Eskilstuna Energi & Miljö Basket Cup 2014: Pojat 2000-2001

9.-11.5.2014

 

Eskilstuna Energi & Miljö Basket Cup 2014:

 

Pokaali Pakilaan viimeisten sekuntien koreilla!

 

Kahden vuoden takaa tuttu Eskilstunan turnaus kutsui taas Visan C-poikia. Lentäen ja junalla oltiin perillä hyvissä ajoin, eikä syyttä: koko turnauksen ensimmäinen peli oli PakVi-Duvbo IK. Visalaiset pelasivat läpi ottelun hienosti joukkueena ja harjoitellut kuviot pyörivät näyttävästi. Vahvalla liikkumisella ja vauhdikkaalla syöttöpelillä Visan voitto kirjattiin 40-21. Ilmaisten eu-vohveleiden jälkeen päästiin vihdoin majoittumaan ja syömään muutakin kuin Mäkki-ruokaa.

Yllättävänkin rauhallisen yön jälkeen vastaan asettui Ruotsin parhaimmistoa, SBBK ja Djursholm. Vaikka taitavat ruotsalaiset voittivatkin ottelunsa, otteet olivat sellaisia, että salaa alettiin toivoa paikkaa sunnuntain b-finaalissa.

Ja mikäs oli sunnuntaita odotellessa, kun valmistautuminen sujui mallikkaasti muita pelejä seuraillen, koulun käytävillä hengaillen, ruotsalaisille "ystäville" suomen kielen alkeita opettaen ja tietysti illan päätteeksi diskossa hyppien. Musiikin suhteen joukkueen dinosaurus-osasto eli huoltojoukot olivat tosin hiukan pettyneitä: volyymit olivat jämähtäneet "vaatimattomaan" 100 desibeliin. Mutta sehän ei poikia haitannut. Pirkkalalais-keravalais-klaukkalalaisessa seurassa ilta sujui vauhdikkaasti ja kädet ylhäällä ponnistettiin korkeammalle kuin kertaakaan levypallotreeneissä koriskentillä...

 

Ikimuistoinen sunnuntai

 

EEM Basket Cupin finaalipäivästä muodostui ikimuistoinen Visan C-pojille. Viidessä tunnissa pojat saalistivat kolme voittoa kolmessa eri salissa.

Alkupaloiksi nautittiin Fryshuset pimeässä Torshargin luolassa 44-18.

Semifinaalissa upeassa Ellfolk Areenassa tarkasti heittänyt Brahe kiri visalaisten johdon ja vei ottelun korista poikki -jatkoajalle. Suomalaisten hermo piti. Pallo pelattiin Noelille korin alle ja varmasti levyn kautta hän nosti suomalaisille 30-28 -voiton. Ruotsalaisten törkeyksiinkin yltyneet nuoret fanit hiljenivät ja visalaisten voitontanssi kentällä alkoi.

Alle tunti oli aikaa siirtyä B-finaaliin Bollhusetiin. Matkalaukkuja hinaten ja banaania poskeen pistellen pojat saapuivat finaalipaikalle. Alkoi taistelu pokaalista.

Åkersbergan joukkue johti läpi koko ottelun, mutta kun aikaa oli jäljellä 1.19 Eemelin kolmonen vei visalaiset johtoon. Alkoivat hermojaraastavat viimeiset sekunnit. Lopulta tasatilanteessa viimeisellä sekunnilla Eikan pitkä syöttö löysi Sashan korin alta ja ajassa 0.2 häntä rikottiin.

Seurasi kaksi vapaaheittoa, joista jälkimmäisen Sasha pisti varmasti pussin pohjalle! Ajanottajan virheen vuoksi kelloa siirrettiin vielä kaksi sekuntia taaksepäin, mutta suomalaisten hermo piti ja koriluvuin 37-36 pääsivät Pakilan Visan c-pojat juhlimaan villisti haluttua pokaalia.

Järjestäjät eivät aluksi uskoneet Visan poikien mahdollisuuksiin ja aikataulu oli tehty sellaiseksi, että junalla ei ollut enää mitään mahdollisuutta ehtiä Arlandaan. Lopulta eskilstunalaisten oli pakko järjestää pikataksi, johon pojat juoksivat suoraan pokaalijuhlista peliasut päällään.

Arlandan lentokentälle saavuttaessa joukkue herätti ansaittua huomiota, kun jalat täysin uupuneina he klenkkasivat kuin sotaveteraanit konsanaan suoraan vessaan. Päivä oli ollut niin vauhdikas, että sellaiset pikkuseikat kuin syöminen, vessassa käynnit, suihkut, venyttelyt ja vaatteiden vaihdot olivat jääneet väliin.

Mutta oli se sen arvoistakin.

Väinö Linnan sanoin:

Aika velikultia.