee Dynamoa vastaan. Joukkueiden tasoerot oli selkeä alusta asti eikä PakVin ei tarvinnut esittää parasta osaamistaan. Heikollakin pelillä PakVi otti selvän 13-1-voiton. Lauantain toisessa ottelussa vastassa oli oululainen Merikoski. Aaltoilevassa pelissä rymisteltiin päästä päähän ja maaleja tehtiin lähes vuorotahtiin. PakVi onnistui kuitenkin pysyttelemään koko ottelun muutaman maalin oululaisia edellä, ja voitto kirjattiin lopulta lukemin 7-5.

Merikoski-voitolla PakVi varmisti paikkansa vähintääkin puolivälieräkarsinnoissa, vaikka lopullinen lohkosijoitus ratkesikin sunnuntain aamupelissä espoolaista Loisketta vastaan. Aikaiseen aamupeliin ei PakVi onnistunut kunnolla heräämään, eikä valmistautumista helpottanut maalivahdinvarusteita ja palloja autossaan kuljettaneen valmentajan eksyminen Tampereelle navigaattorin kadotettua signaalin. Loiske oli liikkuva joukkue, ja PakVi oli erityisesti puolustuspäässä jatkuvissa vaikeuksissa. Hyökkäyspelaaminen oli väkinäistä muutamia onnistumisia lukuunottamatta, niinpä loppulukemat kirjattiin Loiskeelle 7-3 . Loiske marssi lohkovoittoon ja kahdeksan parhaan joukkoon, PakVin osaksi jäi valmistautua puolivälieräkarsintaan.

Karsintapelissä vastaan tuli uusi tuttavuus, NTK Nakkila. Pelistä tuli tasainen ja vähämaalinen, PakVin hyökkäyspelin pienoiset vaikeudet eivät kokonaan kadonneet, mutta puolustuspeli nousi selkeästi aamupeliä paremmalle tasolle. Avausmaali kirjattiin Nakkilalle - ikävästi kaksi sekuntia ennen ensimmäisen erän päätöstä - mutta PakVi pääsi kuittaamaan tilanteen tasoihin toisessa erässä. Molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, joten ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Tässä PakVille riitti yksi onnistuminen, kun NTK ei saanut palloa kertaakaan Matvein vartioimaan PakVi-maaliin, niinpä PakVi suuntasi vaikeimman kautta puolivälieriin.

Puolivälierässä vastaan asteli PTU Meri-Porista. Edelliseen otteluun verrattuna puolivälierä oli selkeästi PakVin hallintaa ja pelin painopiste oli heti ottelun alkuhetkistä lähtien lähes kokonaan PakVin hyökkäysalueella. Maalit jäivät kuitenkin puuttumaan, ja vanha urheilun lainalaisuus päti: jos ei itse tee maaleja, vastustaja kyllä tekee. Yksi oman pään virhe kostautui ja PTU johti erätauolla 1-0. Kuin toisintona edellisestä tilanteesta, PTU siirtyi jo kahden maalin johtoon toisen erän aikana. PakVi kuitenkin nousi vielä, Akseli punnersi viimeisen viiden minuutin aikana kaksi maalia nopeaan tahtiin ja tilanne olikin yhtäkkiä tasan 2-2. PakVi teki vielä peliin kolmannen maalin, mutta valitettavasti juuri summerin soitettua pelin päättymistä, joten edessä oli jälleen rangaistuslaukauskilpailu. PakVin kaikki laukojat onnistuivat varmasti, ja PTU:n toisen laukojan epäonnistuttua, oli PakVin välieräpaikka varma.

Välierästä ei sitten mitään erityisen hyvää kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Paikkoja oli molemmilla, mutta vastustaja Nokian KrP oli omissaan tehokkaampi ja PakVi ei kolmatta kertaa onnistunut kaivamaan kirivaihdetta, joten loppulukemat kirjattin Nokian KrP:n hyväksi 4-1.

Pronssiottelussa vastaan tuli tuttavuus aamulta, eli toisen kerran päivän aikana Loiske. Aamun avauspeli alkoi PakVin kannalta synkästi ja samat merkit olivat ilmassa jälleen, kun Loiske iski taululle 2-0-lukemat suhteellisen rivakalla tahdilla. Ennen erätaukoa PakVikin sai maalitilinsä auki, mutta tauolle mentiin silti PakVin ollessa kahden maalin takaa-ajoasemassa, lukemien ollessa 3-1.

Kun oman pään merkkausvirhe kostautui heti toisen erän alkuun ja Loiske johti 4-1, viittasivat kaikki merkit siihen, että ottelu on äärimmäisen synkkä lopetus PakVin pitkälle, taistelua vaatineelle turnaukselle. Jotain kuitenkin tapahtui pelimiesten kympillä. Peli alkoi pyöriä Loiskeen päädyssä ja kun PakVi sai hanat kerran auki, ei niitä kirkkojärveläisillä opeilla pystytty kiinni laittamaan. Kapteeni Lukan läpiajokavennus 4-2:een herätti PakVin, ja kapteeni itse takoi kaksi maalia lisää Akselin säestäessä yhdellä maalilla, ja alle kaksi minuuttia ennen loppua PakVi olikin kääntänyt pelin itselleen 5-4-lukemiin. Kun PakVi ensimmäistä kertaa sunnuntain aikana oli johtoon päässyt, ei asemasta luovuttu vaan pronssiset mitalit matkasivat PakVin mukana pääkaupunkiin.

Särkänniemi Cup ja aina aurinkoinen Tampere olivat 09-poikien joukkueen ihka ensimmäisen turnausmatkan kohde. Pelit alkoivat Ikurin liikuntahallissa jo 8:40, kun vastaan tuli Lempäälä Sport Black. Tasaisen alun jälkeen PakVin pojat ottivat itselleen 7-3-voiton. Toiseen otteluun vastustaja koveni, ja KooVee Punaiset osoittautuivat PakVia paremmaksi tällä kertaa lukemin 7-5.

Lounaan jälkeen vuorossa oli todelliseksi trilleriksi muodostunut ottelu Classic Lilaa vastaan. Ensinmäisen erän Classic vei 2-0, erässä nähtiin pari rankkaria joista toisen Alex otti maalinsuulla loistavasti kiinni nostaen joukkueen taistelutahtoa toiseen erään. Maalintekokilpailu päättyi lopulta PakVin hyväksi 7-5. .

Nokian Edenissä vietetyn yön jälkeen koitti aika puolivälierien, vastassa PakVilla JoKi Valkoinen. Ensinmäinen erä näytti hyvältä vaikka JoKi johtikin tauolle mentäessä 3-2; PakVilla oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta vedot kilahtelivat liian usein maalitolppiin. Toinen erä olikin sitten tuloksetonta taistelua. JoKi kaunisteli numerot lopulta 7-2:een ja päätti näin PakVin 09-joukkueen ensimmäisen turnausmatkan harmilliseen puolivälierätappioon.