Salibandymiehet hävisivät karsintaottelunsa

22.3.2014

Pakilan Visan salibandymiehet voittivat päätöskierroksen ottelussaan kaksi pistettä edellä olleen S.S. Stormin 10-5, minkä seurauksena joukkue nousi lohkossaan toiseksi ja karsi paikasta 2. divisioonan karsintaan Myllypurossa. Ottelu kuitenkin päättyi PakVin tappioon KD:lle lukemin 7-5 (3-3, 2-1, 2-1)

Ottelussa vastaan asettui omassa lohkossaan toiseksi sijoittunut KD Espoon Kauklahdesta.

Ottelun voittaja jatkaa karsimaan paikasta 2. divisioonassa kaudelle 2014-15. Karsintavastus arvotaan tällä kaudella 2. divisioonan 10. sijoittuneiden joukosta, joten ottelun voittaja kohtaa joko Ikhtyksen tai KorsKan.

Ottelu alkoi tasapuolisena, mutta avausmaalin teki PakVi ajassa 3.15, maalintekijänä Ville Lähteenmäki komean vedon päätteeksi. Syötön maaliin antoi Marko Vaitio. PakVi lisäsi johtoaan 2-0:aan vain alle minuutti myöhemmin, Samuel Heinon päästyä laukomaan 2-1-hyökkäyksen päätteeksi pallon KD-maalin takanurkkaan.

Peli aaltoilee puolelta toiselle ja KD:kin sai vaarallisia paikkoja, kilauttaen pallon kertaalleen ylärimaan. Lopulta ajassa 5.42 pallo kaivettiin PakVin maalista ensimmäistä kertaa ja tilanne oli 2-1.

Ottelun ensimmäinen rangaistus tuomittiin PakVille - syynä mailaan lyöminen - ja KD tasoitti ottelun 2-2:een pitkän pyörityksen jälkeen ajassa 9.16. Tasatilanteesta ei ehditty pitkään nauttia, kun KD löi tilanteeksi 2-3 ajassa 10:43.

PakVi sai kuitenkin tasoitettua ottelun ennen erätaukoa. Kello seisahtui ajassa 13:16 Marko Vaition tarjoiltua loistopaikan Sami Iloselle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään verkkoon. Tilanne erätauolle lähdettäessä on 3-3.

Toisen erän alussa PakVilla oli hyviä paikkoja, mutta siitä huolimatta maalinteon aloitti KD, joka siirtyi jälleen johtoon ajassa 18.16, ja oli hetkeä myöhemmin lähellä lisätä johtoaan, KD-hyökkäjä onnistui sutimaan pallon tyhjästä maalista ohi. PakVin tasoitus tuli kuitenkin jo ajassa 19.21, Perttu Laitila toi pallon ylös ja syötti Mika Jordmanille, jonka vedon maalivahti torjui eteensä. Reboundiin ehti ensimmäisenä Daniel Hänninen, jonka maali toi PakVin tasoihin.

PakVi sai maalin jälkeen hyvän otteen pelistä ja pääsi useaan kertaan kokeilemaan KD-puolustuksen ja -maalivahdin kestävyyttä, mutta tuloksetta. Tilanne kääntyi ajassa 21:30, kun PakVin kapteeni Henri Lahtinen joitui rangaistusaitioon. PakVi onnistui pelaamaan alivoiman aktiivisesti - Ville Lähteenmäki pääsi kertaalleen av:n aikana jopa yrittämään maalintekoa, veto tosin suuntautui ohi maalin - ja kaksiminuuttinen onnistuttiin selvittämään.

Tasoihin PakVi selvisi, mutta johtomaali jäi haaveksi. Ja, kuten urheilussa yleensä, jos paikkoja ei käytetä, vastustaja rankaisee. Toista erää oli pelattu reilut 11 minuuttia, kun PakVi jäi taas takaa-ajajan asemaan KD:n iskettyä tilanteeksi 4-5. PakVin ottelun kolmas kaksiminuuttinen tuli 59 sekuntia ennen toisen erän loppua, syynä jälleen mailaan lyöminen. Loppuerän PakVi selvisi espoolaispyörityksestä, joten taukolukemat olivat 4-5.

Jäähyä jäi vielä kolmanteen erään, mutta siitäkin selvittiin ilman takaiskuja. PakVi sai täysilukuisena lyötyä jatkuvasti painetta KD-päähän, mutta todelliset huippupaikat jäivät puuttumaan. KD puolestaan ei saanut ylivoimaa lukuunottamatta kunnon pyöritystä, vaan turvautui nopeisiin vastahyökkäyksiin, jotka päättyivät kuitenkin vaaralliseen vetoon tai hyvään tilanteeseen, joten PakVin maalivahti Mikko Päivinen joutui venymään välillä huippupelastuksiin.

PakVille suotiin ensimmäinen ylivoimatilaisuus ajassa 35.27, kun PakVi-pelaaja kadettiin puolittaisesta läpiajosta. Pyöritys oli paikoin mallikasta, mutta vedot paukkuivat ohi ja KD pääsi rauhoittamaan peliä. Ja vain 12 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen KD iski, maalivahdin avauksesta pelaaja läpiajoon ja pallo ohi Päivisen. Tilanne oli kolmannen erän puolivälissä 4-6.

KD:n nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä, jälleen kerran PakVi joutui rikkomaan pelaajaa oman maalin edessä. Vapaalyönnin jälkitilanteesta KD iski johtolukemiksi jo 7-4 ajassa 38.56.

PakVi otti aikalisän, kun kolmatta erää oli pelattu 12.03. Aikalisän jälkeen kavennusta lähdettiin hakemaan ilman maalivahtia. Kavennus 5-7:ään tuli hieman liian myöhään, kun 48 sekuntia oli ottelua jäljellä, tekijänä Sami Hakkarainen ja esityön teki Antti Vallden. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan KD voitti ottelun 5-7 ja jatkaa kauttaan 2. divisioonan karsinnoissa.