Pojat 1995-1996

26.8.2012
A-pojille hopeaa EHBT-turnauksesta Espoosta

Ensimmäinen peli oli Ura Baskettia vastaan. Alku oli tasaista vääntöä, mutta puoliaikaan mennessä Visa oli saanut vedettyä 7 pisteen johtoaseman. Toisella puoliajalla Visan pojat jäätyivät ja Ura siirtyi johtoon. Visalaiset saivat kuitenkin sytytettyä taistelutahtonsa uudelleen. 6 sekunttia ennen peliajan päättymistä Visa oli pisteen tappiolla Saatuaan vielä viimeisen hyökkäyksen oli mahdollisuus yrittää voittoa. Kaukoheitto meni ohi, mutta Elias tippasi levypallon koriin juuri ennen summerin soittoa. Peli päättyi Visan yhden pisteen voittoon tuloksella 41-40.

Toinen peli oli Honkaa vastaan. Tasaisen alun jälkeen Honka karkasi 10 pisteen johtoon. Kovalla taistelulla Visalaiset kuroivat eroa kiinni, mutta hävisivät kuitenkin lopulta viidellä pisteellä. Peli päättyi tulokseen 47-42.

Kolmannessa pelissä tuli vastaan EBT. Visa voitti pelin helposti lukemin 35-62 ja pääsi finaaliin.

Finaalissa vastaan tuli jälleen Honka. Kovasta tahdosta huolimatta Visa oli altavastaajana pelissä ja peli päättyi Visan tappioon lukemin 64-37.

Vaikka finaalin tappio jäi kaihertamaan mieltä, niin pojat voivat olla tyytyväisiä hopeamitalleistaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :)

Valmentajat Maarit ja Mitch kiittävät mukana olleita poikia (Aleksi, Tommi, Topias, Momo, Nico, Elias, Matti ja Sasu) turnauksesta.

10.5.2011
Kauden päätteeksi pronssia

Pakilan Visan 95-96 syntyneiden B-poikien nousujohteinen kausi päättyi Eteläisen alueen 3. divarin pronssijuhlaan. Joukkueen kehitys kauden aikana on ollut huimaa.

Syyskauden pari ensimmäistä peliä oli aikamoista roolien hakua. 95:t olivat aiemmin pelanneet aina 94:ten sarjassa ja olleet lyhyimpiä pelaajia. Nyt uudessa kokoonpanossa he olivatkin isoimpia. Kesti hetken ennen kuin "uudet" isot pelaajat oppivat käyttämään kokoaan hyväksi.

Kolmesta ensimmäisestä pelistä tuli tappio, tosin vastustajatkin olivat kolmos divarin kärkipäätä. Neljännestä pelistä pojat taistelivat 2 pisteen voiton, mikä avasi voittoputken. Viiden pelin voittoputki katkesi hieman harmittavasti, kun valmentaja joutui lähtemään ennen pelin alkua hakemaan yhtä puuttuvaa koriskenkää.  Kenkä  ja valmentaja saatiin paikalle pelin puolessa välissä, jolloin vastustaja johti peliä jo 17 pisteellä. Visan poikiin saatiin kuitenkin luotua vielä taisteluhenki ja alkoi kova takaa-ajo. Aika vain loppui kesken ja peli päättyi 9 pinnan tappioon.  Myös syksyn viimeisen pelin pojat hävisivät. Syksyn saldo kuitenkin 5 voittoa ja 5 tappiota, jolla irtosi sarjan 7 sija.

Syksyn pelit olivat sen verran lupaavia, että keväälle asetettiin tavoitteeksi pääsy neljän parhaan joukkoon ja aluefinaaleihin.

Kevään pelit sujuivatkin loistavasti yhtä peliä lukuun ottamatta. 11 peliä, joista 8 voittoa ja kolme tappiota. Kaksi tappiollista peliä olivat selkeästi parempien pelaajien voittoja, mutta yhden tappion mokasimme ihan itse huonolla pelillä.  Joka tapauksessa saavutimme tavoitteemme ja olimme kauden päättyessä sarjan kolmas.

Aluefinaaleihin osallistuivat Pakilan Visan lisäksi sarjan kakkoseksi tullut Porvoon Tarmo ja viidenneksi tullut Sykki.  Ensimmäinen peli Porvoon Tarmoa vastaan oli tasaista vääntöä. Porvoon Tarmo oli kuitenkin parempi luvuin 66 - 59. Tosin apunaan Tarmolla oli muutama pelaaja ykkösdivarista. Myös Sykki oli ottanut mukaansa ykkösdivarin pelaajat eikä Visalla ollut mahdollisuuksia pelissä, vaikka pojat taistelivat hienosti. Peli päättyi Visan tappioon 59 - 82. Visan pojat pelasivat kuitenkin kauden parhaat pelinsä aluefinaaleissa ja saivat pronssimitalit kaulaansa.

Onnittelut pojille ja kiitos vanhemmille kuluneesta kaudesta.

Tässä vielä valmentajan näkemyksiä pojista:

Tommi: Joukkueen kapteeni ja mvp. Taitava joka osa-alueella ja uskomaton taistelija. Aluefinaaleissa vanhemmat palkitsivat tsempparilla. Koko seuran vuoden poikajuniori.
Tomay: Kolmostykki, joka oppinut haastamaan myös ajoilla. Pelasi upean aluefinaalin ja vanhemmat palkitsivat tsempparilla.
Matti: Levypallohai, näyttäviä ajoja ja hienoja syöttöjä, loistava pelisilmä.
Nico: Pippurinen puolustaja ja syöttöjen katkoja. 
Lauri T: Tehtailee nopeita hyökkäyksiä liukuhihnalta. Kauden tsempparipalkinnon saaja.
Topias: Upottaa kaukoheitot sisään tärkeissä paikoissa ja hyvä pallonriistäjä.
Lauri N:  Pitkä ja ulottuva pelaaja.
Juho: Rauhallinen pelaaja, jolta on alkanut löytymään taistelutahtoa.
Veikko: Kehittynyt erityisesti puolustuksessa.
Jesse: Pitkä pelaaja, joka nostanut hyökkäyslevypalloista pisteitä.
Emilie: Tyttö, joka pärjää myös pojissa. Oli vahvistuksena poikien peleissä. Koko seuran vuoden tyttöjuniori.

