C-pojille 4 voittoa Göteborgissa ja 14 Lisebergissä

13.5.2013


Euroopan suurin juniorikoripalloturnaus pelattiin jo 35. kerran Göteborgissa 9.-12.5. Pakilan Visan C-poikien joukkueet Giraffes ja Okapis taistelivat molemmat kaksi voittoa sijoittuen 36 joukkueen sarjassa puolen välin molemmin puolin. Todellinen voittoputki joukkueen pojille sen sijaan avautui päätöspäivänä Lisebergin huvipuistossa, jossa koriinheittokilpailujen ja suklaaonnenpyörien jälkeen tuliaisina oli kymmeniä kiloja karkkia ja hupaisia jättipehmoleluja!

Giraffes joukkueen matka alkoi synkissä tunnelmissa. Joukkueen pisin pelaaja Noel ei noussutkaan koneeseen, vaan kärsi jalka kipsattuna Lastenklinikalla scoottaus-onnettomuuden jälkeen...

Sentterihommat jäivät nyt vasta vajaan vuoden pelanneiden Eikan ja Kriden harteille. Ja hyvin herrat postinsa hoitivatkin. Ville, Niilo ja Kuutti mursivat skandinaavisten vastustajiensa prässin ja pyörittivät peliä mallikkaasti onnistuen myös läpiajoissa. Eemeli nousi takamiehenkin tontilta taistelemaan levypalloista pitkien miesten keskelle ja Allu osoitti olevansa turnauksen tarkin levyn kautta kaukoheittäjä.

Näillä meriiteillä Giraffes-joukkue yllätti iloisesti ja suoriutui alkulohkonsa kakkoseksi ja A-finaaleihin! Siellä seinä tuli kuitenkin vastaan, kun taitava norjalaistakamies pelasi 7 viimeistä minuuttia viidellä virheellä (!) ja hoiteli voiton vuonojen maahan. Jatkopeli Skotlannin maajoukkuetta vastaan jäi tällä kertaa haaveeksi.

Okapi-joukkueen alkulohko oli varmastikin sarjan tasaisin. Deniz dominoi korinalustoja molemmissa päissä, Marek ja Matias toimittivat pallon ylös pomminvarmasti, Jolle intoutui näyttäviin sentteriliikkeisiin, heittokone Sasha kunnostautui tällä kertaa myös puolustuksessa. Walle, Jaakko ja Oskari väläyttelivät syöttötaidollaan ja hyvällä puolustusasenteella.

Alkulohkon kolmostilalta joukkue ponnisti B-finaaleihin, joissa ensin tuli riemastuttava voitto, mutta sitten paikallisen Lundbyn joukkueen aasialaiskaksikko lopetti Okapien taivalluksen.

Vapaa-ajalla c-pojat kunnostautuivat tölkkien dyykkaajina, korttipeleissä, Hemköpin kanta-asiakkaina myymälävarkaiden keskellä, Disko-Fiatin laulajina ja ohikulkijoiden viihdyttäjinä, ruokalan muusikoina (ohjelmistossa Bellmannia pianolla) ja lopulta Lisebergin huvipuiston palkintopöytien tyhjentäjinä.

Reissusta jäi kaikille varmasti pölyä keuhkoihin koulun lattialta, uusia kikkoja peleistä, univelkaa, kylmägeelillä voideltuja ruhjeita ja enemmän tai vähemmän hauskoja vitsejä, mutta ennenkaikkea paljon hyviä vuosien päähän yltäviä muistoja hienon jengin kanssa tehdystä matkasta!

Tarkempi matkakertomus ja lisää valokuvia tulossa lähipäivinä poikien omille sivuille.