Salibandyn 09- ja 10-joukkueet Tupla Cupissa 22-23.9.

21.9.2018

Salibandyn Tupla Cup pelataan 22-23.9. Pakilan Visan 09-joukkue osallistuu ikäluokkansa kilpasarjaan, ja 10-joukkue ainoaan ikäluokkansa sarjaan, joka on tällä kertaa haastajasarja.

Ruskeasuon Arena Center täyttyi juniorisalibandyn riemusta 22.9. Tupla Cupin avauspäivänä. 

PakVin 2009-syntyneiden joukkue aloitti alkulohkopäivän yhdentoista aikaan kohtaamalla avauspelissä Tiikerit. Tasaisissa merkeissä edennyt peli päättyi Visan kannalta suotuisasti, tehokkaalla viimeistelyllä iskettiin tarvittavat maalit ja Tiikereiden loppurynnistys kestettiin. Loppulukemiksi kirjattiin 2-4.

Yhden pelin mittaisen tauon jälkeen vastassa oli toinen vantaalaisjoukkue, KorsKa Batboys. Oikean pelikentän löydyttyä peli alkoi tunnustelevissa merkeissä, ja erätauolla lukemat olivat samat 2-1 PakVin hyväksi kuin edellisessäkin ottelussa. KorsKan tultua tasoihin heti toisen erän alkajaisiksi, alkoi maali-ilottelu. PakVi pääsi kuittaamaan itsensä johtoon ja kävi 5-2-johdossa erän puolivälissä, mutta KorsKa kiri maalin päähän pelikellossa ollessa kolme minuuttia jäljellä. PakVi pääsi tekemään muutaman helpottavan maalin vielä erän loppuun, ja loppulukemiksi muodostui 7-4. 

Toisen voiton myötä paikka A-välierissä varmistui, mutta lopullinen alkulohkosijoitus ratkesi päivän päätöspelissä Nokian KrP:tä vastaan. Aiemmissa otteluissaan hirmuiset lukemat (11-2 ja 15-0) taululle takonut KrP jatkoi saman tangon tahdissa myös PakVia vastaan ja Visa totesi vauhdin olevan hieman liian kova. Voitto lähti nokialaisten matkaan 13-2, ja PakVin turnaus jatkuu lohkon kakkossijan myötä sunnuntaiaamun välierässä klo 9:45.

Välierässä PakVi ei lopulta ollut hereillä lainkaan. Vaisu pelaaminen ja aneeminen esitys kostautui, ja avauserässä SB Vantaa Pantterit kaatoivat saavikaupalla kylmää vettä PakVin niskaan. Peli oli jo avauserän jälkeen ohi, tilanteen ollessa karmaiseva 6-0. Toiseen erään PakVi nosti tasoaan, mutta ei riittävästi saadakseen kiriä aikaan. Nollille ei sentään jääty, mutta PakVi sysättiin pronssiotteluun 8-1-tappio niskassaan.

Pronssiottelussa Oilers Flashiä vastaan pojat olivat paremmin hereillä, mutta maaleja tehtiin yksipuolisesti ja maalinteossa kunnostautui lähinnä Oilers. Toisen erän alussa espoolaiset kairasivat tilanteeksi jo 4-0, mikä hieman sytytti PakVia. Kiri riitti kahden maalin päähän, loppulukemat 4-2 ja tulokseksi turnauksen neljäs sija.

09-ikäluokan tulospalvelu

2010-joukkueen lauantaipäivä alkoi aikaisella herätyksellä. Aamupelissä klo 9:10 vastaan asettui VSS Yellow Vihdistä. Ottelu alkoi PakVin kannalta mallikkaasti, ja erätauolla taulun digitaalit näyttivät tilannetta 1-5 poikkeuksellisesti vanhoilla keltaisilla paidoilla pelanneelle PakVille. Salibandyliiton sarjamääräykset F-ikäluokkien sarjoissa mahdollistavat viidennen pelaajan ottamisen maalieron ollessa neljä maalia, ja vastustaja hyödynsi toisen erän alussa tätä mahdollisuutta. PakVi siirtyi jo 6-1-johtoon, mutta VSS pääsi iskemään seuraavat kaksi maalia pakilalaisten hämmennyksen aikana. Valmennuksen saatua muistutuksen, että tämänkaltaisista asioista kannattaa pelaajille sanoa ajoissa eikä vasta pelin ollessa käynnissä, heräsi PakVi takaisin peliin mukaan ja loppulukemat kirjattiinkin PakVille 10-3. 

