Tilannepäivitys koronavirukseen 30.4.

30.4.2020

Pakilan Visa, seuran jäsenet sekä muut tahot ovat nyt reilu kuusi viikkoa olleet erilaisten koronaan liittyvien rajoitusten alaisena. Rajoitukset ovat estäneet kaiken harrastustoiminnan yhteisissä tiloissa, jotka vielä toistaiseksi ovat pysyneet kiinni. Seuraamme aktiivisesti hallituksen sekä muiden tahojen päätöksiä, jotta voimme jatkaa toimintaa ryhmissä.

Ensimmäisenä on nyt päätetty koulujen avaaminen, joka koskee vain koulujen omaa käyttöä. Tämä ei tarkoita sitä, että harrastustoimintaa vielä voidaan jatkaa saleissa. Näin ollen aiempi määritelmä harrastustoiminnan keskeyttämisestä on edelleen voimassa.

Hallitus on luvannut palata rajoitusten purkuun 3.5., jolloin toivottavasti olemme viisaampia, voidaanko toimintaa jatkaa jo ennen kesää vai ei.

Harrastusmaksuihin ei ole tulossa hyvityksiä, vaan ne huomioidaan tulevan kauden maksuissa, ryhmäkohtaisesti. Osalle on jäänyt kuva, että seura saa taloudellista apua valtiolta tai kunnalta, koronan johdosta. Näin ei kuitenkaan ole. Tuki on koskenut erityisesti kiinteitä kuluja omaavia seuroja, joilla on omia harjoitushalleja, palkallista työvoimaa tai muuta vastaavaa. Pakilan Visa toimii täysin vapaaehtoisten voimin, joten kyseistä tukea emme saa.

Rauhallista vappua toivottaa Pakilan Visa

Kysymykset ja tiedustelut:
Puheenjohtaja@pakilanvisa.fi