Jälleen loistava kausi, loistavat pelaajat ja loistavat tukijoukot!
Kaudesta kiittäen
Maarit Ince

 

17.5.2010
Joukkue toukokuussa mukana Göteborg Basketball Festival turnauksessa

Joukkue osallistui 13-16.5.2010 pelattuun kansainväliseen koripallon junioriturnaukseen Gäteborgissa Ruotsissa. Turnauksen nimi on Göteborg Basketball Festival ja se on yksi pohjoismaiden suurimmista junioriturnauksista.

Tästä pääset turnauksen kotisivuille....

Ottelutulokset B-pojat:

AlkusarjaKFUM Blackebergs IK-Pakilan Visa34-12
AlkusarjaTysvaer BBK-Pakilan Visa54-28
AlkusarjaPakilan Visa-CDC INTI39-47
Alempi loppusarjaHøybråten BBK-Pakilan Visa31-22

22.4.2010
Kultaa vaikean, mutta voitokkaan kauden jälkeen

Pakilan Visan B-poikien kausi päättyi kultajuhliin. Ensin syksyllä II-divarin eteläisen alueen runkosarjan voitto, jonka pojat uusivat keväällä. Aluefinaalien semifinaaleissa kaatui EBT ja finaalissa Honka. Helpolla tähän ei kuitenkaan päästy.

Kauden ensimmäiset turnaukset
B-pojat aloittivat kauden EHBT-turnauksella 28.-30.8.2009 Espoossa. 5 peliä, joista 2 voittoa ja kolme tappiota, jättivät pojat sijalle 17-24. Sijoitus oli kuitenkin kohtalainen ottaen huomioon kilpasarjan kovan tason, poikien kesäharjoitteluaktiivisuuden sekä pelaajamäärän. Turnaukseen osallistui kahdeksan poikaa.

Seuraava etappi oli neljän joukkueen Susiturnaus Sipoossa 26.9.2009. Loukkaantumisten takia kaksi aloitusviisikon poikaa oli sivussa turnauksesta. B-pojat taistelivat koko turnauksen läpi seitsemällä pojalla ja saivat kaulaansa hopeamitalit.

Syksyn sarjapelit
Sarjapelit alkoivat lokakuussa. Pelaajista Tommi A joutui pakkolepoon koko syyskaudeksi polven rasitusvamman takia, joten pelikuntoisia poikia oli syksyksi 9. C-poikien Timoa tarvittiin välillä paikkaamaan puuttuvia pelaajia. 9 sarjapeliä, joista 8 voittoa ja 1 tappio Hongalle, toivat syksyn osalta runkosarjan voiton Visan pojille.

Kevätkausi
Kevätkaudella Tommi O:n haasteet suunnistuksen puolella kasvoivat niin suuriksi, ettei suunnistukseen maajoukkueeseen kuuluvalle pojalle riittänyt enää aika korikseen. Onneksi Tommi A:n polvi oli toipunut ja saimme hänet peleihin mukaan. Jatkoimme taivalta 9 pojan kanssa II-divarissa. Lisäksi B-pojat ilmoittautuivat eteläisen alueen III-divariin yhdessä C-poikien kanssa. III-divarin tarkoituksena oli nimenomaan saada peliaikaa C-pojille B-poikien avustuksella.

Kahdessa divarissa pelaaminen toi keväälle 20 sarjapeliä, mikä aiheutti omat haasteensa. Lisäksi B-pojat osallistuivat 29.1. - 31.1.2010 Ricoh-turnaukseen Vantaalla. Turnauksessa B-pojat pelasivat 4 peliä, joista 2 voittoa ja 2 tappiota toivat kilpasarjan 9. sijan. Loukkaantumisten ja sairastumisten takia turnaukseen osallistui 7 pelaajaa.

II-divarissa sarjapelejä oli keväällä peräti 12. Näistä Visan pojat voitti 11 ja hävisi yhden Hukkabasketille lähinnä valmentajien huonon käytöksen vuoksi, mikä sotki poikien pelin. Joka tapauksessa Pakilan Visa voitti jälleen runkosarjan ja tie aluefinaaleihin oli auki.

III-divarissa pelejä oli 8, joista pojat voittivat 6 ja hävisivät 2. III-divarin kolmas sija oikeutti myös paikan aluefinaaleihin, mutta Pakilan Visa joutui luopumaan siitä pelaajapulan takia. Pelaaja voi osallistua vain yhteen ikäluokkansa aluefinaaliin.

Aluefinaali
II-divarin aluefinaalissa vastaan tuli ensiksi runkosarjan neljänneksi sijoittunut EBT. Harmillisesti kolme poikaa eivät sairastumisen tai jonkin muun syyn takia pystyneet osallistumaan peliin. Poissaolijoita paikkaamaan kutsuttiin hätiin suunnistaja Tommi O ja C-pojista Timo. Visa aloitti pelin vahvasti uhrautuvalla paikkapuolustuksella. Kun lisäksi Jere, Tommi A ja Matias olivat lähes pitelemättömiä hyökkäyspäässä, ratkesi peli Visan eduksi 80 - 64 ja paikka loppuottelussa oli varma.

Aluefinaalien loppuottelussa vastaan tuli Honka, joka oli kukistanut semifinaaleissa RU:n. Visan pojat aloittivat jälleen erittäin liikkuvalla paikkapuolustuksella eivätkä jättäneet Hongalle tilaa heittoihin. Lisäksi erityisesti Tommi A:n loistavat riistot ja niistä saadut nopeat hyökkäykset olivat kylmää kyytiä Hongalle. Kun vielä Matias ja Jere upottivat vuorotellen kolmosia, oli Honka aseeton. Peli päättyi Visan voittoon tuloksella 66 - 54.

