Matkakertomus Göteborgin turnauksesta 2010

Klikkaa tästä turnausjärjestäjien sivuille....
Klikkaa kuvaa, niin pääset turnauksen kotisivuille

Pakilan Visan A-tytöt ja -pojat (1991-1993) sekä B-tytöt ja -pojat (1994-1995) osallistuivat kansainväliseen koripallon junioriturnaukseen 13.-16.5.2010 Göteborgissa Ruotsissa. Tällä sivulla kerrotaan matkan tapahtumista sanoin ja kuvin.
Kuvia klikkaamalla saat ne ruudullesi suurempana.

Ottelutulokset löydät sivun alaosasta.

Keskiviikko 12.5.2010

Aurinkoinen ja lämmin Helsinki vaihtui kylmään ja sateiseen Göteborgiin Blue1-lentoyhtiön kyydillä. Niin olivat B-tytöt ja A-pojat päässeet turnauskaupunkiin. Täällähän jo odottelivat viisi A-tyttöä, jotka olivat uhranneet muutaman tehokkaan koulupäivän, jotta pääsisivät shoppailemaan Ruotsin länsirannikon satamakaupunkiin. Ja koska B-tytötkin joutuivat odottelemaan kisatoimiston aukeamista, käytettiin sekin aika tyttöjen ja valmentajien toimesta uusien vaatteiden hypistelemiseen kauppojen hyllyillä. Kun siten kisatoimisto avasi ovensa, niin yli tunnin jonottamisen jälkeen saatiin pelaajille tarvittavat cupkortit ja ruokakupongit. Kun vielä huomenna saamme turnauskaupunkiin A-tyttöjen loput pelaajat valmentajineen ja B-poikien joukkueen niin turnaus voi Visan joukkueiden osalta alkaa. Ps. Ottakaa lämmintä vaatetta ja sateenvarjot mukaan, täällä todella on kylmä ja sataa.

Missäköhän se hotelli oikein on?
Toi ois sopiva areena meidän tasoisille joukkueelle. Taustalla Scandinavium halli.

Torstai 13.5.2010

Taivaskaan ei roiskinut enää vettä kun Pakilan Visan joukkueet täydentyivät sinivalkoisten siipien tuodessa Visan loput edustajat turnaukseen. Myös otteluiden makuun päästiin heti, tosin melko mollivoittoisesti. Ainoastaan päivän ensimmäisessä ottelussa B-tytöt onnistuivat tiukan taiston jälkeen voittamaan vastustajansa KFUM Järfalla BBK.n. A-pojat kärsivät kaksi melko niukkaa tappiota ja jatkossa poikia odottaakin pelit alemmassa loppusarjassa. A-tyttöjen ensinmäinen ottelu päättyi kolmen pisteen tappioon kun voittoon olisi riittänyt pelkästään hieman parempi vapaaheittojen onnistumisprosentti. Myös B-pojat kärsivät ensimmäisessä ottelussa tappion luvuin 34-12 KFUM Blakenbergs IK.ta vastaan. Toivotaan, että matka- ja muut väsymykset on saatu perjantain peleihin poistettua, niin varmasti muutkin joukkueemme kuin B-tytöt pääsevät voittojen makuun. Niin, ja kunhan A-pojat keskittyvät yksinomaan pelaamiseen, eikä katsomossa satapäin ottelua seuraaviin tyttöihin.

B-tyttöjen joukkue valmentajanaan Sanna Kotkaslahti.

Kuvat B-tyttöjen ensimmäisestä ottelusta KFUM Järfalla BBK.ta vastaan.

Voitto tuli ja sen kuuli myös loppuhuudosta.
Katsomossa jännitettiin A-poikien ensimmäisessä ottelussa.

A-poikien joukkue valmentajanaan Santeri Suomi

Kuvat A-poikien ensimmäisestä ottelusta Kungsbacka Knights BK.n joukkuetta vastaan.
´Kuva A-poikien toisesta ottelusta Söder Baskettia vastaan.

