Naisten maajoukkuetähti Henna Salomaa ja entinen NBA-pelaaja Bernard Harris B-ikäisten koristreeneissä

3.9.2012B-ikäiset tytöt ja -pojat saivat paljon vinkkejä ja mietittävää, kun syksyn koripallokauden alkajaisiksi harjoituksiin saapuivat viime kevätkauden Espanjan liigan Zamorassa pelannut naisten maajoukkueen Henna Salomaa sekä 15 pääsarjakautta SM-sarjassa ja jopa NBA-seura Buffalo Bravesissa pelannut Bernard Harris.

Henna Salomaa kertoi tarkkaavaisina kuunnelleille tytöille omasta urastaan sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän antoi erinomaisia vinkkejä siitä, miten yhdistää koriksen harrastuksen, koulun ja ystävät. Koriksen ehdoilla Henna on kaiken elämänsä järjestänyt erittäin onnistuneesti. Tytöt saivat kuulla ohjeita treenimotivaation säilyttämisestä silloinkin, kun peliaikaa tulee vähän tai kun pallot eivät heitoista uppoa koriin. Lisäksi Henna valoi uskoa tyttöihin, että myös pienistä korisseuroista on mahdollisuus ponnistaa koriksen huipulle. Henna Salomaa on Vantaalaisen TikSin kasvatti.

B-poikien motivaatiota nostattanut Bernard Harris kertoi, kuinka tärkeätä on harjoitella mahdollisimman paljon. Vaikka kaikista ei tule ammattilaisia, niin siitä huolimatta korista on kiva harrastaa. Bernard myös hauskuutti poikia kertomalla, että tytöt tykkäävät koripalloilijoista ja mitä parempi koripalloilija on sitä enemmän tytöt tykkäävät.