Miten tähän päästiin?
Menestyksekäs kausi on pitkän työn tulosta. Suurin osa pojista on pelannut yhdessä pienestä pitäen. Pojat ovat erittäin motivoituneita harjoittelemaan (vai kuinka monessa joukkueessa pelaajat pyytävät niin kovia harjoituksia, ettei kotiin jaksa kävellä). Vauhdikkaasta menosta huolimatta joukkueella on säilynyt koko ajan huumori mukana. Pelaajat uskaltavat yrittää uudelleen epäonnistumistenkin jälkeen. Mukana on myös loistavat taustahenkilöt, jotka mahdollistavat tämän kaiken.

Pakilan Visan B-pojissa pelasi kaudella 2009 - 2010:
Tommi A: joukkueen "riistäjä", loistava pelisilmä. Sai tsempparin aluefinaaleista.
Tomay: heittänyt tärkeissä paikoissa kolmosia sisään, jakaa hyviä syöttöjä. Kehittynyt tällä kaudella roimasta sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Harmi, että aluefinaalit jäi väliin sairastumisen takia.
Matias: Masan veivit ovat jo legendaa. Heittää kolmosia ja poimii halutessaan levypalloja. Toivottavasti huomasi itse, että levänneenä pelit sujuvat loistavasti. Aluefinaaleissa 22 pistettä/peli!
Jere: Pelaa mitä paikkaa tahansa sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Heittotykki, joka osaa myös ajaa. Tekee pisteitä sitä tahtia, etteivät pöytäkirjanpitäjät pysy mukana.
Mikko N: Joukkueen ainoa, aito sentteri. Pitelemätön korin alla sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Puolustuksen viimeinen linja.
Elias: Periksi antamaton taistelija, joka upottaa mistä vain. Tunnetaan myös "kaasujalkana". Harmi, että turnauksia jäi väliin sairastumisten ja loukkaantumisten takia.
Joel: Visan nopein. Pallokin pysyy nykyään mukana vauhdissa ja heitot ovat alkaneet upota.
Mikko L: Harrastaa niin montaa muuta lajia, että koris on vähän kärsinyt. Ollut kuitenkin tärkeä pelaaja joukkueelle niin hengenluojana kuin kentälläkin. Taistelijasielu.
Nico: Harrastunut huomattavasti vähemmän aikaa korista kuin muut B-pojat. Ahkeralla harjoittelulla ei mitään ongelmaa saada muita taidoissa kiinni.
Tommi O: Uskomaton kunto. Menestystä Tommille suunnistuksen parissa.
Timo: Lainatavaraa C-pojista. Sydämen tilalla sykkii koripallo. Nuoresta iästä (s. 97) huolimatta ollut apuna B-pojissa.
Lauri : Parissa pelissä lainassa C-pojista. Vauhtia riittäisi vaikka muille jakaa. Ahkeralla harjoittelulla pääsisi mukaan myös joukkuepelaamiseen.

Loistava kausi, loistavat pelaajat, loistavat tukijoukot!

Kaudesta kiittäen
Maarit Ince

Matias Savolainen
Jere Hänninen
Mikko Laurila
Joel Jurkkala
Tommi Aarnio
Matias Savolainen

B-poikien voittajajoukkue alueen 2-div. Final Four tapahtumasta

Yllä olevat kuvat B-poikien alueen 2-divisioonan Final Four tapahtumasta 16.-17.4.2010

19.01.2010
Joukkue mukana Ricoh turnauksessa Vantaalla

Joukkue osallistui 29.-31.1.2010 Vantaalla pelattuun Ricoh-turnaukseen. Turnauksessa joukkue pelasi B-poikien Kilpa sarjassa.

Pe 29.01.klo 18:30Energia Areena 1ToPo 95-Pakilan Visa57-41
La 30.01.klo 14:15Energia Areena 2Pakilan Visa-RU Blue29-35
Su 31.01klo 09:15Energia Areena 3Torppa 95-Pakilan Visa42-45
Su 31.01klo 13:00Energia Areena 1Pakilan Visa-Tarmo 9558-38


Pakilan Visa sarjassaan yhdeksäs.

Tästä turnauksen kotisivuille....

Joel Jurkkala hyökkää kohti koria. Kuva 1.11.2009 pelatusta ottelusta Wartti Baskettia vastaan.

Yllä olevat kuvat 1.11.2009 pelatusta ottelusta Wartti Baskettia vastaan.

27.9.2009
B-pojille turnaushopeaa Susiturnauksesta Sipoosta

Pakilan Visan B-pojat osallistuivat la 26.9. Sipoossa Hukkabasketin järjestämään neljän joukkueen kutsuturnaukseen. Poikien alkukausi on ollut hankala loukkaantumisten vuoksi, mutta mukaan lähti seitsemän pelaajan iskuryhmä. Turnaus oli samalla hyvä katsaus tulevaa kautta varten, koska osallistuvista joukkueista myös Hukkabasket sekä Porvoon Tarmo ovat ilmoittautuneet eteläisen alueen II-divariin.

Ensimmäinen peli Hukkabasketia vastaan pelattiin normaalia pienemmällä kentällä, joka aiheutti molemmille joukkueille pieniä haasteita. Peli oli tasaista vääntöä koko ensimmäisen erän. Puoliajan jälkeen Pakilan Visan pojat päättivät laittaa uuden vaihteen päälle Vastustajan avainpelaajan harmillinen loukkaantuminen helpotti osaltaan myös Visalaisten peliä. Visa voittikin lopulta selvin luvuin 48 - 63. Turnausjärjestäjät palkitsivat Mikkon Nurmen tsempparipalkinnolla.