Perjantai 14.5.2010

Perjantaina saatiin täällä Götebogissakin nauttia lämpimästä, aurinkoisesta päivästä. Ottelutkin sujuivat mallikkaammin kuin aiemmissa otteluissa. Hyvän päivän aloittivat A-pojat, joka pelasivat oikeassa trilleriottelussa KFUM Karlskogan joukkuetta vastaan. Visan pojat johtivat ottelua jo 17-3 viiden minuutin pelin jälkeen, mutta jostain syystä vastustaja pääsi kirimään ottelun lopussa tilanteen tasoihin. Aivan viime sekunnilla Patrikin onnistui tekemään oikealla superväännöllä 3.n pisteen korin, mutta valitettavasti erotuomarit sen neuvottelun jälkeen hylkäsivät yliajalla tehtynä. Jatkoaika pelattiin "kerrasta poikki" menetelmällä ja jo minuutin pelin jälkeen Visan pojat pääsivät tuulettamaan voittoa, kun Timo Nuutisen kolmonen upposi nurkasta sisään.

A-tyttöjen osalta käytiin kaksi ottelua. Ensimmäisessä tuli tappio, mutta toisessa ottelussa tytöt voittivat Huddinge Basketin joukkueen. A-poikien tapaan A-tytöt jatkavat pelejään alemman loppusarjan peleissä. Alemmassa loppusarjassa jatkaa myös B-pojat, jotka tosin päivän viimeissä ottelussa pistivät kaikki peliin ja taistelivat hienosti selkeästi isokokoisempaa ja taitavampaa CDC INTI joukkuetta vastaan. Vain yhdeksän pisteen tappio tätä joukkuetta vastaan osoitti, että tällä joukkueella on jatkossa paljon annettavaa Visan korikselle.

Ja kun vielä B-tytöt kärsivät viimeisessä matsissa tappion Äli Vit joukkuetta vastaan, on jatkossa heidänkin tyytyminen alemman loppusarjan matseihin.

Muuten päivä on sujunutkin katsellessa matseja, ja matkustellessa paikasta toiseen Göteborgin erinomaista raideliikennettä hyväksi käyttäen. Ja ollaahan sitä ehditty käydän syömässä turnausruokalassa. Ruoan maittavuus jakaa mielipiteet kuten aina tälläisissä turnauksissa. Ja tietysti suuren harmin paikka on se, että Suomen lätkämasia Valko-Venäjää vastaan ei näytetä täällä suorana, vaan telkkarissa pyörii jokin mitätön matsi Ruotsi-Latvia. On se niin väärin.

A-tyttöjen joukkue valmentajanaan Tarja Saarnikoski

Kuvat A-tyttöjen alkusarjan otteluista Täby Baskettia (pun/valk) ja Huddinge Baskettia (musta/pun) vastaan.

B-poikien joukkue valmentajinaan Maarit Ince ja Pentti Vikki.

Kuvat B-poikien jännittävästä ottelusta CDC INTI.n joukkuetta vastaan.

Rankkaa on tuomareilla
A-tytöt B-poikien matsia katsomassa

Ja nyt pojat kaikki peliin, Maarit ohjeistaa. Ja pojathan laittoivat.

Joel ja Mikko

A-tytöt ratikkamatkalla B-poikien ottelusta.
A-pojat hotellin aulassa
Heidille paljon ja äidillekin vähän terkkuja Tonylta.
Rasse ja Timo innostui henkisestä hyvinvoinnista.

