Matkakertomus Eskilstunan turnauksesta 2011

8.5.2011
Joukkue jälleen mukana Eskilstunan turnauksessa

Joukkue osallistui jälleen Ruotsissa Eskilstunassa 6.5.-8.5.2011 pelattuun junioreiden turnaukseen. Tyttöjen sarjassa oli mukana 11 joukkuetta Ruotsista ja Pakilan Visan lisäksi Kouvolan Kouvojen joukkue Suomesta. Kaikkiaan turnauksessa oli mukana 225 joukkuetta.

Pakilan Visa B-finaaleiden voittaja.

Tästä linkistä järjestäjien tulosseurantaan....

6.5.2011
Ensimmäisenä turnauspäivänä tappio ja taisteluvoitto

B-tytöt aloittivat urakkansa joukkueelle tutussa Eskilstuna Energi och miljö cupissa Ruotsissa. Ensimmäisen päivän saldona oli tappio ja voitto.

B-tytöt heräsivät jo aamuyöstä neljältä ja lensivät norjalaisin siivin Ruotsiin.Pitkän lento- ja bussimatkan jälkeen Pakilan Visalla oli kunnia päästä Eskilstunan pääareenalle turnauksen avausotteluun. Suomalaiset eivät osoittaneet matkaväsymyksen merkkejä vaan pistivät kovasti kampoihin järjestäjäjoukkue EBBK:lle. Lopputuloksena kuitenkin ruotsalaisvoitto 41-25.

Todellisessa yöottelussa, Suomen aikaa klo 22 vastaan asettui Falu basket. PakVi oli jo 12 pistettä tappiolla, mutta suomalaisella sisulla joukkue tuli väkisin tasoihin ja ruutia löytyi lopulta taisteluvoittoon 36-31.

Riemukkaissa tunnelmissa joukkue suunnisti persikkakylpyyn ja ansaitulle levolle. Ensimmäiselle turnauspäivälle tuli mittaa hurjat  20 tuntia!

7.5.2011
Toisenakin päivänä tappio ja voitto. B-tyttöjen jatko B-finaaleissa.

Toinen turnauspäivä toi Pakilan Visan B-tytöille perjantain tapaan tappion ja voiton Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cupissa.

Aamupäivällä vastassa oli lohkon voittaja ja yksi koko turnauksen ennakkosuosikeista, Lit Basket. Visalaiset eivät oikein saaneet omaa peliään käyntiin ja vastustaja osoitti kovuutensa 46-31.

Iltapelissä PakVi innostui kovaan taisteluun ja Tumba GoIF Basket oli täydellinen vastaantulija. Innokas kannustus, Pepin tarkat heitot ja Nenehin upeat torjunnat siivittivät koko joukkueen hyviin suorituksiin. 43-22 voitolla visalaiset varmistivat lohkonsa kolmossijan ja hyvät asetelmat sunnuntain mitalipelien varalle. Voittamalla sunnuntai-aamun kaksi ensimmäistä peliä joukkue pääsisi pelaamaan turnauksen B-finaaliin.

8.5.2011
B-tyttöjen kolmen voiton päivä huipentui B-finaalitrillerin voittoon

220 joukkueen EEM Basket Cup huipentui sunnuntai-iltapäivän sijoitusotteluihin Eskilstunassa. Pakilan Visan B-tytöt nousivat komealla voittoputkella helposti B-finaaliin, jonka trillerimäiset käänteet aiheuttivat sydämentykytyksiä kaikille paikalla olleille. Lopulta suomalaisten hermo piti ruotsalaista Stenungsundia paremmin 22-20.

Aamupäivän pudotuspelit olivat Visan tytöille kevyttä harjoittelua. Enköpings BBK kaatui 58-6 ja Linköping 43-7.

B-finaaliin juoksikin itsevarma ja hyvin latautunut Pakilan Visan joukkue. Tytöt olivat pelanneet Eskilstunassa ensimmäisen kerran jo pikkutyttöinä vuosia sitten ja nyt vanhimman ikäluokan pelit päätettiin lopettaa pokaali kädessä.

Peli oli huikean tasaista puolustustaistelua ja korien teko oli vaikeata. PakVi hallitsi ottelua koko ajan hienokseltaan ja lopun kuumina hetkinä joukkueen hermot pitivät ruotsalaisvastustajia paremmin. Summerin soidessa suomalaisten riemu oli katossa: B-finaalivoitto luvuin 22-20.

Heti pelin jälkeen joukkue otti suunnan kohti Arlandan lentokenttää. Kotiinpaluu joukkueella on puolen yön aikoihin.