Lyhyen tauon jälkeen vastaan asettui keravalaisseura Blackbirdsin joukkueista Keltainen-lisänimeä kantanut. Liekö hyvänolontunne hiipinyt mieliin, sillä peli oli yllättävän vaikeaa edelliseen verrattuna, eikä avauspelin onnistuneita suorituksia enää saatu toistettua samoissa määrin. Erätauon 2-2-tilanteen jälkeen PakVi kuitenkin heräsi, ja sai väännettyä tarvittavat maalit. Tuloksena PakVin 5-3-voitto. 

Sarjasysteemin ollessa se, että alkulohkon kärkikolmikko ratkaisee mitalit keskenään, oli PakVi varmistanut mitalisijan turnauksesta jo ennen lauantain viimeistä ottelua. Päivän kolmannessa pelissä vastaan asettui M-Team, joka oli voitettu viikkoa aiemmin harjoitusottelussa 10-9. Turnauskamppailusta vaikutti muodostuvan vähämaalinen, molempien joukkueiden puolustaessa hyvin ja tuhlatessa harvat paikat. Avausmaalin teki M-Team, kun ensimmäistä erää oli pelattu 13 minuuttia, mutta tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1 PakVin onnistuttua tasoittamaan pelin hyvän karvauspelaamisen ansiosta. Viimeisestä erästä tuli omanlaisensa toisinto jääkiekon vuoden 2011 MM-finaalista, PakVin ottaessa Suomen roolin tässä näytelmässä. Erävoitto 5-0 ja loppulukemat 6-1, ja PakVi jatkoi lohkokärjessä kohti sunnuntaiaamuna klo 10:25 koittavaa alkulohkon päätösottelua Blackbirds Valkoista vastaan.

Lähtökohta oli selkeä: kahden maalin tappiokin riittää lohkovoittoon ja suoraan finaalipaikkaan. Takki oli ehkä hieman auki lauantain hyvistä esityksistä, mutta PakVi oli silti pitkään voitossa kiinni. Kaksi minuuttia ennen taululla oli vielä 3-1-johto, mutta Blackbirds kiri vielä tasoihin. Tasapeli kuitenkin säilyi, ja PakVi suoraan finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui toistamiseen M-Team. Alkulohkovaiheessa lähes koko ensimmäinen erä meni maalittomana, nyt M-Team aloitti vauhdikkaasti ja jo ensimmäisessä vaihdossa pallo kaivettiin PakVin maalista. Finaalitunnelma kuulutuksineen ja musiikkeineen taisi lamaannuttaa PakVin - eilisen päivän päätösottelusta taso putosi, ja perusasioissakin tehtiin helppoja virheitä, joista M-Team rankaisi tehokkaasti. Vastustaja ehti karata jo 3-0-johtoon, ennen kuin PakVi piristyi ja taukolukemat olivat 3-2.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä, M-Teamin karattua 5-2-johtoon ennen kuin PakVi pääsi maaliverkkoja heiluttamaan. Toivoa loi vielä ilman maalivahtia tehty 5-4-kavennus puoli minuuttia ennen loppua, mutta uhkayritys pelata miesylivoimalla kostautui heti perään M-Teamin iskettyä tyhjiin 6-4-loppulukemat. Kokonaisuutena positiivisesta turnauksesta käteen jäivät harmtitavan finaalitappion myötä hopeiset mitalit.

10-ikäluokan tulospalvelu