 

Lauantai 15.5.2010

Vihdoin oli päästy jatkopelipäivään ja Visalaisten osalta se siis tarkoitti sitä, että kaikki neljä joukkuetta koittivat esittää parastaan alemman loppusarjan peleissä. Tässä turnauksessa jatkopeleissä ei pelata kaikista sijoituksista, vaan siten, että aina tappiosta putoaa pois. Valitettavasti tällä kertaa se merkitsi myös sitä, että ainoastaan A- ja B-tytöt selvittivät tiensä jatkopelien toiselle kierrokselle, mutta sen jälkeen tyttöjenkin joukkueiden osalta pelit päättyivät. Joka tapauksessa kaikki joukkueet pelasivat turnauksen parhaat pelinsä jatkopeleissä, niin hyvin taistelleen kukin joukkue hoiti pelinsä. Vastustajat olivat parempia ja ehkä vähän paremmalla lohkoarvontatuurilla olisivat joukkueemme edenneet pidemmälle.

Kaikilla asioilla on tietenkin myös hyvät puolensa. Kun pelejä ei enää sunnuntaina ole pääsivät joukkueet irrottelemaan kisadiscossa sekä Lisebergin huvipuistossa. Tosin kaikki eivät näihin rientoihin lähteneet vaan viettivät aikaa muuten kaupunkiin tutustuen. Ja tutustumista jatketaan vielä sunnuntaina, ennen kuin iltapäivän lennot palauttavat Visan korispelaajat kotimaan helteistä nauttimaan.

Kuvat jännittävästä A-poikien ensimmäisestä pudostuspelistä Värmdö IF.n joukkuetta vastaan..
Kirahvikin oli kannustamassa.

Kuvat A-tyttöjen ensimmäisestä pudotuspelistä Norrtälje BBK.ta vastaan. Visan tytöt voittivat ottelun 43-10.
A-pojat kannustamassa A-tyttöjä.

Kuvat B-poikien tappioon päättyneestä pudotuspeliottelusta Hoybråten BBK.n joukkuetta vastaan..

Sunnuntai 16.5.2010

Viimeinen päivä Göteborgissa. Pelit kaikilta joukkueilta ohi, joten joukkueille jäi aikaa nukkua pitkään ja käydä katsomassa loppusarjojen pelejä. Osa suunnisti tietysti vielä kaupungille ostoksille ja taisipa muutama käydä katsomassa Göteborgin nähtävyyksiä. Iltapäivällä sitten suunnattiin kohti lentoasemaa ja matka kotia kohti alkoi.

Kiva reissu, mutta kun Suomessa odotti helteet oli kiva palata kotiin hieman koleasta ja sateisesta Göteborista. Tosin moni pelaajista haluaisi vielä ensi vuonna tänne turnaukseen kun pääsisi pelaamaan sarjassa oman ikäisiä joukkueita vastaan.

Ottelutulokset A-pojat:

AlkusarjaKungsbacka BK-Pakilan Visa31-25
AlkusarjaKFUM Söder Yellow St-Pakilan Visa46-28
AlkusarjaPakilan Visa-KFUM Karlskoga34-31
Alempi loppusarjaPakilan Visa-Värmbö IF31-34


Ottelutulokset B-pojat:

AlkusarjaKFUM Blackebergs IK-Pakilan Visa34-12
AlkusarjaTysvaer BBK-Pakilan Visa54-28
AlkusarjaPakilan Visa-CDC INTI39-47
Alempi loppusarjaHøybråten BBK-Pakilan Visa31-22


Ottelutulokset A-tytöt:

AlkusarjaLindome Basket-Pakilan Visa20-17
AlkusarjaTäby Basket-Pakilan Visa41-15
AlkusarjaPakilan Visa-Huddinge Basket25-17
Alempi loppusarjaPakilan Visa-Norrtälje BBK43-10
Alempi loppusarjaBrahe Basket-Pakilan Visa26-20


Ottelutulokset B-tytöt:

AlkusarjaKFUM Järfälla-Pakilan Visa19-24
AlkusarjaPakilan Visa-Alvik Olovslund29-41
AlkusarjaÄli Vit-Pakilan Visa38-20
Alempi loppusarjaPakilan Visa-Ale Basket35-19
Alempi loppusarjaTensta Basket-Pakilan Visa33-22


Matkakertomus ja kuvat
Heikki Suomi