Toinen peli oli loviisalaista Hokkibasketia vastaan. Myös Hokkibasket oli voittanut ensimmäisen ottelunsa helposti, joten ottelusta tiedettiin tulevan päivän kovin. Hokkibasket menikin aluksi johtoon ja puoliajalla tulos oli 17 - 28 Hokille. Visalaiset aloittivat toisen erän huimalla takaa-ajolla ja saivatkin kurottua eron umpeen. Loppuminuutit pelattiin vuoroin Visan ja vuoroin Hokin johdossa. Peli päättyi kuitenkin harmillisesti Hokin yhden pisteen voittoon (47 - 48).

Päivän viimeinen peli oli Porvoon Tarmoa vastaan. Peli oli Pakilan Visalaisten läpijuoksua. Ensimmäisen erän jälkeen Visa johti 19 pisteellä ja peli päättyi Visan voittoon 45 - 62. Ottelun tsemppariksi turnausjärjestelijät valitsivat Tomay Incen.

Turnauksen sijoitukset olivat 1. Hokkibasket 2. Pakilan Visa 3. Porvoon Tarmo ja 4. Hukkabasket.

Pelaajat
. Mikko Nurmi (23+25+14): Pitelemätön korin alla, myös puolustajana korvaamaton.
. Matias Savolainen (10+9+8): Loistavia ajoja ja erinomaista työtä molemmissa päissä.
. Tomay Ince (5+0+2): Lunasti paikkansa joukkueen ykköstakamiehenä. Puolustuspäässä erinomainen liikkuvuus.
. Jere Hänninen (20+8+20): Loistavia suorituksia hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä toimii, missä paikassa tahansa.
. Mikko Laurila (3+0+10): Kun asenne ratkaisee! Periksiantamaton uurtaja, joka ei kavahda koviakaan tilanteita.
. Joel Jurkkala (2+5+6): Paransi otettaan joka ottelussa. Hokkia vastaan avainpelaajana ottamassa kiinni Hokin johtoasemaa.
. Nico Saksi (0+0+2): Kentän pieninkin voi rohmuta levypalloja oikealla ajoituksella ja asenteella. Pääsi tekemään ensimmäisen korinsa B-pojissa.

01.09.2009
Joukkue mukana EHBT-junioriturnauksessa Espoossa

B-poikien joukkue osallistui 28-30.8. Suomen suurimpaan koripallon junioriturnaukseen Espoossa. Turnauksessa pojat osallistuivat B-poikien kovatasoiseen kilpasarjaan. Saldona turnauksesta oli kaksi voittoa ja kolme tappiota.

B-pojat alkusarjan ottelut:

Honka 1 White-Pakilan Visa98-24
Pakilan Visa-Wartti Basket48-33
Kouvolan Kouvot-Pakilan Visa65-33

Jatko-ottelut sijoista 17-24

HNMKY-Pakilan Visa31-26
JKS-Pakilan Visa24-59


Tästä turnauksen tulospalvelusivuille....

27.6.2009
Joukkue Hyvinkäällä Suomen tunnetuimmassa katukoristapahtumassa

B-poikien joukkueesta neljä poikaa, Tommi Aarnio, Tomay Ince, Lauri Niskanen ja Matias Savolainen, osallistuivat HyPon katukoristurnaukseen 27.6.2009. Turnaus aloitettiin tietysti pelipaitojen tuunauksella. Pelipaitojen selkäänkin saatiin joukkueen nimi eli Kaljut ja Slerba. Turnauksen järjestelyt hieman ontuivat eikä pelejä tullut kuin kaksi, mutta yhdessä oleminen oli mukavaa.

Pelipaidat on tuunattu. Kolme Kaljua ja yksi Slerba.

Circuit tunnilla hikoilemassa Jere ja Elias.
Spinningissä mukana Tomay.

4.6.2009
Kesän kuntotreeneissä korostuu monipuolisuus

Kesäkauden kuntotreeneissä joukkue pääsee tutustumaan kuntosaliharjoittelun lisäksi mm. Circuittiin, BodyPumppiin, keppijumppaan sekä venyttelyyn ja kehonhuoltoon. Yhteistyössä Helsingin Yliopiston yliopistoliikunnan kanssa toteutettavat harjoitusajat löydät joukkueen kalenterista.

29.5.2009
B-poikien kauden päättäjäiset Karting-radalla

B-pojat juhlivat kauden päätöstä karting-kisalla. Voittajaksi ajoi Joel Jurkkala, hopeaa sai Mikko Laurila ja pronssia Mikko Nurmi. Nyt tuli myös todistetuksi, että valmantajilla ei ole mitään saumaa vauhdissa poikien joukossa.

5 / 2009
Panu Majala jälleen poikien treenejä vetämässä

Panu Majala oli jälleen ehtinyt treenauttamaan Visan B-poikia. Hän harjoitutti pojilla mm. pienpelejä ja heittoja erilaisista tilanteista sekä muistutti poikia omaehtoisen kesäharjoittelun tärkeydestä

11.5.2009
Joukkueelle pronssia Tampereen NMKY.n turnauksessa 9.-10.5.2009

B-pojat aloittivat savottansa paikallista Tampereen NMKY:n White-joukkuetta vastaan. Stadilaiset eivät kunnioittaneet isäntiään, vaan rynnistivät selvään 51-25 voittoon. Illan toisessa ottelussa joukkue lähti tavoittelemaan lohkovoittoa Klaukkalan NMKY:tä vastaan. Pelissä nähtiin kovaa vääntöä puolin ja toisin. Jännittävien loppuvaiheiden jälkeen Pakilan pojat suoriutuivat hienoon 39-33 voittoon. Tulos takasi joukkueelle paikan sunnuntaiksi mitaliotteluihin pelaamaan sijoituksista 1.-3.

Rankan turnauspäivän loppulämmittelyt suoritettiin kisadiscossa.

Sunnuntaina ensimmäisessä mitalipelissä kovan taistelun jälkeen PakVi joutui taipumaan Vaasan Salamalle 23-26. Tampereen Pyrinnön 93/94-joukkue osoitti vahvuutensa jälkimmäisessä finaalisarjan ottelussa voittamalla 55-25. Pakilan Visalle arvokkaat pronssimitalit.

Tästä linkistä järjestäjien sivuille poikien otteluohjelmaan ja tulospalveluun....

Mitalit joukkueelle kovan uurastuksen jälkeen.
Joukkueessa mukana: Takana vas. Mikko Nurmi, Joel Jurkkala, Tommi Aarnio, Lauri Niskanen, Matias Savolainen ja Tomay Ince. Edessä vas. valmentaja Maarit Ince, Jere Hänninen ja Elias Losinskij-Kovanko.

12.4.2009
B-pojille pronssia Lahden Easter-turnauksessa

B-pojat kävivät hakemassa pronssimitalit pääsiäisenä Lahden Eastern Tournamentista. B-pojat osallistuivat 93-94 -syntyneiden fun-sarjaan Mukaan oli ilmoittautunut 7 poikaa, mutta Elias Losinskij-Kovankon ikävä sairastuminen juuri turnauksen alla, pudotti osallistujamäärän kuuteen.

Poikien ensimmäinen peli oli FoKoPo -94 joukkuetta vastaan. Peli oli heti alusta lähtien Visan hallinnassa. Visalaiset ratkaisivat pelin heti alkumetreillä nopeilla hyökkäyksillä, loistavalla syöttelypelillä ja periksi antamattomalla paikkapuolustuksella. Lopputulos 29 - 70 Visalle

Seuraavan pelin alkuun olikin sitten reilun 5 tunnin odotus. Odotusaikana käytiin syömässä, kannustamassa Visan A-pojat voittoon sekä tarkistamassa vastustajien strategiat heidän pelissä. Odotusaika kävi kuitenkin liian pitkäksi ja Namika Lahden 93-syntyneitä poikia vastaan tuli väsyneitä Visalaisia. Vaikka pelissä oli muutamia loistavia yksilösuorituksia Visalaisilla (erityisesti maininnan ansaitsee Jere Hännisen rohkeat ja onnistuneet ratkaisut), niin Namika Lahti vei voiton selvin luvuin 83 - 34.

Seuraavana päivänä ensimmäisenä vastaan tuli Pyrinnön 93-94 -joukkue. Pyrintö oli voittanut edellisenä päivänä molemmat pelinsä. Tämä peli pitäisi voittaa, jos mieli teki finaalitaistoon. Peli oli erittäin tasainen. Ensimmäisessä erässä aivan mieletöntä taistelutahtoa ja asennetta näytti Mikko Laurila. Sen sijaan hyökkäyspäässä koko joukkueelta tuli liian hätäisiä ratkaisuja. Visa hävisi pelin tuloksella 31 - 34.

Jälleen seurasi odottelua seuraavaan peliin. Koska odotusaika oli tällä kertaa reilu 7 tuntia, päästettiin pojat syömään Raxiin. Ruoka maistuikin pojille ja mieli pysyi korkealla (jutut olivat sitäkin korkealentoisempia.). Kävimme jälleen myös kannustamassa Visan A-pojat voittoon.

Päivän toinen peli oli HyPoa vastaan. Peli oli tasainen koko ajan, vaikka Visalla taisi pysyä melkein koko ajan muutaman pisteen johto. Ykköstakamiehemme Tommi Aarnion loukkaantuminen toisen erän puolivälissä oli isku, mutta muut Visan pojat eivät tästä lannistuneet. Kun Mikko Nurmi ja Mikko Laurila saivat molemmat neljännet virheensä noin viisi minuuttia ennen pelin loppua, alkoi valmentajilla pelko kuristaa kurkkua. Onneksi Visalaiset kuitenkin kestivät loppuun asti ja toivat voiton lukemin 34 - 39.

Kolmantena päivänä vastustajaksi tuli Namika Lahden 94-syntyneiden joukkue. Koska Elias Losinskij-Kovanko oli jo parantunut, saimme yhden vahvistuksen joukkueeseen lisää. Tommi Aarniokin pystyi taistelemaan pelissä nilkka teipattuna. Pelin ensimmäinen erän vei Visa aivan täysin (tulos 32- 8). Toisessa erässä Namika Lahti heräsi taistelemaan ja erä olikin tasaisempi. Lopputulos Visalle 47 - 24.

Pakilan Visa oli lohkon kolmas ja selvitti tiensä pronssiotteluun. Pronssiottelussa vastaan tuli edellisen päivän vastustaja HyPo. Väsymys painoi jo molempien joukkueiden jaloissa, mutta Visan pojat ottivat ensimmäisessä erässä 7 pisteen johdon. Vaikka HyPo taisteli kovasti vastaan, ei Visa antanut periksi. Visa voitti ottelun lukemin 29 - 22 ja sai pronssimitalit kotiin vietäväksi.

Kokonaisuudessaan turnaus oli onnistunut, vaikka tappio Pyrintöä vastaan harmittikin. Pieni pelaajamäärä verotti kuitenkin osansa. Yhtään tsempparia ei joukkueesta voi tällä kertaa nostaa, koska kaikki taistelivat aivan loistavasti. Tässä kuitenkin oma arvioni pelaajista:

