Koripallon lajileiri Kisakeskuksessa 14.-16.11.2008

Marraskuussa 2008 kokoonnuttiin tällä porukalla leirille.

Koripallojuniorit kokoontuivat jälleen 14.11. - 16.11.08 lajileirille Karjaan Kisakeskukseen. Leirille lähti yhteensä 57 vuosina 1990 - 2000 syntynyttä junioria. Lähtöhetkellä pienemmillä junioreilla oli "perhosia" vatsassa. Olihan kyseessä heidän ensimmäinen leiri.

Ohjelma Kisakeskuksessa alkoi päivällisellä, minkä jälkeen mikrot, minit ja C:t lähtivät korisharkkoihin. B:t ja A:t aloittivat kuntopiirillä. 45 minuutin harjoittelun jälkeen vaihdettiin osia. Kuntopiirissä yleisliikkeet, meritähdet, punnerrukset yms. sujuivat myös pienimmiltä leiriläisiltä hienosti.

Loppuillan ohjelmana oli rastisuunnistus. Leiriläiset jaettiin sekaryhmiin ja isommat leiriläiset huolehtivat loistavasti, että pienimmät pysyivät mukana. Tehtävänä oli kiertää tunnin ajan eri rasteja ja suorittaa niillä rastivalvojan antama tehtävä. Illan päätehtävänä oli kananmunan kopittelua. Rastisuunnistuksen voittajaksi selviytyi ryhmä nro 3, jossa olivat mukana Pietari Murtomäki, Rasmus Eerikäinen, Taru Nieminen, Jonna Hynynen, Tiina Lybeck, Jesper Suojoki, Juho Myllylä sekä ryhmää "omin luvin" vaihtanut Tuukka Vikki.

Lauantaina aamupalan jälkeen alkoivat tositoimet. Mikrot, minit sekä C:t aloittivat korisharkoilla, kun B:t ja A:t lähtivät sauvakävelylle. Sauvakävelyretki johti pelottavaan Röllin luolaan. Koska treenatessa tulee nälkä, oli harkkojen jälkeen lounaan vuoro ja pieni huilitauko.

Seuraavana ohjelmassa oli mikroille ja mineille ulkoliikuntana frisbee-golfia. Frisbee-golf -kisan voittivat Niilo Kotkaslahti ja Kuutti Harjula. C:t lähtivät vuorostaan sauvakävelylle ja B sekä A-ikäiset aloittivat heittoharjoitukset.

Harjoitusten jälkeen oli vuorossa heittokisa. Pienempien heittokisan voittajaksi selviytyi joukkue nimeltä Leijonat. Leijonien ryhmään kuuluivat Nico Saksi, Anton Kaskela ja Roosa Vanhala. Isompien heittokisan voitti joukkue Vihreä, johon kuuluivat Elias Speeti, Joni Viita-aho, Katariina Leskinen, Mikko Nurmi ja Emilie Lejeune.

Pienen rauhoittumisen ja päivällisen jälkeen jatkettiin taas harjoituksia. Minit ja mikrot siirtyivät palloleikkeihin. C:t pääsivät tutustumaan kuntosalin ihmeellisyyksiin. B:t ja A:t keskittyivät korisharkkoihin. Koska osalla A-ikäisistä oli koeviikko tulossa, annettiin heille mahdollisuus harkkojen ajan lukea kokeisiin.

Leirin kohokohta oli illalla, jolloin pienemmät pelasivat 3 vs 3 -turnauksen ja isommat 5 vs 5 -turnauksen sekajoukkuein. Molemmissa ryhmissä tuli paljon onnistumisia ja vaikka väsymys painoi jaloissa, jaksoi jokainen yrittää loppuun asti. Hienointa oli huomata, että Pakilan Visalaiset osaavat huomioida myös nuoremmat ja peleissä jaettiin vastuuta kaikille. 3 vs 3 -turnauksen voitti Leijonat (Nico Saksi, Anton Kaskela ja Roosa Vanhala). 5 vs 5 -turnauksen voitti Keltaiset, jossa pelasivat Tuukka Vikki, Tommi Oksanen, Anniina Suomi, Matias Savolainen ja Jasmin Abu.

Illan päätteeksi valmentajat vielä haastoivat Keltaisen joukkueen otteluun. Valmentajat voittivat tiukan ottelun, joten leiriläisten on syytä edelleen hioa koristaitojaan. Valmentajien voitokkaassa joukkueessa pelasivat Santeri Suomi, Petri Lehtimäki, Teijo Oksanen, Jenni Laurila ja Maarit Ince.

Sunnuntaina mikrot, minit ja C-ikäiset aloittivat ohjelman luennolla aiheina mm. treenaaminen, treeneissä käyttäytyminen, syöminen ja lepo. A-tytöt kävivät pelaamassa jalkapalloa ulkona. B- ja A-pojat rääkkäsivät itseään kuntosalilla.

Luennon jälkeen mikrot, minit ja C:t jatkoivat korisharkoilla. Heidän korisharkkojen jälkeen salille tulivat B:t ja A-tytöt, jotka luovuttivat harkkojensa jälkeen salin vielä A-pojille. Iltapäivällä lähtivät mikrot, minit ja C-pojat ohjattuun ulkoilutuokioon. Röllimetsässä tutkittiin paikkoja, mm. jännittävä Röllin luola jossa kukaan ei sittenkään pelännyt vaikka Röllin "peloittava" ääni jostain kuuluikin.

Leirin päätöstilaisuudessa palkittiin kilpailujen voittajat.

Kiitos leiriläisille onnistuneesta leiristä. Pakilan Visan junioreille on hienoa järjestää leirejä, kun he osaavat käyttäytyä, ottaa huomioon muut iästä riippumatta ja ovat muutenkin mukavaa porukkaa.

Kiitos myös leirin valmentajille ja ohjaajille eli Heikki Suomelle, Santeri Suomelle, Petri Lehtimäelle, Tarja Saarnikoskelle, Sanna Kotkaslahdelle, Lauri Kotkaslahdelle ja Teijo Oksaselle.

Kiittäen Maarit Ince, leiripäällikkö

Seuraava koripallon lajileiri pidetään Kisakeskuksessa 4.-6.9.2009. Varaa siis jo nyt ko.viikonloppu kalenteristasi.

Kuvia vuoden 2008 viikonloppuleiriltä: