C-poikien Lundaspelen: defence, dunks & danske venner

4.1.2014
Pakilan Visan C-pojat lähtivät tasonkorotusmatkalle Skåneen, yli 300 joukkueen Lundaspelen -turnaukseen. Tuomisina oli paljon kokemusta, hauskoja turnausmuistoja ja 29 c-poikajoukkueen sarjassa sijaluku 9.

Heti torstaina visalaiset saivat mitata Tanskan mestarin BMS:n tason. Ensimmäinen viisiminuuttinen oli parasta peliä, jota pojat ovat koskaan pelanneet. Hämmentyneet kööpenhaminalaiset joutuivat ottamaan jopa aikalisän. Sitten taitoerot alkoivat näkyä. Hyvä taistelu, mutta voitto BMS:lle 53-19.

Perjantain aamupelissä haettiin jo asemia pudotuspeleihin. Vastassa oli TS Jahn München. Visan pojat olivat hyvin latautuneita ja pelasivat näyttävästi molemmilla koreilla. Voittomarginaali repesi yllättävänkin suureksi: 33-12.

Perjantain iltapelissä ratkesi pääsy A-finaaleihin. Ruotsalainen ÄLI Basket oli ennakolta heikoin vastustaja. Pitkä kaupunkikiertokävely painoi vähän suomalaisten jaloissa, mutta voitto kuitattiin puolitehollakin 31-15.

Lauantai-aamuna oltiin vaikean tehtävän edessä. Riittäisivätkö paukut hampurilaista Bramfelder SV:tä vastaan. Saksalaiset olivat taitavampia ja karkasivat johtoon. Jotenkin Visan paikkapuolustus taisi sekoittaa hampurilaiset ja uhrautuvasti noustiin jo kahden pisteen päähän. Puolustustaistelulla oli hintansa: suomalaisten virhevaikeuksien myötä BSV otti omansa 22-15 ja samalla paikan 8 parhaan joukkoon.

Lundaspelen oli turnauksena erittäin onnistunut. Hyvät järjestelyt kauniissa Lundin kaupungissa. Taso oli selvä: semifinaaleissa jättiläisiä viliseviä huippujoukkueita, sen jälkeen joukkueita, joissa on taitavia yksilöitä. Valtavasti on töitä harjoituksissa tehtävä, jos tässä turnauksessa mielii välieriin asti.

Vapaa-ajalla pojat pääsivät seuraamaan todellisia koriselämyksiä: huikeata tunnelmaa hikisissä saleissa, donkkikisaa ja finaalien valoshowta Idrottshallenissa. Omat pallot kulkivat aina mukana ja heti kun oli mahdollisuus päästä heittelemään, se tilaisuus hyödynnettiin.

Oman ikäluokan semifinaaleissa visalaiset innostuivat kannustamaan tuttua vastustajaa  BMS:ää satojen tanskalaisfanien kanssa korviahuumaavassa metelissä. Kahden pisteen voiton jälkeen tanskalaisvalmentaja tuli kädestä pitäen kiittämään suomalaisia kannattajiaan. Hienoa yhteispohjoismaista koriselämää.

Koriksen lisäksi tekemistä riitti tanskalaispoikien jahtaamisesta Lidlin reissujen kautta nälkäpeliin. Harrastettinpa kulttuuriakin, ääripäinä katedraalivierailu ja majoituskoulun  käytävällä ruotsalaistyttöjen tanssiharjoitusten seuraaminen. Osa porukasta uskaltautui jopa paikalliselle kebab-kioksille. Hienossa kylpylässä oli hyvä huuhtoa turnaushiet pois iholta. Ei todellakaan kannattanut jäädä himaan jumittaan, vaan lähteä rohkeasti Lundiin.. Boom-kah, boom-boom-kah!

Tarkempi matkakertomus ilmestyy C-poikien omille sivuille lähipäivien aikana.