Göteborg Basketfestival 2013: Pojat 2000-2001

 

 

9.-12.5.2013

 

Göteborg Basketfestival 2013

 

C-poikien joukkue osallistui Euroopan suurimpaan juniorikoripalloturnaukseen kahdella joukkueella. Saldoksi saatiin neljä voittoa ja sijoitukset 36 joukkueen sarjan puolenvälin molemmin puolin.

Torstai: Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Ensimmäinen turnauspäivä oli todellista juoksua kellon kanssa. Suoraan lentokentältä singahdettiin Gothia-areenalle ja ensimmäisiin peleihin. Aikataulu oli niin kiireinen, että ruokailutkin oli "pakko" hoitaa McDonaldsissa. Majoittumaan ehdittiin vasta myöhään viimeisten pelien jälkeen.

Giraffes-joukkue sai paini-, karate- ja käsipallosäännöillä pelatusta avausottelusta kookkaita Fryshusetin jääkaappimiehiä vastaan ansaitun vääntövoitoin 18-14.

Okapis-joukkue kohtasi vauhdikkaat Trelleborgin merirosvot, jotka nappasivat tasaisesta ottelusta 29-21 -voiton.

Iltaa kohti tunnelmakin rauhoittui ja myöhäisottelussa Giraffes kohtasivat Ullensakerin tunturiketut vuonojen maasta Norjasta. Mika Myllylän muistolle pelanneet suomalaiset saivat pelin pyörimään iloisesti ja 40-8 -voitto takataskussa päästiin vihdoin etsimään Hvitfeldskan majoituskoulua.

Perjantai: Tölkkibisnes kukoistaa

Muutama tunti oli ehditty vetää henkeä (lue: hiekkaa ja pölyä) koulun lattialla, kun taas kello herätti uuden päivän seikkailuihin.

Okapis saivat vastaansa yhden Alvikin seitsemästä joukkueesta, nimeltään Olovslund West. Peli oli taas tasaista, mutta suomalaisista Deniz nousi ratkaisevilla hetkillä omiin korkeuksiinsa ja visalaislle voitto 27-21.

Giraffes puolestaan kohtasi toisen Alvikin joukkueen - Smedslätten Eastin. Tukholmalaisten korisuhde oli torstain peleistä 100-2 (!), joten ylimielisyys paistoi kilometrien päähän. Visalaisille ei lohkovoiton ratkaisevassa ottelussa annettu minkäänlaisia mahdollisuuksia. Mutta pojat päättivät toisin! Koko ajan perässä roikkuen joukkue sai Alvikin lähes hermostumisen partaalle. Mutta niinkuin yleensä Aku Ankan ja Hannu Hanhen kohdatessa, Hanhi vie voiton mahdollisimman niukasti. Niin tälläkin kertaa: 15-14.

Sarjaohjelmaa tutkittuamme huomattiinkin, että kannatti tulla kakkoseksi: seuraava vastus A-finaaleissa on helpompi! Omituista...

Okapien päivän toinen peli ratkaisi lohkon sijat 2. ja 3. Norrköping Dolphins pelasi taitavasti eikä jättänyt lopputuloksen suhteen jossiteltavaa: 31-10.

Loppupäivä oli aikaa tutustua Göteborgin kauniiseen kaupunkiin, sen kauppoihin, jätskibaareihin ja tietysti puistoihin. Miksikö puistoihin ja koulun käytäville? No, siellähän on tietysti parhaat tölkkiapajat. Pantti ja palautus 10 kruunua per tölkki! Bisnesmiehiä nämä Korikirahvit!

Lauantai: Viimeiset pelit ja hurja heittokisa

Lauantaina Giraffes-joukkue suuntasi kulkunsa A-finaaleihin tuttuun Gothia-areenaan, jossa vastaan tuli Norjan parhaimmistoa oleva Hönefoss. Yksi oli ylitse muiden: norskien taitava takamies, joka sai pelata 7 viimeistä minuuttia viidellä virheellä! 29-26. Protesti tehtiin ja se käsiteltiin länsigötanmaalaiseen tyyliin vasta seuraavana päivänä. Järjestäjät myönsivät virheensä palauttaen rahat, mutta pelit olivat siinä vaiheessa jo pelatut. Olisi ollut kiva päästä kokeilemaan Skotlannin maajoukkuetta vastaan - Hönefoss hävisi heille "vain" 60 pistettä...

Okapis-joukkueen B-finaalit pelattiin kansainvälisessä Hammarkullenin lähiössä. Göteborgin naapurista vastaan asettui jenkkikomennossa Mölndal Basket. Peli sujui ja kannustus yläparvelta oli huimaa. Ottelu näytti jo selvältä, mutta sitten alkoi ruotsalaisten hurja kiri. Kaksi kolmosta viimeisellä minuutilla! Onneksi sekään ei riittänyt, vaan PakVi korjasi voiton riemastuttavin 25-23 numeroin.

Seuraavalla kierroksella piti pysäyttää Lundby Basketin kaksi aasialaistaustaista pallonpyörittäjää. Väsyneillä jaloilla se temppu ei enää onnistunut ja Okapis-joukkueen taival päättyi 31-14 -tappioon.

Hammarkullenista oli kaksi tietä takaisin Göteborgin keskustaan: vauhdikas lähijuna-ratikka ja meluisa 7-hengen Disco-Fiat. Jostain syystä kaikki halusivat Fiatiin. Järjestettiin jännittävä (mutta ei kovin korkeatasoinen) heittokisa. Parilla korilla pääsi nahkapenekeille, siis ne miehet, joilla "paineet ei kasvaneet - paineet ei kasvaneet" liian suuriksi.

Tila-auton bassodiskantit joutuivat koville. Sen verran koetettiin olla ihmisiksi, että poliiseille ei sentään huudeltu avoimista ikkunoista!

Sunnuntai: Lisebergin valloitus

Sunnuntai-aamuna oli aika sanoa jäähyväiset Hemköpin myymälävarkaille ja majoituskoulun molemmille vessoille. Joukkueet kävivät ottamassa oppia ikäluokkansa tanskalaisesta finaalista ja sitten suunnattiin Lisebergin huvipuistoon.

Vuoristoradat, vapaat pudotukset, kieputtimet ja riepottimet eivät pojille kuitenkaan riittäneet. Oli aika kokeilla onnea suklaa-onnenpyörissä ja tietysti koriksen heittokisoissa. Ja tulos olikin hieno! Jaakko taisi viedä ennätyksen Maraboun 4 kilon tuliaislevyillä - heittokisoissa Deniz lopetti kolmen pehmolelun jälkeen. Muutenkin pojat saivat hankittua "ilmaiset" tuliaiset niin taidolla kuin tuurillakin.

Illalla iloinen, mutta väsynyt Korikirahvi-lauma kannustusjoukkoineen hilautui Landvetterin lentokentälle - maanantai-aamuna kouluun taisi jaksaa vain murto-osa.