- Tommi Aarnio (-95), joukkueen ykköstakamies, pelasi jälleen loistavan turnauksen vaikka nilkkavamma vaikeuttikin pelaamista viimeisenä päivänä. Uskomaton nopeus ja pelisilmä! Pisteet turnauksessa (10+2+4+2+0+0) 18.
- Jere Hänninen (-94) näytti vahvoja suorituksia erityisesti hyökkäyspäässä erinomaisilla ajoilla ja tarkalla heittopelillä. Mahtavaa kehitystä!
Pisteet turnauksessa (18+12+3+9+16+6) 64.
- Tomay Incen (-95) puolustus oli loistavaa koko turnauksen ajan ja vaikka omat pisteet jäivät vähiin, niin koriin johtavia syöttöjä tuli sitäkin enemmän. Upeaa puolustustyöskentelyä!
Pisteet turnauksessa (0+0+0+2+2+2) 6.
- Mikko Laurila (-93) keräsi uskomattoman monta levypalloa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Loistava tsemppari, joka ei anna periksi missään tilanteessa.
Pisteet turnauksessa (7+3+8+0+2+0) 20.
- Elias Losinskij-Kovanko (-94) kahmi kahdessa viimeisessä pelissä levypalloja ja tsemppasi upeasti, vaikka sairastuminen verotti vielä voimia Luottopelaaja, jota ilman olisimme olleet vaikeuksissa viimeisenä päivänä!
Pisteet turnauksessa (6+4) 10.
- Mikko Nurmi (-94) rohmusi myös levypalloja, heitti alta koreja ja jopa yhden kolmosenkin. Puolustuspää ei olisi toiminut ilman Mikko Nurmea, joka takuuvarmasti pysäytti vastustajien ajot. Loistavaa työskentelyä!
Pisteet turnauksessa (19+13+11+10+9+9) 71.
- Matias Savolainen (-94) uskoi vihdoin, että ajamallakin voi tehdä koreja. Todella tärkeitä pisteitä ajoista ja heitoista. Myös puolustuspäässä työskentely oli varmaa. Erinomaisia suorituksia!
Pisteet turnauksessa (16+4+5+16+12+8) 61.

Kiitos turnaukseen osallistuneille pojille ja kyytejä tarjonneille vanhemmille!

Maarit

Mikko Laurila, loistava tsemppari joka ei anna periksi missään tilanteessa.
Levypallotaistelussa mukana Mikko Nurmi ja Matias Savolainen.
Mikko Nurmen ajo kohti koria..
Jere Hänninen tavoittelee vastustajan kanssa palloa.

5.1.2009
Pojille pronssia Salon Adidas turnauksessa

Pakilan Visan B-pojat aloittivat vuoden 2009 osallistumalla Salon Vilppaan järjestämään Adidas Tournament -turnaukseen. B-pojat olivat ottaneet opikseen edellisten turnausten sähläykset ja kahdeksan poikaa lähti tällä kertaa mukaan tosissaan.

Ensimmäinen peli oli perjantaina RU blueta vastaan. RU sinnitteli Pakilan Visan poikien perässä, mutta peli oli Visan hallintaa koko ajan. Puoliajalla Visa johti kuudella pisteellä. Toisessa erässä saattoi miltei kuulla, miten RU:n selkäranka katkesi ja lopputulokseksi saatiin selkeät luvut 39 - 56 Visan eduksi.

Päivällisen ja majoittumisen jälkeen pojat suuntasivat seuraamaan Hot Shot -heittokisaa, missä Visan edustajiksi oli ilmoitettu joukkueen sentterit Mikko Nurmi ja Elias Losinskij-Kovanko. Hot Shot -heittokisa ei ole vain taitokisa, vaan taktiikalla ja onnella on myös merkitystä kisassa. Elias pääsi jatkoon ensimmäisestä erästä, vaikka heittikin pienemmän tuloksen kuin Mikko. Toiselta kierrokselta putosi Eliaskin jatkosta.

Lauantaina ensimmäinen peli oli järjestäjäjoukkuetta Salon Vilpasta vastaan. Peli oli tiukkaa vääntöä alusta asti ja vielä puoliajalla tulos oli tasan 21 - 21. Onnistuneen paikkapuolustuksen ansiosta Pakilan Visa kuitenkin repäisi toisessa erässä pienen eron ja peli päättyi 37 - 32 Visan voittoon.

Päivän toinen peli oli EBT Blackia vastaan. Visan poikien pelissä alkoi näkyä väsymys, minkä seurauksena tuli muutamia huonoja ratkaisuja hyökkäyspäässä. Pojat kuitenkin yrittivät parhaansa loppuun asti, mutta hävisivät EBT:lle neljälle pisteellä (tulos 33 - 37). Tappio oli kova pettymys sekä valmentajille että pelaajille, mutta lohkon toinen sija takasi pääsyn neljän parhaan joukkoon.

Lauantai-iltana osa pojista tutustui vastakkaisen sukupuolen edustajiin kisadiscossa ja muut pojat harjoittelivat keskenään majoituskoulun salissa heittoja.

Sunnuntai-aamuna Visalla oli vastassa ehdottomasti turnauksen Fun-sarjan paras joukkue ToPo. ToPo pelasti loistavaa joukkuepeliä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Visa pystyi purkamaan ToPon prässipuolustuksen hyvin muutamaa paniikkiratkaisua lukuun ottamatta. Visan pojat puolustivat liikkuvaa paikkapuolustusta estäen ToPon kolmoset lähes kokonaan eikä puolustuksen "prinsessa" Mikko Nurmi antanut ToPolaisille tilaa 3 sekunnin alueella. Puoliajalla ero oli vain viisi pistettä ToPolle. Toisessa erässä Visa joutui virhevaikeuksiin, mikä alkoikin kääntää peliä ToPon eduksi. Ei auttanut edes Tommi Aarnion polvistuminen (tyyliin "marry me") korin edessä, vaikka heitto menikin koriin. ToPo voitti pelin tuloksella 49 - 30 ja meni loppuotteluun. Visan pojat alkoivat valmistautua henkisesti pronssiottelua varten.

