Salibandyn sarjakausi päätökseen

23.4.2013

Kuuden kauden jälkeen kolmoseen

 

PakVin miesten ykkösjoukkueen tähtäin on ollut jo muutaman kauden nousussa kolmosdivisioonaan. Edelliset kolme kautta sujuivat nelosdivisioonassa, joskin joka kerta kauden päättyessä PakVi löytyi sarjataulukosta neljänneltä sijalta - juuri kolmosdivisioonan karsintaviivan alapuolelta.

Tällä kertaa mitään ei jätetty epäselväksi, vaan PakVi voitti lohkonsa ja nousee suoraan kolmosdivisioonaan kulkematta karsintaotteluiden kautta. Eroa toiseksi jääneeseen HIFK II:een kertyi lopulta yhdeksän pistettä ja nousu varmistuikin jo kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä. Ainoa tappio tuli lokakuun 27. M-Teamin nelosjoukkueelle luvuin 2-4, mutta tämän jälkeen ainoat pistemenetykset tulivat tasapeleistä JVP:lle ja sarjakakkonen HIFK II:lle.

Nelosdivarissa meno oli huikeaa, mutta alueliigassa mitalien makuun ei tällä kaudella päästy. Edelliskauden pronssimitalisti oli runkosarjassa neljäs, mutta pullahti puolivälieristä ulos taivuttuaan ECG:lle voitoin 2-1.

Pisteen päässä karsinnoista

 

Miesten kakkosjoukkue lähti pelaamaan toista kauttaan vitosdivisioonassa. Edelliskausi oli päättynyt viidenteen sijaan, jota luonnollisesti lähdettiin parantamaan.

Lohko osoittautui tasaiseksi, minkä huomaa jo lopputuloksia katsellessa; Koko kärkiviisikko oli neljän pisteen sisällä ja ennen viimeistä turnausta käytännössä kaikilla viidellä oli ainakin teoreettiset mahdollisuudet lohkovoittoon ja suoraan nousuun tai kakkossijaan ja karsintapaikkaan.

Loppujen lopuksi pitkään kärkipaikkaa pitänyt Lumierä pullahti vasta neljänneksi ja ennen viimeistä turnausta piikkipaikalle noussut HNMKY II jäi toiseksi, kun Team Pallo nousi viimeisen turnauksen aikana lohkovoittoon. PakVi jäi kolmanneksi, kahden pisteen päähän kärkipaikasta, pisteen päähän karsinnoista ja tasapisteihin neljänneksi jääneen Lumierän kanssa.

Spekuloitavaa ainakin PakVin osalta jäi. Viidenneksi sijoittuneen Fennon kanssa tahkottiin kaksi tiukkaa tasapeliä, kauteen mahtuivat tappiot keskikastin MSS:lle ja ECC:lle. Mikäli näistä olisi otettu täydet pisteet, niin...

Kuitenkin kolmanneksi haastajajatkosarjassa

 

B-junnujen kausi muodostui loppua kohti selviytymistaisteluksi pienellä miehistöllä. Loukkaantumiset, sairastumiset ja muut menot verottivat joukkueen rosteria välillä kovalla kädellä, mutta siitä huolimatta joukkue otti kevätkauden kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa ja yhden tasapelin yhden ottelun päättyessä kieltämättä suurinumeroiseen tappioon. Paikka haastajafinaalissa oli loppujen lopuksi harmittavan lähellä, sillä finaaliin marssineet Erä ja LaPa olivat molemmat kahden pisteen päässä PakVista. PakVi oli selkeästi omilla luvuillaan, sillä neljänneksi sijoittunut EIF Tammisaaresta oli kuitenkin 13 pisteellään neljän pisteen päässä PakVista.

Tammikuisesta SSV II - PakVi ottelusta PakVin 7-8-voittomaali.

Joukkueen kausi jatkuu vielä Helsinki Juníor Challengessa toukokuun lopussa.

 

F2-sarjassa PakVi-edustusta

 

Uutena tulokkaana liiton sarjoihin osallistuivat F2-junnut eli vuosina 2004-05 syntyneet juniorit. Kausi tosin alkoi jo syyskuussa Tribal Cupin hopeamitaleilla, mutta SSBL:n sarjat pyörähtivät käyntiin lokakuun puolella. Kauden aikana ei pelattu sarjasijoituksista tai mitaleista, vaan kausi käsitti kahdeksan turnausta joissa jokaisessa pelattiin kolme ottelua.  Yhteensä 24 ottelusta PakVi poistui voittajana 21 kertaa, pelasi kerran tasan ja joutui tunnustamaan vastustajan paremmakseen kahdesti.

Joukkueen omilta sivuilta löytyy kaikkien otteluiden tulokset.