C-tytöille kultaa AND1-turnauksesta Salosta

6.1.2019


Loppiaisena Salossa järjestettiin perinteinen koripallon AND1-turnaus. Pakilan Visasta mukana oli kaksi joukkuetta C-tyttöjen fun-sarjassa. Jännittävien vaiheiden jälkeen Visan Yellow -joukkue voitti turnauksessa kultaa ja Green-joukkue suoriutui yhdeksänneksi.

Hyvien järjestelyiden myötä turnaukseen on aina paljon tulijoita. Tämä tarkoittaa sitä, että päästäkseen mitalipeleihin, pitää kaikki alkulohkon ottelut voittaa. PakVi Yellow hoitikin rastinsa täydellisesti voittamalla Kaarinan Uran, Feeniks Basketin Forssasta ja Porvoon Tarmon. Välierissä kaatui vielä LePy ja joukkue marssi finaaliin niin ikään tappiottoman Klaukkalan NMKY:n kanssa.

Finaali oli tasainen, kunnes Klaukkala karkasi yhdeksän pisteen johtoon neljä minuuttia ennen loppua. Visan tytöt eivät kuitenkaan luovuttaneet. Huikean kolmossuman jälkeen joukkue nousi rinnalle ja ohi! Viimeisen kahden minuutin aikana visalaiset onnistuivat kolmessa kolmen pisteen heitossa ja mestaruus matkasi Helsinkiin luvuin 38-35. Juhlat alkoivat suihkussa peliasut päällä ja jatkuivat perinteisillä mestaruusjätskeillä Lohjan ABC:llä!

Green-joukkueen alkulohkossa KlaNMKY ja Äänekosken Huima olivat parempia, mutta sunnuntain sijoitusotteluissa LePy ja Ura saivat tunnustaa visalaiset voittajiksi. Sijoitus sarjan puolivälissä eli yhdeksäs.

AND1-turnaus onnistui kaikin puolin hienosti ja tytöille jäi pelien lisäksi mukavasti aikaa myös muuhun iloiseen turnausmeininkiin.