Pronssiottelussa vastassa oli jälleen turnauksen järjestäjä Salon Vilpas. Pakilan Visa hallitsi peliä hienoisesti koko ajan. Tosin pojat päästivät yhdeksän pisteen johtoasemasta Vilppaan lähes tasatulokseen. Ilmeisesti katsomossa ei olisi muuten ollut tarpeeksi jännitystä. Puoliajalla pojat päättivät, ettei tätä peliä hävitä. Toisessa erässä Elias Losinskij-Kovanko onnistui loistavasti kaukoheitoissa, minkä ansiosta Visa pystyi pitämään johtoasemansa. Piinaavien loppusekuntien jälkeen pojat osoittivat toistamiseen olevansa parempia. Peli päättyi Visan voittoon tuloksella 43 - 38 ja Visalaiset saivat pujottaa kaulaansa pronssiset mitalit.

Kiitos mukana olleille pojille, Tommi Aarnio, Tomay Ince, Jere Hänninen, Matias Savolainen, Mikko Laurila, Yann Malaka, Elias Losinskij-Kovanko ja Mikko Nurmi. Pojat osoittivat esimerkillistä asennetta ja käytöstä koko turnauksen ajan.

Kiitos myös kotijoukoille, jotka kuskasivat poikia ja kävivät kannustamassa peleissä.

Terveisin Maarit Ince ja Pentti Vikki

B-pojille pronssimitalit Salon turnauksessa.

13.10.2008
ToPon Panu Majala treenejä vetämässä poikien joukkueelle.

Torpan Poikien miesten edustusjoukkueen Panu Majala vieraili valmentajan roolissa B-poikien korisharjoituksissa lauantaina 11.10. Panu kertoi pojille oman koripallotaustansa lisäksi mm. sitoutumisesta harrastukseen, treeneissä käymisestä, tavoitteiden asettelusta, sekä joukkuehengen ja -pelaamisen merkityksestä.

Lue lisää....

21.08.2008
B-poikien joukkue mukana EHBT turnauksessa Espoossa

Joukkue osallistui 29.-31.8. Espoossa pelattuun kansainväliseen junioreiden EHBT suurturnaukseen. Turnaukseen osallistui kaikissa juniorisarjoissa yli 270 joukkuetta.
B-poikien joukkue pelasi turnauksen alkusarjassa kaksi melko tasaista ottelua, mutta voittamisen taito tuntui näissä otteluissa ryhmältämme puuttuvan. Tappiot EBT Red ja UraBasket joukkueille. Sen sijaan alkusarjan kolmannessa ottelussa Oulun NMKY.n joukkue oli selvästi poikiamme taitavampia.

Alemman loppusarjan ensinmäisessä ottelussa pojat näyttivät sen, että he osaavat myös voittaa otteluita. LePyn joukkue kaatui luvuin 48-30. Sijoituspelissä sijoista 13-14 olikin sitten taas kentällä erilainen Visan joukkue. Selkeä tappio FoKoPon joukkueelle ja turnauksessa sijaluku 14.

Tästä linkistä sarjan ottelutuloksiin....

Tästä turnauksen kotisivuille....
Ottelutulokset:
B-pojat -94 EBT Red - Pakilan Visa 26 - 18
Pakilan Visa - OuNMKY 32 - 65
Pakilan Visa - UraBasket 26 - 30
Pakilan Visa   - LePy II 48 - 30
Ottelu sijoista 13-14      FoKoPo - Pakilan Visa   63 - 27
Hei, tää matsi me voitetaan.

Tommi Aarnio
Kuva 30.8.2008 pelatusta EHBT-turnauksen ottelusta
Pakilan Visa - UraBasket
Mikko Laurila
Kuva 30.8.2008 pelatusta EHBT-turnauksen ottelusta
Pakilan Visa - UraBasket
Mikko Nurmi ja Mikko Laurila levypallossa.
Kuva 30.8.2008 pelatusta EHBT-turnauksen ottelusta
Pakilan Visa - UraBasket
Yann Malaka
Kuva 30.8.2008 pelatusta EHBT-turnauksen ottelusta
Pakilan Visa - UraBasket
Matias Savolainen
Kuva 30.8.2008 pelatusta EHBT-turnauksen ottelusta
Pakilan Visa - UraBasket
Elias Losinskij-Kovanko
Kuva 30.8.2008 pelatusta EHBT-turnauksen ottelusta
Pakilan Visa - UraBasket

22.04.2008
Joukkue mukana Eskilstunan Billy`s Basket Cupissa.

Joukkue osallistui Ruotsin Eskilstunassa pelattuun Billy`s Basket Cupiin. Turnaus pelattiin 18.-20.4.2008. Pojkar -94 sarjassa oli mukana 25 joukkuetta, jotka oli jaettu kuuteen alkulohkoon. Visan pojat kohtasivat alkulohkon otteluissaan EB:n, Stenungsundin ja Haga/Haningen joukkueet.
Turnaukseen osallistui myös Pakilan Visan 1995 tyttöjen joukkue.

Tästä turnauksen kotisivuille....

Pe 18.4.klo 17:45 EB blå-Pakilan Visa 33 - 39
La 19.4.klo 8:45Pakilan Visa -Stenungsund vit 35- 59
La 19.4.klo 14:45Pakilan Visa-Haga/Haninge 17- 60


Jatko-ottelut:

Su 20.4.klo 11:00 Pakilan Visa -Tampereen NMKY 31 -46


Matkakuulumisia turnauksesta:

1.päivä perjantai 18.4.2008: Laivamatka, bussimatka ja maammelaulun opettelu
Tässä sitä ollaan, ensimmäinen turnauspäivä takanaan. Laivamatka meni tosi hienosti. Tyttöjoukkuetta ei paljoa näkynyt, vain ruokasalissa ja vilahtaen karaokebaarissa, mutta bussimatka Tukholmasta Eskilstunaan sujui jo hieman viihteellisemmin. Pojat harjoittelivat jo bussissa "OI maamme Suomi s .." yhteislaululla ja taito tulikin käyttöön myöhemmin iltapäivällä kun pojat voittivat ensimmäisen ottelunsa 39 - 33 EB blå joukkuetta vastaan. Pohjalla oli tieto tyttöjemme voitosta - tyttöjoukkueemme kukisti paikallisen EB Hällbyn joukkueen luvuin 14-36. Suomen lippu heilui ja mieli oli korkealla sillä ennen peliä näytti siltä, ettei joukkue ehdi pelipaikalle ajoissa kuljetusongelmien takia. Mutta pojat kamppailivat tosissaan ja tunnelma oli oikea Suomi-Ruotsi ottelu-meininkiä. Pukuhuoneessa laulettiin siis Maamme laulua tosissaan - niin iloisia oltiin.

2.päivä lauantai 19.4.2008: Kovia pelejä, joista tappiot joukkueelle
Pojilla tänään todella kovia vastustajia ja hävittiin molemmat pelit, mutta tultiin kuitenkin lohkomme kolmanneksi. Eilinen peli oli sen verran hyvä, että riitti kolmanteen sijaan. Sunnuntaina mennään sitten B-jatkolohkoon taistelemaan nolla tilanteesta.

3.päivä sunnuntai 20.4: Tasainen B-lohko-matsi Tampereen NMKY:tä vastaan. Pelit loppuivat tähän!
Ensimmäinen "pudotuspeli" Tapereen NMKY:tä vastaan oli todella jännittävä ja aluksi poikiemme eduksi. Pojat johtivat muutamalla pisteellä kun toinen erä alkoi ja toiveet jatkopeleistä oli kaikkien mielessä. Pojat taistelivat tosissaan vaikka loukkaantumisien ja sairastelun (yksi poika vatsataudissa ja kuumeessa ) vuoksi vaihtomiehiä ei ollut riittävästi. Lopussa voimat hiipuivat ja peli oli hävitty. Edessä vuorokausi ilman pelejä, asia jota kaikkia suretti kovasti. Mieli muuttui nopeasti kun saimme viettää loppupäivän yhdessä tyttöjen kanssa, jota vietettiin yhteisruokailun ja "chillaamisen" merkeissä. Siirryttiin koulun (Eskilstunan ruotsinsuomalainen koulu) vinttiin / jumppasaliin yhteismajoitukseen ja ilta oli todella hauska. Nuoret "leikkivät", pelasivat (korista, Trivial Pursuitia) ja jopa lauloivat yhdessä ja me aikuiset vain nautimme nuorten mukavasta yhdessäolosta.

Seuraavana päivänä pakattiin, kiitettiin ja lähdettiin kohti Bollstadionia, mistä matka Tukholmaan jatkui myöhemmin iltapäivällä. Osa lähti "shoppailemaan", osa jäi vain hengailemaan kauniiseen aurinkoiseen Eskilstunaan, missä kevät oli jo pitkällä. Totesimme yksimielisesti, että tämä kaupunki osaa järjestää koristurnauksia ja pitävät myös huolta vieraistaan. Jokainen meistä sai kokea tapahtumarikkaan, monipuolisen korismatkan, jonka muistot elävät pitkään.

Kiitos matkamuistot kirjanneelle Irinalle

.... ja laivamatkalla tavattiin Lappeenrannan NMKY.n Pete Virtanen, joka kirjoitti pojille terveiset koriksen perusjutusta.

24.11.2007
Vanhemmat vielä poikia parempia korisottelussa

Niukasti, mutta ansaitusti voittivat vanhemmat korisottelun jossa vastustajana oli poikien joukkue. Suutarilan ala-asteella pelatussa ottelussa loppulukemat olivat vanhempien hyväksi 43 - 36. Alla kuvia vanhempien joukkueesta ja ottelusta. 

Niukkaan mutta ansaittuun voittoon yltänyt vanhempien joukkue.

6.8.2007
Delfin Basket avasi joukkueen koriskauden 2007-2008

Joukkue osallistui Tampereella jo 20:nnen kerran pelattuun Delfin Basket turnaukseen. Voittoja ei joukkueelle tullut, mutta korisoppia sitäkin enemmän. Harjoitusaktiivisuuteen lupasivatkin pojat otteluiden jälkeen panostaa, jotta tulevina vuosina päästään nauttimaan myös voitetuista otteluista. Vaikka otteluita tosin ei voitettukkaan taisi joukkue saavuttaa suurimman voitot lauantai-iltana turnausdiscossa. Myös Särkänniemen huvipuistolaitteissa vierähti pojilta useampi tunti. Ja ehdittiin sitä käydä vierailulla mielenkiintoisessa vakoilumuseossa.
Ottelutulokset:
Pyrintö valkoinen - Pakilan Visa                80 - 10
Pakilan Visa - Raholan Pyrkivä 15 - 64
Bauska (Latvia) - Pakilan Visa 46 - 15
Pakilan Visa - KuumaBasket 17 - 49
Namika Lahti lila - Pakilan Visa 41 - 21
Delfin Basket turnaukseen osallistunut joukkue. Valmentajina Maarit Ince ja Pentti Vikki.

Yllä olevat kuvat Delfin Basket turnauksen ottelusta Raholan Pyrkivää vastaan.
Ehdittiin sitä myös kannustamaan B-poikia ottelussaan.

8.5.2007
Kahdella joukkueella mukana Sima-Basketissa

Pojat osallistuivat vuoden 2007 Sima-Basket turnaukseen Järvenpäässä kahdella joukkueella. Ottelukokemusta ja paljon peliaikaa kaikille pelaajille oli tämänvuotisen turnauksen saaliina. Turnauksessa oli poikien ikäluokassa mukana vain kuusi joukkuetta.

Tulokset:

JKS - Pakilan Visa keltainen   82 - 18
Pakilan Visa vihreä - RU-94   27 - 40
Pakilan Visa keltainen - FoKoPo   26 - 86
Visa Basket - Pakilan Visa vihreä   27 - 24
JKS - Pakilan Visa vihreä   37 - 26
Visa Basket - Pakilan Visa keltainen        55 -   4
Pakilan Visa vihreä - Pakilan Visa keltainen 108 - 11